Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.03.2023 10:30

16.kolo, Divize A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mariánky doplatily na zbytečnou červenou a chyby v zadních řadách, z Komárova odjely s prázdnou


Branky


16

Mariánské Lázně jsou si vědomy, že budou v nadcházejících jarních kolech bojovat o udržení se v divizní soutěži. Přípravu měly kvalitní, ale do zápasu v Komárově to nedokázali na 100% přenést, což středočeši trestali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté jistě měli za úkol hlídat zejména nejlepšího střelce středočechů, kterým byl Jakub Lukavský, který se zároveň ve fanouškovské anketé o hráče podzimu umístil na 2. místě. Jenže to byl právě on, který už v 7. minutě skóroval ve prospěch svého týmu. A jelikož Mariánky i přes většinové držení míče nedokázali skórovat, jednalo se o jedinou branku prvního poločasu.

 

Po výměně stran se hned do koncovky dostal Filip Renza, který už po čtvrt hodině první půle nahradil na hřišti zraněného Patrovského. Zpoza vápna krásnou střelou orazítkoval ale pouze tyč a následná spoluhráčova dorážka mířila jen do boční sítě. A jak se říká - nedáš, dostaneš. Míč se po odkopu od brány dostal do vápna hostů, kde Rybař vracel pomalejší malou domů Hinterholzingerovi, ten byl u míče včas, ale napálil jej pouze do ze strany dobíhajícího Vokáče, od něhož se míč odrazil před šestnáctku, kde se do míče z první opřel Jan Mojdl a přestřelil jak obránce, tak vracejícího se brankáře - 2:0.

 

Hosté na svého hostitele následně zatlačili, z čehož pramenil centr z pravé strany, na nějž se jako první dostal Martin Kapolka, který snížil na rozdíl jediné branky. Stejný hráč se do koncovky dostal o pár minut později, ale z otočky trefil pouze střed brány, kde byl připraven Šebek, jenž do Komárova přišel v zimě z Berouna. Šebek pak měl plné ruce práce se sbíráním centrů do vápna ze všech stran, kterými se hosté snažili jeho branku dobýt.

 

Krátce po 73. minutě se v podstatě rozhodlo o výsledku zápasu. Na své polovině velice ošklivě fauloval mariánskolázeňského kapitána Dominika Pěčka domácí Tomáš Srp, který by po přezkoumání VARu dostal možná i červenou kartu. Sudí byl ale mírnější. Jenže než se k vyřešení situace dostal, pravě faulující hráč byl nesmyslně sražen Danem Skopovým, jenž také obdržel žlutou kartu. Ze špatně kopnutého přímáku se nic neurodilo, naopak se do protiútoku drali domácí, jenže za záchrannou brzdu zatáhl na sílu dobíhající a bez možnosti hrát míč pod nohy skákající Dominik Pěček, který po následné strkanici obdržel červenou kartu.

 

Oslabení hosté se následně i tak snažili o dobývání komárovské brány, jenže neúspěšně, ba naopak to byli domácí, kteří využili početní výhodu k další brance. Matěj Rybař opět posílal na začátku poslední desetiminutovky nelehkou malou domů, u které byl první střídající navrátilec do komárovského dresu Vojtěch Zítek, který efektivní šajtlí obstřelil vyběhnuvšího brankáře a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Nebyl ale konec a hosté obratem opět snížili. Po rohovém kopu se na zadní tyči prosadil Filip Renza a Mariánky šly téměř do power-play. Kdykoliv to bylo možné, hrál brankář Hinterholzinger co nejvýše to šlo a v nastaveném čase dokonce na soupeřově polovině. To se lázeňskému týmu ovšem nevyplatilo. Hosté měli možnost v poslední minutě zahrávat standardku z 20 metrů, kterou se snažili rozehrávkou posunout na střelu mimo postavenou zeď, jenže vtipně si nevšimli, že v místě, kam rozehrávali míč stál sudí, tedy ke střele pro vyhybání se rozhodčímu nedošlo a následných nepovedených centrech se do samostatného úniku na druhou stranu hnal Vojtěch Zítek, který sólo do prázdné brány proměnil.



Ohlasy k zápasu


FK Komárov
Luděk Kaufman, kapitán: K první jarní odvetě k nám přijel tým Mariánek, oba mančafty čekalo velké chladno a zmrzlý trávník. První poločas držel soupeř určitě více balón na kopačkách, ale kromě jedné nebezpečné střely na konci poločasu jsme dobrým taktickým výkonem Mariánky do ničeho nepouštěli, naopak jsme hrozili z brejku, kdy jsme jeden z nich po krásné akci dokázali Kubou Lukavským proměnit ve vedoucí branku. Druhý poločas začal divoce, kdy soupeř trefil krásnou střelou tyč a my hned na to dokázali dát Mojdym na 2:0. Po této brance jsme se dostali pod tlak a soupeř dokázal snížit na rozdíl branky, ale brzy na to se nesmyslným zákrokem nechal vyloučit hráč Mariánek, což bylo pro zbytek zápasu rozhodující. My jsme pak dali ještě naší jarní posilou Vojtou Zítkem dvě branky, kdy u první chytře zužitkoval malou domu jednoho z obránců soupeře. Na to soupeř kontroval brankou přímo z rohu a v poslední minutě pak vabank hrající Mariánky Vojta potrestal sólem přes půlku hřiště, kdy dovedl míč až do prázdné branky.

FC Viktoria Mariánské Lázně
Aleš Zach, trenér: Já jsem hrubě nespokojen... Při fotbale se běhá a plní se instrukce, které si řekneme v kabině. Ale jsou na hřišti někteří hráči, kteří si dělají naprosto co chtějí a pokud to takto bude pokračovat, tak není možné se ode dna odlepit. My jsme upozorňovali na to, že spoléhají na hru v bloku, budou bránit a spoléhat na rychlé brejky, zejména po ose Lukavského. Sedmá minuta, 1:0, Lukavský. Dlouho jsem na hřišti nemohl najít stopery, možná byli někde v lese... Sice jsme měli po většinu prvního poločasu v držení míče převahu, ale na držení míče se fotbal nehraje. Vyložené šance jsme neměli, nebyli jsme ochotní si více hrábnout a vypracovat si nějakou větší gólovku. Ve druhé půli jsme začali hrát lepší fotbal, ale po nastřelené tyčce došlo k nedorozumění stopera s gólmanem jsme soupeři připravili druhý gól. Sice jsme snížili a přitlačili jsme soupeře na půlku, ale pak se ukázala naše disciplína, když Pěček udělal červený faul. I přesto si myslím, že jsme byli nebezpečnější. Ale opět jsme udělali chybu vzadu, kdy Rybař chtěl hrát nesmyslně na někoho za sebou, nahrál na nohu soupeři a ten dal na 3:1. Opět jsme snížili po rohovém kopu a v poslední minutě jsme dostali možnost kopat trestný kop z 20 metrů. Poslali jsme tam i gólmana, ale naši nejzkušenější hráči to normálně neskutečně hloupě rozehrají do míst, kde stojí rozhodčí, pak se ještě diví, že tam stojí, ale tomu to vůbec nevyčítám... No a touhle hloupostí jsme jim připravili čtvrtý gól a utkání bylo rozhodnuté. To bohužel nejde nazvat jinak, ještě když vidí, že tam ten rozhodčí stojí celou dobu. S tímto přístupem, kdy soupeři v podstatě připravíme tři góly, je nemyslitelné, abychom vyhráli nějaký zápas. Buď se na tom hřišti budou chtít hráči ušpinit a budou rádi, že po skutečně odmakaném zápase budou schopni dojít se do šatny umýt, nebo se na to můžou vykašlat. Stydím se za výkon i za nedisciplinovanost hráčů. To mužstvo, které hrálo proti nám, bylo seřazené, bojovalo jeden za druhého a po zásluze vyhrálo.



Sestavy


FK Komárov
P. Šebek [-] - D. Klimeš [-] , L. Kaufman [-] , P. Ženíšek [-] , O. Lang [-] - T. Srp [-] (75. V. Krejča [-] ) , J. Mojdl [-] (67. V. Zítek [-] ) , A. Vokáč [-] , M. Šíma [-] - J. Lukavský [-] (86. K. Vajs [-] ) , A. Vokáč [-] -

FC Viktoria Mariánské Lázně
F. Hinterholzinger [-] - A. Beránek [-] , M. Rybař [-] , M. Štůla [-] (46. P. Šácha [-] ) , M. Brož [-] - J. Nedbalý [-] (59. P. Holub [-] ) , M. Kapolka [-] , M. Patrovský [-] (17. F. Renza [-] ) , D. Skopový [-] (93. L. Prokop [-] ) , D. Pěček [-] - J. Kopta [-]

ŽK: 73. T. Srp , 75. M. Šíma - 39. D. Pěček , 73. D. Skopový . ČK: 75. D. Pěček .
Hráči zápasu: V. Zítek .
Počet diváků: 197. Rozhodčí: Tupý Petr - KORANDA Tomáš, EIBL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

redakce fotbalunas.cz

Expert: Ondřej Bleha
Tip experta: výhra domácích

Myslím si, že Komárov na začátek jara nezaváhá a body zůstanou doma.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích