V. Mašek 73. (vl.)
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 15:30

26.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pelhřimov slaví postup i výhru nad Chotěboří


Branky


73. V. Mašek (vl.)
14

Fotbalisté Pelhřimova se rozloučili s krajským přeborem v sobotu domácím zápasem proti Chotěboři. O vítězi utkání rozhodla jediná branka, a to vlastní gól Chotěboře ze 73. minuty. Pelhřimov tak skončil první v tabulce s 65 body a skóre 77:19. Jediným naším přemožitelem v sezóně zůstal oddíl Sapeli Polná (podzimní utkání ve Stáji 3:0).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance na obou stranách

Již ve 3. minutě napřáhl ke střele Niederle, gólman jeho střelu vytěsnil na roh. Ten rozehráli domácí na krátko, s následným centrem do vápna si ale hostující hráči dokázali poradit. V 8. a 9. minutě přišla série dalších dvou rohových kopů pro domácí tým, ani jeden ale zužitkovat nedokázali. V pořadí čtvrtý rohový kop vybojovali Pelhřimovští ve 14. minutě. Zahrál jej Niederle, na zadní tyči si na míč naskočil Dan Poul, hlavičkoval ale pouze do boční sítě. V 15. minutě se osmělili i hosté. Pěknou střelu Dvořáka z dálky musel Holický vytáhnout nad břevno a hosté tak získali alespoň rohový kop. Domácí jej ale ubránili a vedoucí branku hostí nepřipustili. O minutu později zakončuje po dalším rohu hostí mimo bránu chotěbořský kapitán Somerauer. Ve 23. minutě domácí faulovali u rohového praporku. Centr hostujícího Musílka do vápna byl ale nepřesný a vedl pouze k brejku domácích. K zakončení se ale Pelhřimovští nedostali, tato protiakce byla zastavena faulem. Stejně skončila i točná akce Chotěboře z 30. minuty, kdy se chotěbořští dopustili útočného faulu na Hotovce. Ještě do konce první půle měli hosté šanci ke skórování v podobě dvou standardek – rohových kopů. Ten druhý gólman Holický vyrazil, ale protože byl u toho ještě faulován, kopalo se od jeho brány. Těsně před odchodem do šaten byl nedovoleně zastaven domácí Fialka. Po centru Niederleho hlavičkoval Honzl, bohužel pro domácí vedle Maškovy brány.

Smůla pro Chotěboř

Do druhé půle nastoupili hosté s jednou změnou v sestavě. Polanského nahradil Tomáš Gregor. Sestava šampiónů zůstala oproti první půli prozatím beze změn. Ve 48. minutě vybojovali hosté roh. Rozehrával jej Musílek, nebezpečí ale odvrátil Honzl odkopem na další roh. Druhý pokus zahrával Voborník, následou hlavičku Dvořáka chytil Holický. Standardku pro sebe vybojovali i domácí, a sice v 52. minutě. Rohový kop si vzal na starost Homolka, hlavičku Poula poté odhlavičkoval před sebe Dvořák, dorážka Niederleho byla zblokována. V 73. minutě se skóre přeci jen měnilo. Homolka rozehrál rohový kop, na míč si nejvýše vyskočil Poul a hlavičkou se pokusil překonat domácího gólmana, nakonec z toho byl vlastní gól, který si dal sám chotěbořský gólman – 1:0. V 78. minutě ještě šanci Moravy vytáhl gólman Chotěboře Mašek na rohový kop, z kterého ale další gól Pelhřimovští již nevytěžili. S Krajským přeborem Vysočiny se tak rozloučili hubeným vítězstvím 1:0.



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Richard Zeman. trenér: "Potkaly se dva nejlepší týmy jara a bylo to vidět. Chtěl bych ocenit výkon Chotěboře, která nás hodně prověřila. Především bych ale vyzdvihl výkon svých kluků, kteří se po celodenním zápřahu s krásným dětským dnem žákovských složek vypnuli k velkému výkonu a v závěru odhodlaného soupeře, který bojoval o postup z druhého místa, přehráli. Byla to vydařená tečka za výbornou sezónou."

FC Chotěboř
Martin Jakeš, trenér: "Věděli jsme, že dnes to nebude jednoduchý zápas, ale přesně takové zápasy potřebujeme vzhledem k další naší práci. Předpokládal jsem, že utkání může rozhodnout jedna branka. Bohužel se tato prognóza naplnila v náš neprospěch. Gratuluji našemu soupeři k zaslouženému postupu do divize. Za nás mám radost, jak jsme se dnes zde po herní stránce prezentovali. Chtěl bych poděkovat všem našim hráčům za skvělé jaro."



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - J. Honzl [-] (60. F. Morava [-] ) , D. Poul [-] , J. Fialka [-] (89. M. Skořepa [-] ) , D. Viktora [-] , A. Fikar [-] (83. T. Mazač [-] ) , A. Hotovec [-] (60. J. Vlk [-] ) , J. Homolka [-] , M. Niederle [-] , T. Vacek [-] , A. Šimon [-]

FC Chotěboř
V. Mašek [-] - L. Bouma [-] (69. P. Pačanda [-] ) , L. Dočekal [-] (75. M. Císař [-] ) , R. Musílek [-] , L. Dvořák [-] (69. P. Hanousek [-] ) , J. Fiedler [-] (81. F. Tůma [-] ) , J. Voborník [-] , P. Chlad [-] , D. Polanský [-] (46. T. Gregor [-] ) , M. Somerauer [-] , J. Neuvirt [-]

Počet diváků: 422. Rozhodčí: POJEZNÝ Karel - ŽALOUDEK Patrik, VYSKOČIL Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Barbora Králíková

Expert: Petr Dubský
Tip experta: výhra hostů

Pelhřimov zažije mistrovskou kocovinu, zatímco Chotěboř stále hraje o druhé místo.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: výhra hostů