V. Cajz 17.
1:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 15:00

22.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pelhřimov si potvrdil svůj postup


Branky


17. V. Cajz - 61. J. Honzl , 72. A. Šimon , 83. J. Adam
17

Poslední krůček zbýval o víkendu udělat pelhřimovským fotbalistům, aby dosáhli vytouženého cíle – postupu do moravskoslezské divize. A dočkali se. I když vítězství se nerodilo v derby na velmi pěkném hřišti v Žirovnici snadno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žirovnice vedla

Již v 9. minutě si první zásah připsal na své konto hostující gólman Holický, když musel střelu domácích po akci z levé strany vyrážet na roh. Ten poté hosté ubránili a branka se nekonala. V 10. minutě fauloval u lajny domácí Vaš Vopálenského, z výhody pro hosty se ale stala ztráta míče a k vytvoření gólové příležitosti nedošlo. Ve 13. minutě rozehrávali opět hosté, a to když předtím Kořínek na půli hřiště nedovoleně zastavil unikajícího Vlka. Niederleho míč byl ale příliš dlouhý a letěl do autu, domácí gólman Kolář tak byl bez práce. Další standardku měli Pelhřimovští o chvilku později, když Němeček bez míče zastavil unikajícího Fialku. Centrovaný míč byl ale opět příliš dlouhý a skončil v autu. V 17. minutě centroval od lajny do vápna míč Cajz a k překvapení všech se míč stočil do levého horního růžku za záda Holického a domácí tak rázem vedli 1:0. Hra odpovídala povaze derby, utkání bylo bojovné. Ve 22. minutě fauloval u lajny Fikara Kořínek. Z následné akce Homolka poslal zleva přihrávku do vápna, Vacek ale hlavičkoval vedle brány Koláře. Ve 26. minutě uviděl žlutou kartu Vopálenský za faul na Vaše před vápnem a standardku tak měli i domácí. Centr ale odhlavičkoval do bezpečí Viktora. Ve 34. minutě byl faulován Vopálenský a rozehrávali hosé. Centr Niederleho domácí odhlavičkovali, z odraženého míče vydoloval hostující kapitán Homolka alespoň roh. Po jeho rozehrání ale byl odpískán útočný faul na Svobodu a kopalo se tak od brány domácích. Dvě minuty před koncem první půle ještě měli hosté standardku, gól z ní ale nevytěžili. Stejně tak se jim nevedlo při zahrávání rohového kopu ve 45. minutě, který zahrával Niederle, hlavičkoval Vacek, gólman domácích ale stačil vyrazit na další roh. Po něm ale centrovaný míč jen proletěl vápnem. První půle tak vyzněla příznivěji pro domácí Žirovnici.

Pelhřimov zápas otočil

Do druhého poločasu vstoupili Pelhřimovští beze změny v základní sestavě. Nestřídali zatím ani domácí fotbalisté. Dvě minuty po změně stran přišla pro hosty další studená sprcha. Tentokráte nikoliv v podobě gólu, ale červené karty. Do sprch se musel předčasně poroučet po obdržení druhé žluté karty hostující Vlk. A domácí tak rázem nejenže vedli o jeden gól, ale měli i početní převahu. To ale na hřišti vůbec nebylo znát. Dějství se v následujících minutách odehrávalo převážně mezi oběma šestnáctkami a domácí hrozili převážně z brejků. Hosté se nezatáhli, naopak. A vyplatilo se, v 61. minutě zaslouženě vyrovnal Honzl na 1:1. Hosty vyrovnávací branka nakopla. V 65. minutě sice ještě domácí měli standardku, kterou zahrával Vodáček, hosté si situaci ale pohlídali a gól nepřipustili. Naopak v 73. minutě napřáhl ke střele Šimon a ligovým gólem otočil skóre na 2:1 pro Pelhřimov. Domácí sice měli početní převahu, hosté ale tu fyzickou. V 77. minutě vybojoval Adam roh, který zahrál Niederle. Domácí odvrátili na další rohový kop. K míči se postavil kapitán Homolka, poslal centr do vápna. Na míč si nejvýše naskočil Šimon, hlavičkoval ale pouze do autu. V 81. minutě se dostal do šance dobře hrající Fialka, jenže gólman mu jeho střelu chytil. Na střelu do šibenice od Honzy Adama ale v 83. minutě již byl krátký a hosté tak navýšili vedení na 3:1. Do konce utkání si již výsledek pohlídali a překvapení nepřipustili. Vzhledem k velikému náskoku si tak předčasně zajistili titul vítěze Krajského přeboru Vysočiny mužů a od léta si tak mohou říkat „divizní". Pelhřimove, vítej zpátky na Moravě!!! (smích)



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Žirovnice
Roman Hřib, trenér: "My jsme od začátku byli dominantní v zápase, měli jsme obrovské tempo, chuť, individuální výkony, věřili jsme si, vyhrávali jsme souboje, měli druhé balony a měli jsme i štěstí, když nám po Cajzovo stříleném centru zacinkalo. Až posledních 5 minut měl Pejr několik standarek, kde v poslední z nich zamknul Vojta Kolář. Ve druhé půli jsme čekali tlak soupeře, ale ten nepřišel, pak přišlo vyloučení, my jsme pak začali držet balon a diktovat rytmus. Jenže z jednoho prejku jsme udělali sérii tří chyb a Pejr srovnal. Pak to na nás bylo znát. Ale Cajz šel ze strany sám na bránu, měl dobrou rychlost, ale nevyřešil to dobře. Druhý gól dal po naši špatné rozehrávce Šimon, zachytil ve středu pole balon a trefil to opravdu životně pod klacek… my jsme pak měli několik náběhů, ale žádné vážné zakončení. Pejr přidal po chybě v defenzívě třetí gól a bylo hotovo. Každopádně to byl velmi kvalitní zápas, na kterém budeme stavět. Fotbal je o efektivitě a v tom byl soupeř lepší. Výsledek smutný, ale za výkon velká pochvala, jsem na kluky velmi pyšný."




Sestavy


FC Slavoj Žirovnice
V. Kolář [-] - T. Severa [-] (48. V. Kučera [-] ) , M. Němeček [-] (72. P. Kolář [-] ) , T. Hřebecký [-] , J. Vodáček [-] , V. Cajz [-] , J. Svoboda [-] (83. S. Koudelka [-] ) , M. Kořínek [-] , M. Hřebecký [-] , T. Kmeťo [-] , A. Vaš [-]

FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - J. Honzl [-] (68. J. Adam [-] ) , J. Fialka [-] , L. Vopálenský [-] (87. F. Morava [-] ) , D. Viktora [-] , A. Fikar [-] (90. J. Poul [-] ) , J. Vlk [-] , J. Homolka [-] , M. Niederle [-] , T. Vacek [-] , A. Šimon [-]

ŽK: 68. A. Vaš , 76. P. Kolář - 27. L. Vopálenský , 29. J. Vlk , 61. J. Honzl . ČK: 47. J. Vlk .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: HOLUB Radim - BENEŠ Tomáš, LIŠKA Zbyněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Barbora Králíková

Expert: Martin Sáblík
Tip experta: výhra hostů

Jasná výhra hostů 0:5.

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů