Žabovřesky v závěru zachránily bod s Loko B


Branky


25. S. Smrž , 83. F. Novák - 86. V. Hrabčák , 87. J. Horský (p.)
9

V 19. kole OP zavítaly Žabovřesky na hřiště Lokomotivy ČB. Domácí borci hrající klidný střed tabulky pomýšleli na další skalp a 3 body. Hostům se letos vůbec nedaří. Na podzim podlehli doma Lokotce 1:0 a potřebují každý bod, aby se zachránili. Žabovřesky bodovaly naposled za 3 body 30.10. na hřišti Římova a tak chtěly tuto smutnou sérii přerušit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Smrž otevřel skóre

Utkání začali aktivněji hosté a tlačili se do zakončení, avšak nepřesnost v jejich finální fázi mohla nechat domácího brankáře v klidu. Po 15 minutách se hra vyrovnala a začali hrozit i domácí hráči. Ve 25. minutě utkání po špatném odkopu kapitána Lukače se dostal ke střele S. Smrž a ukázkovým angličanem nedal Škaroupkovi šanci. 1:0 Do konce první půle se již nic vážného nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Hrabčák zavelel k srovnání

Druhá půle začala stejně jako druhá, kdy se hosté hnali za vyrovnáním, ale buď je zradila koncovka nebo skvěle zasáhl domácí brankář Kuruc. Ke konci zápasu Žabovřesky vše vrhly do útoku, kam se posunul i stoper Hrabčák a snažily se vyrovnat. Bohužel pro hosty přišla chyba v obranné fázi, kterou dokonale využil F. Novák a v 83. minutě chladnokrevně zvýšil na 2:0 pro domácí. Hosty však druhý gól nezlomil a vzápětí v 86. minutě V. Hrabčák snížil hlavou na 2:1 po krásném centru L. Matyse. O minutu později již bylo vyrovnáno, kdy po faulu na J. Pilného, pokutový kop proměnil J. Horský a stanovil tak konečný výsledek 2:2



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Žabovřesky
Martin Kudláček (hráč Žabovřesky): Před utkáním jsme toužili po 3 bodech, ale vzhledem k průběhu utkání beru bod. Domácí nás nepřehráli, ale byli efektivnější v koncovce. V naší pozici potřebujeme každý bod, abychom se zachránili. Bohužel selháváme v zakončení a lacino inkasujeme, ale zase na druhou stranu máme charakter a už několikátý zápas jsme dokázali vyrovnat v posledních 5 minutách. Věřím, že se zvedneme a konečně přijde i nějaká ta výhra. Z domácího týmu bych chtěl vyzdvihnout výkon Dudyho, který nám svým pohybem dělal problémy. Za nás opět nadstandardní výkon Víťa Hrabčák a Honza Horský. Ve středu hřiště též neúnavně bojoval Adam Pšenička. Závěrem musím zmínit fair play domácího hráče (bohužel nevím jméno), který odvolal nařízený pokutový kop. Krásné gesto, které člověka zahřeje více než výsledek. Díky za to.



Sestavy


TJ Lokomotiva ČB B
L. Kuruc [-] - Z. Gregor [-] , M. Volák [-] , Z. Marek [-] , S. Smrž [-] , J. Weinreb [-] , D. Dudy [-] , J. Kuchař [-] , P. Fantyš [-] , J. Zýka [-] , M. Sklář [-]

TJ Sokol Žabovřesky
M. Škaroupka [-] - D. Lukač [-] , V. Hrabčák [-] , P. Schacherl [-] , M. Velík [-] - J. Pilný [-] , J. Hála [-] , A. Pšenička [-] , J. Horský [-] - L. Matys [-] , M. Kudláček [-]

ŽK: 44. J. Kuchař - 68. V. Hrabčák , 89. P. Schacherl .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: RYŠLAVÝ Jaroslav - AĽUŠÍK Daniel, HENDRYCH David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 4. 2023 20:13
Zápas za moc nestál, ale chci vyzdvihnout hráče domácích, kteří za stavu 0:0 u hlavního rozhodčího odvolali penaltu pro domnělou ruku, v dnešní době málo vídaný počin. Smekám a tleskám.tleskám.

Tip experta: výhra domácích

Tady věřím spíš domácím, Žabům se moc nedaří a že by to zlomili zrovna na Lokádě, se mi nezdá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích