P. Jecha 89.
1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 16:00

12.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | III. třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fraška ve Staňkově, lamentovali po zápase hosté


Branky


9

Počasí se konečně umoudřilo a mohl se hrát fotbal za jarního počasí. Bohužel na Staňkově to bylo spíše o tom, na kterou stranu rozhodčí zapíská a jestli vůbec zapíská než o fotbale. Fotbal v tomto utkání dostal pěkně na „frak“ a závěr tomu dal pěknou tečku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli hosté

Hosté ze společenství Halámky/Hranice přijeli citelně oslabeni hned bez tří Herzogů, Adensama a Dudy, který zůstal pouze na střídačce, a tak sestava doznala velkých změn. Domácí pro změnu neměli na střídačce vůbec nikoho. Hned od začátku se do hry dostal hlavní rozhodčí, když začal pískat až třetí fauly a nechal zápasu dost volnou ruku. To mohlo mrzet i některé domácí hráče, protože nastoupili bez chráničů, což rozhodčího nechalo klidným. Hosté hráli koncentrovaně a hned v 8. minutě po střele Trska ještě změnil směr střely Václava Bezouška a hosté šli do vedení 0:1. Hlídali si průběh utkání a když se domácí k něčemu dostali, tak vše zlikvidoval Koranda. Domácí se několikrát dožadovali odpískání faulu před pokutovým územím a i penalty, volný metr rozhodčího, který si vyslechl i nadávky některých hráčů, zůstal nezměněn. Bylo jasné, že se něco semele, protože rozhodčí dělal chyby na obou stranách. K prvnímu excesu došlo mezi domácím Jechou a hostujícím Slavíkem, když si oba vzájemně nadávali a v přerušené hře domácí Jecha strčil Slavíka, hosté se dožadovali červené karty, ale sudí šalamounsky vytáhl pro oba aktéry po žluté kartě. Tu ještě po tvrdém faulu na Trska obdržel domácí Mutina.

Obě mužstva se musí spokojit pouze s bodem

Druhý poločas hosté zodpovědně odjezdili a mohli definitivně rozhodnout, když utekl hostující stoper Kolmann, ale trestuhodně odevzdal míč do náruče domácího gólmana. Pak ještě Novákem trefil tyč. Domácí poslali stopera Jechu do útoku a snažili se dlouhými nákopy a centry srovnat skóre. Mezitím byl faulován domácí Černoch bez chráničů hostujícím Slavíkem a měla následovat ČK pro Slavíka, stejně tak na straně domácích pro bezmyšlenkovitě a brutálně hrajícího Mutinu, který stejným způsobem jako v první půli sestřelil stejného hráče Trska. Navíc tento hráč dal ještě pěstí mladému Havlovi, ale pořád hrál jako by se nechumelilo. Karty zůstaly v kapsičce, sudí Kořínek, který stále v centru dění se „vypařil“ a nechal si to hráče vyřídit samotné. Po šarvátce uprostřed hřiště se zase mohlo pokračovat dál. Hosté odolávali nákopům domácích a už to vypadlo, že si odvezou všechny body. Po jednom centru v „konci“ utkání, když jejich hned tři hráči stáli v ofsajdu, srovnal hlavou domácí borec. Hostující obrana perfektně vyběhla, to ještě sudí Kořínek akceptoval a možná i sám viděl a gól po delší myšlence neuznal. Domácím se to však nelíbilo a rozhodčí to hned poznal. Všichni aktéři očekávali, že rozhodčí tento zápas bude chtít mít, co nejrychleji za sebou. Ale asi se koukal v týdnu na ligu a začal nastavovat na rámec hrací doby. Nikdo však nevěděl, kolik a při dotazu, jestli to nebude do té doby, než domácí vyrovnají, bylo hlavním rozhodčím řečeno, „že to tak nejspíš bude“. Věřím, že rozhodčí Kořínek chtěl jenom zavtipkovat, ale to asi nevěděl, co se ještě stane. A světe div se, ono se tak skutečně v 96. minutě "stalo". Domácí hráči po nákopu dostali míč znovu do sítě, ale opět byl signalizovaný ofsajd. Nyní však rozhodčí, který situaci sledoval z kruhu ve středu hřiště, branku Petra Jecha uznal… 1:1. Asi dostal do vysílačky informaci z VAR, že to ofsajd nebyl. Hostujícím hráčům, bylo vysvětleno, že tuto branku už uznat musel. Samozřejmě, že další nastavení již neproběhlo a zápas byl ukončen. Z tohoto zápasu odcházejí frustrovaní oba týmy, protože jim odpoledne zkazil hlavní rozhodčí svým výkonem. Bohužel je to dáno i soutěží, kterou hrajeme. Hlavní rozhodčí, to má těžké, když na čarách má lajky, ale když jim celý zápas důvěřuje a v poslední akci jejich verdikt změní, tak si musí být hodně jistý svým rozhodnutím, nebo jim důvěřovat do posledního hvizdu. Tady to bylo spíše podlehnutí atmosféře.

Autor: Michal Slavík



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): Nesouhlasím se způsobem vedení utkání. Je zde doslova nenávistné prostředí a je za trest vůbec tady hrát. Moje chyba byla, že jsem v zápise souhlasil a hlavně nekontroloval vstřelení branky z ofsajdu, která padla až v 96.min. nikoliv v 89. Rozhodčí Kořínek vůbec neřekl, zda se bude nastavovat a kolik minut..zkrátka než padne vyrovnávací gol z dalšího ofsajdu. Ale vzhledem k celému průběhu utkání by si stejně sudí stál za svým „super výkonem“. No prostě fraška. Kluci jinak podali dobrý výkon a jen škoda neproměněné šance Kolmannem.



Sestavy


TJ Hraničář Staňkov
L. Černoch [-] - M. Tesař [-] , O. Zajíček [-] , R. Mikeš [-] - L. Mutina [-] , M. Černoch [-] , L. Hešík [-] - K. Zajíček [-] , J. Panský [-] - V. Matuška [-] , J. Hejsek [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
L. Koranda [-] - A. Kokhtenko [-] , J. Macho [-] , P. Kollmann [-] , R. Brůha [-] - P. Novák [-] , M. Slavík [-] , V. Bezoušek [-] , A. Havel [-] - T. Trsek [-] , M. Kliment [-] -

ŽK: 29. L. Mutina , 44. P. Jecha - 44. M. Slavík , 73. J. Macho .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: KOŘÍNEK Luboš - ČURDA František (N), TRSEK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích