3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V Lišanech se hrálo celý zápas na jednu branku


Branky


20

K dalšímu zápasu zajížděla absencemi poznamenaná Kněževes do Lišan. Domácí potřebují vyhrávat a začít sbírat vody. Přesně to byl cíl do tohoto utkání, který se nakonec podařilo naplnit. Hosté se snažili se zápasem něco udělat, k vyrovnání stačila dlouho jediná branka, ale v závěru přišly další dvě inkasované a o vítězi bylo rozhodnuto.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na hřišti jeden tým

Od začátku zápasu bylo vidět, že se Kněževes nikam nepožene a bude spíše vyčkávat, s čím nastoupí soupeř. Do první větší šance se dostaly Lišany. Roušavý posunul na levé straně míč na Mutinského, který se dostal do vápna a přízemní střela na tvrdém terénu se rozeskákala tak, že nadělala Lennerovi problémy. Domácí nadále tlačili a vytvářeli si šance. Nebezpečnou a schovanou střelu vyslal na Lennera Hanzl, zkoušel to i Mutinský nebo Medřický zpoza vápna po posunutí Pasekou, ale veškeré pokusy byly pouze na zvýšení sebevědomí pro kněževeského brankáře, který předváděl pohotové zákroky.

 

Skóre se poprvě měnilo ve 21. minutě, když se dostal ze strany vápna k zakončení Mutinský a prolomil lišanské střelecké trápení - 1:0. Další šance na sebe nenechaly čekat. Medřický posunul míč šajtlí na Žaluda, který z levé strany našel dobře připraveného Roušavého. Jeho zakončení ale chyběly milimetry k zasažení cíle. Po centru Hanzla z pravé strany se za míčem akrobaticky natahoval Paseka, kterému také moc nechybělo, stejně jako za ním nabíhajícímu Roušavému.

 

Kněževes se nemohla do utkání vůbec dostata a na hřišti byl pouze jeden tým. Z dálky to zkoušel Žalud, jehož první pokus byl zblokován. Míč se k němu vrátil a jeho druhá střela už nadělala kněževeskému brankáři problémy. Obrovskou tutovku měl po skvělé uličce Paseky aktivně hrající Muitnský. Ten si zpracoval skákající nahrávku a sám před Lennerem poslal míč o pár čísel nad. Rohové kopy také nepřinesly další domácí úspěch, kdy několik z nich boxoval Lenner mimo nebezpečí. První poločas tak zcela jasně ovládli domácí, kteří z několika příležitostí mohli vytěžit daleko více než jen jeden gól.

Kněževes nenašla odpověď

I ve druhém poločase pokračoval tlak lišanských fotbalistů. Netrvalo dlouho a na světě byla první příležitost druhé půle. Medřický se probíjel k míči přes bránícího Fišku, ten ho ale tělem zablokoval a znemožnil mu zakončení. Následně doslova zazdil obrovskou šanci Hanzl, který byl v dobré pozici a mohl pokračovat na Lennera nebo dávat míč pod sebe do náběhu svým spoluhráčům. Akci ale zbrzdil a vůbec nic z ní nebylo.

 

Kněževes se stále nemohla dostat do nějaké větší příležitosti a tlak domácích pokračoval. Vlastně on ani nepřestal. Lišany posílaly nepříjemné míče za obranu, ale ve většině případů dokázali bránící hráči útočníky zablokovat nebo byl pozorný s vyběhnutím Lenner. V 70. minutě poslal Mutinský do náběhu Roušavého. Ten si všiml uvnitř šestnáctky pod sebou naběhnutého Medřického, který ale ve skluzu prázdnou branku netrefil. Zahazování šancí pokračovalo po přímém kopu z poloviny hřiště. Míč se dostal na zadní tyč k Roušavému, který vracel do ohně na Paseku, ale ten pouze lízl míč špičkou kopačky a byl dalším hráčem, který odmítl gól.

 

V 78. minutě domácí prolomili střelecké trápení podruhé. Špatný odkop bránícího hráče na hranici vápna dobře odhadl Medřický, míč mu zpětnou rotací šel naproti a lišanský střední záložník ho poslal přesně k tyči - 2:0. Na začátku poslední desetiminutovky se do zakončení probíjel Feher, ale včas jeho pokus zablokoval Fiška. V další šanci hrál velkou roli znovu Feher, tentokrát v roli asistenta. Jeho nahrávku z kraje vápna ale odmítl Hanzl, který nikým neatakovaný z hranice penalty poslal míč ve stoprocentní šanci nad.

 

Utkání hrané na jednu branku nezměnilo svůj děj ani v posledních minutách. Z dobrého presinku na kraji hřiště těžil čerstvý Ledvinka, který na zlatém podnose připravil míč před prázdnou branku Feherovi. Snaha bránícího hráče odvrátit gólovou asistenci byla marná a Lišany získaly definitivní jistotu vítězství - 3:0.

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Čekali jsme, s čím na nás Kněževes přijede. Musím říct, že celý zápas byl v naší režii a vytvořili jsme si hodně příležitosti, aby skóre bylo ještě vyšší. Soupeř si nevytvořil žádnou velkou šanci, která by ohrozila naší branku. Potřebovali jsme opět získat nějaké body do tabulky a to se podařilo.

FK Kněževes
Pavel Čihař, kapitán: Domácí tým měl od začátku zápasu více míč na noze. My jsme hráli z obrany a čekali na brejky, které nám bohužel nevyšly. Soupeř dal dva góly po našich chybách. I když jsme o dva góly prohrávali, stále jsme chtěli něco s výsledkem udělat, ale to se nepodařilo. Lišany zaslouženě vyhrály.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Hanzl [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , V. Mutinský [-] (79. P. Ledvinka [-] ) , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-] (85. D. Baluch [-] )

FK Kněževes
L. Lenner [-] - T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Kříž [-] , M. Johan [-] (55. E. Vambera [-] ) , A. Červeňák [-] (60. M. Vršecký [-] ) , P. Čihař [-] , J. Žemlička [-] , R. Čihař [-] (82. R. Hertl [-] ) , M. Miksa [-]

ŽK: 89. L. Fiška .
Hráči zápasu: V. Mutinský , D. Roušavý , M. Medřický .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: SABO Jiří - BENEŠ Adam, BOHATÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 12:49

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 05:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 05:42
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 23:46
Redakce Rakovník

Expert: Stanislav Jansa
Tip experta: výhra domácích

Kněževes má pár hráčů v trestu. Postavení Lišan v tabulce neodpovídá jejich kvalitě. Záleží, jak se domácí sejdou, doma by ale mohli vyhrát.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 21:33

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 18:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 18:37
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 13:55

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 08:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 06:17

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 16:40

Tip: výhra domácích