2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 14:30

12.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Béčko Zavidova v silné sestavě padlo v Lužné


Branky


20

Zápas plný neproměněných šancí, i tak by se dalo označit utkání, ve kterém na svém hřišti Lužná přivítala zavidovský B-tým. Hosté přijeli ve velmi silné sestavě, vytvořili si mraky gólových šancí, ale vyhořeli v koncovce. Sparta tak urvala cenné vítězství, kterým dala najevo, že ji konec její neporazitelnosti vůbec nerozhodil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hodně šancí, jeden gól

Od prvních minut hráli více na míči hosté, kteří hrozili dlouhými nákopy na rychlonohého Neveďala s Korčákem. Právě tito hráči se dostali do prvních šancí. Nejprve Korčák mířil vedle, následně Neveďal z vápna přestřelil nad. Domácí zahrozili po rohovém kopu, po kterém se na zadní tyči nádherně opřel do míče Chrástek a trefil tyč. Zavidov měl zajímavé možnosti, v jedné takové musel povedený zákrok vytáhnout Kopřiva.

 

Po půl hodině hry šla do vedení Lužná. J. Vejvoda dostal ze středu hřiště míč za obranu a Zavidov měl problém. Luženský rychlík byl u míče dříve než zavidovský brankář a podél něj ve skluzu otevřel skóre - 1:0. Zápas mohl být obratem vyrovnán, ale na brankové čáře zabránil gólu za pět dvanáct Mezei, který odvrátil zakončení zavidovského hráče mířící do branky. Sparta mohla své vedení navýšit. Odkop z vlastní poloviny byl prodloužen na Pokorného, který se v zádech se dvěma obránci řítil na A. Krause. Zakončení luženského kanonýra ale bylo slabé a skončilo v rukavicích zavidovského brankáře.

 

V další velké šanci se objevil po nákopu Mezeie od vlastního vápna po prodloužení spoluhráčem J. Špička. Ten ze strany vyslal na A. Krause přízemní střelu, ale brankář si s ní poradil. Na konci poločasu musel A. Kraus tasit další pohotový zákrok, když pálil z otočky R. Pokorný k tyči. První poločas tak skončil těsným vedením Lužné. Zavidov měl zajímavé příležitosti, ale koncovka hostující rezervy nebyla vůbec dobrá.

Rychlé vyrovnání body nepřineslo

Vstup do druhé půle nemohl být pro hostující rezervu lepší. Zavidov si vytvořil tlak, Hanych v první možnosti mířil nad, ale na druhý pokus to vyšlo. Neveďal prodloužil míč na Korčáka, který se z levé strany hnal tísněný obráncem do vápna. Souboj se svým strážcem zvládl na výbornou, naservíroval míč pod sebe do náběhu Neveďalovi, který jen uklízel do prázdné - 1:1. Lužná se z inkasované branky rychle oklepala a mohla srovnat. J. Vejvoda si ale v klíčovém okamžiku předkopl až příliš kulatý nesmysl a A. Kraus u něj byl včas.

 

Zavidov si nadále vytvářel možnosti ke vstřelení vedoucí branky, ale koncovka s finální fází nebyla silnou stránkou. Na druhé straně měl dobrou pozici z přímého kopu Mezei, ale obstřelem na stranu brankáře A. Krausovi příliš starostí nenadělal. Zavidovský brankář si krátce poté vybral slabší chvilku, když neodhadl centrovaný míč, který ho přeletěl a na zadní tyči vracel míč do ohně Pokorný. Po menším závaru se dostal až na kopačku J. Vejvody, který nedůraz zavidovské obrany potrestal - 2:1.

 

Domácí mohli vedení v poslední desetiminutovce navýšit. O. Pavlíček nabral na pravé straně rychlost a šajtlí nabídl gólovou možnost svému kapitánovi. A. Kraus ale vytasil výborný zákrok, kterým držel svůj tým ve hře. Béčko Zavidova mělo v závěru možnosti na vyrovnání, ale znovu ta koncovka... Míč do vápna dobře neodhadl ani Kopřiva, který následně tlačil zakončení z úhlu mimo branku. Nakonec se to domácímu brankáři povedlo a míč rozvlnit pouze boční síť.

 

Střídající O. Pavlíček ukázal, že je pro Lužnou obrovským příslibem. Na hranici vápna se elegantně uvolnil kolem Zudy s Diepoldem, ale jeho zakončení bylo slabé. V závěru zápasu měl obrovskou šanci na srovnání Korčák, ke kterému propadl nepovedený odkop bránícího hráče. Sám před Kopřivou ale nechal vyniknout domácího brankáře a jelikož ani D. Štiller nepřekonal Kopřivu z hranice malého vápna, bylo jasné, že body zůstanou na domácím hřišti.

 

Lužná se mohla radovat z cenného vítězství, které se nerodilo vůbec snadno. Rezervní tým Zavidova mohl litovat neproměněných šancí, kterých bylo opravdu mnoho.

 

Galerie od Jany Malecké.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr, vedoucí týmu: Byl to pěkný útočný fotbal, ve kterém se zrodilo plno šancí, se šťastným koncem pro nás. Myslím ale, že jsme byli o trochu lepším týmem a vyhráli jsme zaslouženě.

FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: Dnes by zápasu slušela více remíza. Nedáme tutové šance a pak dostaneme hloupé góly. Měli jsme dobrou sestavu, se kterou se musí bodovat. Závěrem chci dodat, že nechápu, proč na zápas předních týmů tabulky jede jeden rozhodčí a mávají dva laici, jejichž rozhodnutí úplně snižují výkon obou týmů.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - A. Chrástek [-] (58. V. Pospíšil [-] ) , J. Vejvoda [-] , R. Pokorný [-] , M. Cibulka [-] (83. O. Pavlíček [-] ) , K. Gjorgjiev [-] , R. Grill [-] (55. D. Vejvoda [-] ) , J. Staněk [-] , J. Špička [-] , P. Mezei [-] , F. Hornof [-] (46. V. Svoboda [-] )

FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - M. Skoupý [-] (12. T. Diepold [-] ) , J. Hanych [-] , M. Zuda [-] , J. Knor [-] (59. T. Urban [-] ) , O. Neveďal [-] , M. Horvát [-] (83. V. Bohuslav [-] ) , D. Štiller [-] , E. Pšenička [-] , J. Křivohlavý [-] , T. Korčák [-]

ŽK: 53. P. Mezei , 81. M. Cibulka - 52. T. Diepold , 62. M. Zuda , 70. D. Štiller , 82. J. Křivohlavý .
Hráči zápasu: P. Kopřiva , O. Pavlíček , P. Mezei - T. Korčák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - STANĚK Petr (N), KUKLA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 12:49

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 05:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 05:42
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 23:46
Redakce Rakovník

Expert: Stanislav Jansa
Tip experta: remíza

Nevím, jak to bude mít Zavidov s A-týmem, občas to hraje velkou roli. I tady to vidím na nerozhodný výsledek.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 21:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 18:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 18:37
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 13:55

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 08:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 07:21

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 06:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 18:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 16:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 09:53

Tip: výhra domácích