0:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 16:00

10.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Cenný bod Kněževsi zastínily tři červené karty a zranění


Branky


17

Lužná mohla svou neuvěřitelnou sérii sedmi zápasů vyhraných v řadě protáhnout na osm. V cestě ale stála Kněževes, která se ze zabezpečené obrany pokusí vítěznou jízdu Sparty zastavit. A to se také hostujícímu celku podařilo. Konec utkání ale zastínilo ošklivé zranění po nevinném souboji a tři červené karty z kapsičky nechvalně známého sudího Vnuka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nudný poločas

První poločas byl na šance velmi skromný. Hra byla vyrovnaná, s menší převahou domácího celku, ale na gólové akce se čekalo. První taková přišla po půl hodině hry. Pokorný dostal míč od levé lajny do dobré pozice, v těsné blízkosti před Lennerem nebyl nikým bráněn, ale ve stoprocentní šanci mířil hodně vedle. O pár minut později opět akce z levé strany, ze které přišel centr tentokrát na J. Vejvodu. Ten si míč nezpracoval ideálně a pozorný Lenner zabránil další gólové šanci.

 

Se zajímavou příležitostí se ukázali i hosté. Plaček dostal míč do vápna, tam se prosadil přes bránícího hráče a levačkou chtěl obstřelit Kopřivu. To se ale velezkušenému hráči nepodařilo a luženský brankář stáhl jeho zakončení do svých rukavic. První poločas branku nenabídl a bylo jen otázkou, co nabídně poločas druhý.

Zranění a tři červené

Ve druhém poločase se Lužná hnala za vedoucí brankou a její převaha byla větší než v první půli. Jako první zahrozili právě domácí a jejich povedená akce skončila gólem, avšak kvůli chybně signalizovanému ofsajdu neuznaným! Havlíček vyvezl míč ze své vlastní poloviny, postupoval středem hřiště, odkud nahrál za obranu na nabíhajícího Pokorného. Ten posunul míč vedle na J. Vejvodu, ten mu zpětnou nahrávku pod sebe oplatil a Pokorný tak zakončoval do prádzné branky. K údivu domácích ale vyletěl praporek sudího Brejníka ml. nahoru a branka nebyla uznána.

 

Chybná signalizace připravila Lužnou o gól, ale rozhodnutí sudího se nezměnilo. Blízko k brance byli domácí po rohovém kopu Pokorného. Ten posadil míč na hlavu J. Vejvody a ke gólu chybělo opravdu málo. Na druhé straně mohl z přímého kopu zopakovat úspěch z minulého kola Vrábík, tentokrát mu to ale nevyšlo a Kopřiva jeho slabší pokus zalepil. I Lužná měla k dispozici standardku, po které byl nikým neatakován v dobré pozici Pokorný. Jeho hlavička ale mířila přesně do míst, kde stál Lenner.

 

Po hodině hry přišla druhá žlutá karta pro Kejlu a Kněževes šla do deseti. Krátce poté zahrávali domácí rohový kop. Pro centr si došel Lenner, ale míč neudržel ve svých rukavicích. Následoval nepříjemný závar, který ale hosté přežili bez újmy. Lužná cítila šanci na další vítězství, ale čas nehrál v její prospěch. Do střelecké pozice se po individuálním průniku dostal J. Špička, ale mířil pouze do gólmana, který nadvakrát jeho pokus zneškodnil.

 

V daleko větší a gólové šanci se po obrovské chybě Vrábíka objevil J. Vejvoda. Na něj prodloužil míč Pokorný, kněževeský stoper ho zpracoval přímo do běhu domácímu rychlíkovi, souboje s ním se dále neúčastnil a luženský útočník si to namířil ze strany na Lennera. Podél hostujícího brankáře trefil ale jen tyč! Sparta pokračovala v tlaku a Kněževes měla co dělat, aby se ubránila. Po rohovém kopu pálil zpoza vápna J. Špička, ale z nadějné pozice mířil vedle. V závěru zápasu se dostal k zakončení z velkého úhlu J. Vejvoda, po nahrávce od Grilla ale mířil pouze do Lennera. Z následného rohu, který nebyl dobře zahraný, se i tak k zakončení nadvakrát prokousal Pokorný, oba dva pokusy ale byly zblokovány.

 

Poslední momenty bezbrankového zápasu přinesly fotbalový souboj mezi Fiškou a J. Špičkou, ze kterého si prvně jmenovaný odnesl nepříjemné zranění hlavy. Tímto momentem utkání skončilo. Na adresu hlavního rozhodčího poslal pár nepříjemných slov Plaček, který se sice zastával svého zraněného spoluhráče, ale za svůj komentář si vysloužil červenou kartu.

 

Krajský sudí Vnuk ze hřiště následně odcházel i přesto, že Fiška zůstával stále na hrací ploše. Rozhodčí ale o vážné zranění mladého fotbalisty nejevil zájem a hrací plochu opustil. Za to si vysloužil nechvalná slova také od kapitána Kněževsi. Sudí Vnuk neváhal, na hrací plochu se vrátil, ale pouze kvůli udělení další červené karty pro Vrábíka. Vyloučení tak dal zjevně přednost před zájmem o zdravotní stav zraněného hráče, což je od nechvalně známého rozhodčího velmi neprofesionální a neetické...

 

Galerie od Štefana Ferencze.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr: Bohužel jsme si nedokázali poradit s dobře hrající obranou soupeře a nepodařilo se nám skórovat. Druhý poločas to bylo na jednu bránu, ale bohužel bez výsledku. I takové zápasy někdy jsou. Stále jsme neprohráli, jedeme dál.

FK Kněževes
Jan Plaček: Vyrovnaný zápas, ve kterém měla o něco více ze hry Lužná. První poločas moc šancí nepřinesl, ve druhé půli byli domácí více nebezpeční, nejvíce nás zlobil svou rychlostí Vejvoda. Po hodině hry jsme šli do deseti, Lužná tam měla břevno a další šance. Stínem zápasu je zranění Fišky, který snad bude v pořádku a také výkon krajského sudí Vnuka, který nepředvedl na obě strany dobrý výkon a utkání tím trpělo.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - J. Staněk [-] , A. Chrástek [-] , J. Špička [-] - L. Havlíček [-] , M. Koloc [-] , R. Grill [-] , F. Hornof [-] (46. V. Svoboda [-] ) - J. Vejvoda [-] , R. Pokorný [-] - V. Pospíšil [-]

FK Kněževes
L. Lenner [-] - M. Johan [-] (90. M. Vršecký [-] ) , M. Čácha [-] (55. J. Vršecký [-] ) , J. Vrábík [-] , T. Kejla [-] , L. Malafa [-] , L. Fiška [-] , J. Plaček [-] , P. Čihař [-] , J. Kříž [-] , V. Kyncl [-]

ŽK: 73. R. Grill - 25. T. Kejla , 41. L. Lenner . ČK: J. Vrábík , J. Plaček , 64. T. Kejla .
Hráči zápasu: A. Chrástek - L. Fiška .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Vnuk Josef - KOZÁK Lubomír, BREJNÍK Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: František Kalaš
Tip experta: výhra domácích

Lužná doma nezaváhá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích