Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2022 15:30

11.kolo, Středočeský | Příbram | IV. třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka Velkých Lečic s Obořištěm očima Lukáše Novotného


Branky


1

Rozmáčená KocábArena ve Velké Lečici, byla v sobotu svědkem šlágru kola mezi druhým, dosud neporaženým místním Sokolem a třetím Obořištěm. Obořiště, oslabeno neúčastí své stoperské jistoty Miloslava Vítka a levého obránce kapitána Lukáše Korynty, řešilo kdo zacelí místo nich díry v obraně a jelikož auto s realizačním týmem poněkud bloudilo v okolních lesích, měli trenéři dost času vše promyslet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chvíli před zápasem přišel nečekaný verdikt, stopera bude hrát Vobr! Útočník, dosavadní nejlepší střelec týmu a třetí nejlepší střelec celé soutěže zaujmul s úvodním hvizdem pozici posledního obránce. Býti tento zápas v nabídce sázkových kanceláří, letěl by už tak vysoký kurz na hosty kolmo nahoru. Vše ale mělo úplně jiný děj, než by kdo čekal a rošáda alá Vobr se ukázala jako geniální tah vytažený z kšiltovky pana Trpišovského.

 

Od první minuty působili obořišťáci jak nadopovaný kouzelným lektvarem z filmů Asterix a Obelix, kde Obelixe (spadnul do kádě a sílu měl pořád) ztvárňoval především Trnka ml. a lečická obrana byla jak "Římané" létající nad galskou vesnicí. Snad jen "Cesar" v podobě domácího čárového rozhodčího, který měl ofsajd lajnu posunutou o tři metry zpět kladl největší odpor. Ale nechejme už teď těch pohádek.

 

Trnka ml. nám hned na začátku ukázal svoji rychlost a precizní zakončení. 5.minuta - 0:1. Salinger na druhé straně se snažil také utéct domácím obráncům byl ale zastaven buď faulem, nebo praporkem "Cesara" z lajny. Utekl i Novotný jenž byl na poslední chvíli zastaven podle něj nedovoleně ale vidinu červené karty pro Lečici a přímého kopu s ním hlavní sudí nesdílel.

 

Do píšťalky už ale musel písknout, když domácí obránce místo míče trefil nohy Trnky ml. a jelikož to bylo v pokutovém území, kopala se penalta! Na tu nebyl líný si dojít přes celé hřiště Vobr a zapsat si už celkem jedenáctou trefu v této sezóně. 13. minuta - 0:2. Rychle hozený aut Faita posunul Novotný na Pavlíka ten na Trnku ml. a ten potvrdil svoji formu z posledních utkání druhou trefou! 26. minuta - 0:3.

 

Volný přímý kop Kučiny vyrazil gólman Lečice jen k Novotnému, ten našel ještě lépe postaveného Pavlíka kterému gólovou radost překazila noha obránce jenž zaskakoval už za překonaného brankáře. Domácí záhy zjišťovali, že nepřijel žádný poznávací zájezd, ale mužstvo odhodlané zvítězit. Působili bezradně a když už se dostali dopředu, ztroskotali na naší poslepované obraně, výjimečně nechali sáhnout na balón i gólmana Švehlu. Nutno říci, že skóre 0:3 bylo ještě milosrdné a nebýt "Cesara" s praporkem který spolehlivě zastavoval naše rychlé akce, mohlo to být i o více branek. Ale buďme rádi že mává jen fotbal a ne třeba na vlakovém nádraží.

Poločas: SK VELKÁ LEČICE z. s. - FK OBOŘIŠTĚ 1920 0:3

 

Druhý poločas začal tam, kde skončil ten první. Lukáš Novotný si svoji akci sám zkomplikoval na hranici velkého vápna, v následné skrumáži se ale nejlépe zorientoval navedl si balón na pravou nohu a po zemi k tyči navýšil vedení obořišťáků. 52. minuta - 0:4. Trnka ml. mohl mít hattrick! V akci tři na nikoho však nehamounil, předložil míč jak na podnose před prázdnou bránu Salingerovi jenž už měl lehkou práci a však zase díky praporku se skóre neměnilo.

 

Salinger však dlouho nesmutnil, když se rozběhl za nakopnutým balónem, chvíli to vypadalo, jakoby zapomněl slézt ze své žluté motorky a zkušeně zavěsil. 60. minuta - 0:5. Když zahrával přímý volný kop Tomáš Kučina zhruba z 35-40 metrů od domácí brány nikdo z Lečických nečekal žádné ohrožení. O to větší překvapení bylo že projektil ala David Beckham zastavila až síť. 66. minuta - 0:6.

 

Inu, kouzelný lektvar po určité chvíli vyprchá a tak se také stalo. Domácí Rákosník korigoval skóre. 75. minuta - 1:6. O pár minut později si odražený balón našel opět Rákosník a nasměroval ho do naší sítě. 78. minuta - 2:6. Po závaru v našem pokutovém území rozhodčí na radu "Cesara" nařídil penaltu i pro domácí. Tu bezpečně proměnil zase Rákosník. 80. minuta - 3:6. Obořiště přeskupilo řady zpět do původního složení ale ani to nepomáhalo a přihrávka Trnky st. na Vencu Vobra se stala dokonalou asistencí na domácí čtvrtý gól. 83. minuta - 4:6.

 

Domácí publikum se probudilo a bouřlivě hnalo své mužstvo za nemožným. Když Lichtenberg trefil místo prázdné brány jen tyč, polkl nasucho i hostující trenér Kožísek. Obořiště znervóznilo a snad jen Trnka st. uklízel balóny tu do lesa, tu do Kocáby. Střela lečických z přímáku letěla vysoko nad. Po ni už však sudí zápas ukončil a nakonec jsme to byli právě my, kdo se na ten konec těšil přeci jen více.

Konec utkání: SK VELKÁ LEČICE z. s. - FK OBOŘIŠTĚ 1920 4:6 (0:3)

 

Autor: Lukáš Novotný



Ohlasy k zápasu



FK Obořiště 1920
Lukáš Novotný: Po skalpu Velké Lečice zůstáváme na třetím místě bez ohledu na nedělní dohrávky kola. Příští týden hrajeme opět venku. Tentokráte se vydáme do turistické oblasti Toulava na hřiště Dolních Hbit.



Sestavy


SK Velká Lečice
J. Hrbek [-] - P. Liška [-] , M. Lichtenberg [-] , Z. Houska [-] , M. Rákosník [-] , J. Hořák [-] - J. Stahl [-] , M. Fritz [-] , T. Svoboda [-] - P. Svoboda [-] , J. Koc [-]

FK Obořiště 1920
J. Švehla [-] - L. Konvička [-] , M. Šinágl [-] - J. Trnka [-] , J. Pavlík [-] , L. Novotný [-] , M. Kobík [-] , J. Trnka [-] , L. Salinger [-] , T. Kučina [-] - V. Vobr [-]

ŽK: 34. J. Pavlík .
Počet diváků: 38. Rozhodčí: KOROL Jaroslav - ZBOŽENSKÝ Jaroslav (N), DĚDINA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2022 20:04

Tip: výhra domácích






Tabulka Z Skóre B
1 Sparta Věšín 13 70:18 34
2 SK Třebsko B 12 47:20 32
3 Litavan Bohutín B 13 43:24 30
4 Slavoj Obecnice 12 38:24 19
5 TJ Sedlice 13 25:32 18
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Martin Šturc 23
2 Václav Vobr 12
3 Jonáš Matějka 11
4 Martin Trčka 11
5 Matěj Korol 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 41 68,3% 2
2 Radek Hruška 34 52,3% 0
3 jakub krejcar 14 56,0% 0
4 Venca Likeš 10 50,0% 0
5 Miroslav Liška 3 30,0% 0
Zobrazit celou tabulku