Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 17:00

4.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Hlína přejela Chlum 7:2, rozhodl první poločas


Branky


24

Sobotní okresní souboj mezi Starou Hlínou a Chlumem nabídl festival krásných gólů i šancí, a přestože v první půli padlo pět branek, střelce nepřešla chuť ani ve druhém poločase a padly další čtyři branky, které rozhodly o jednoznačném vítězství 7:2. Stará Hlína tak slaví třetí výhru z posledních čtyř zápasů, zatímco Chlum prohrál a klesnul na osmé místo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyhráli domácí o pět branek

Ve čtvrtém kole zavítal na půdu Staré Hlíny Chlum. Domácí byli v zápase velkým favoritem. Tím se však nechtěli nechat unést a do zápasu šli stoprocentně koncentrovaní. Hlavní sudí pískl do píšťalky a utkání mohlo začít. Domácí se hned ujali balónu a od začátku svojí kombinační hrou chtěli diktovat ráz zápasu. Po úvodní oťukávané, kdy nebyla žádná větší šance, přišla ve 14. minutě rychlá akce, kdy centroval do vápna domácí kapitán Chmátal a centrovaný balón krásně uklidil z voleje Martin Hladílek do sítě. Za chvíli už to bylo pro domácí 2:0, když si odražený míč našel Vladimír Hadač a krásnou střelou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Domácí měli otěže zápasu pevně v rukou a vytvářeli si brankové příležitosti. Ve 24. minutě skórovala Stará Hlína potřetí, když po rohovém kopu a závaru před brankou navýšil skóre kolenem Jan Hrbek. Hned za minutu po pěkné akci na jeden dotek to bylo pro domácí už 4:0. Nejprve si Hadač na středu hřiště narazil balón s Hrbkem, poté poslal průnikovou přihrávku na rozběhnutého Vonku, který z jedničky našel Martina Hladílka a ten míč poslal do hostující branky. Hosté si žádnou šanci v první půli nevytvořili, to domácí zahodili i nemožné a nastřelili i břevno. Když říkám nemožné, tak opravdu nemožné. Velký Palič Hrbek z malého vápna dokázal trefit tyč z boku. Ten kluk mě každý zápas pošle do kolen, kdy jen kroutím hlavou, jestli je toto možné netrefit a pak dá gól kolenem. Po spoustě neproměněných šancí přišel pátý gól. Ve 41. minutě našel hezkou přihrávkou Hadač Mojmíra Vonku a ten v klidu skóroval. Poločas 5:0, s tím mohli být domácí spokojeni.

Domácí berou zaslouženě všechny body

Do druhé půle domácí dál chtěli hrát svoji hru a zapojit do zápasu všechny náhradníky. Ve 48. minutě zvýšil na 6:0 Jan Meškan. Druhá půle však už nebyla z pohledu domácích tak dobrá. Pořád měli šance, ale každý si chtěl dát asi gól a tak namísto rychlé přihrávky a přechodu do útoku se míče až moc tahali. Za lehkovážnou hru přišel v 75. minutě pro starohlinské trest, kdy se dostal k odraženému balónu hostující Patrik Jecha a hezkou střelou, z cca. 40 metrů, nachytal na švestkách domácího gólmana, který stál v tento moment na hraně velkého vápna. O minutu později navýšil skóre po pěkné střele z hranice vápna domácí Miroslav Pfeifer. Hra domácích nebyla nadále dobrá, ale i tak bylo šancí hodně, kdy například trestný kop Vonky skončil na tyči. V 85. minutě korigoval za hosty opět Patrik Jecha, když zakončil individuální akci Řepy. Když v samém závěru nastřelil domácí Hadač pouze tyč, skončilo utkání výsledkem 7:2 pro Starou Hlínu a ti si mohli užít vítěznou děkovačku s fanoušky.

Autor: Petr Dolejší



Ohlasy k zápasu


FK Stará Hlína
Petr Dolejší (fanoušek): Za mě to byl zápas dvou různých poločasů. Za první půli si kluci zaslouží pochvalu. K vidění byly i krásné gólové akce, které se musely líbit. Poločas jsme vyhráli 5:0 a hosty k ničemu nepustili, tak má vypadat dominance na domácí půdě. Ale druhá půle už byla horší, jako by se nám nechtělo už hrát, balóny jsme dlouho držely na nohách a na mě je až moc tahali. A při vší úctě k soupeři, dostat doma od nich dva góly, to je prostě za mě moc. Takhle jako jsme hráli druhou půli, hrát příští týden v Novosedlech, tak si o bodech můžeme nechat zdát. Chápu vedeš 5:0, už to chceš v klidu dohrát, nezranit se a tak, ale chce to prostě zápas odjezdit I když se nerad vyjadřuji k rozhodčím, zase jsem viděl ten alibismus, kdy je zápas rozhodnutý a přijde faul zezadu na Fajfku (M. Pfeifer), kdy běží sám na bránu; a rozhodčí mu dá jen žlutou kartu, aby hostující tým neoslabil. Jednou jsou daná pravidla a červená to byla víc než jasná, tak jí musí rozhodčí prostě dát. Klukům děkuji za tři body a za kvalitní pozápasovou akci, kterou někteří jedinci končili až za ranního světla v krajském městě…. FKSH OLEE!




Sestavy


FK Stará Hlína
P. Žižka [-] - T. Balek [-] , J. Meškan [-] , D. Širhal [-] , P. Šauer [-] - M. Vonka [-] , M. Hladílek [-] , V. Hadač [-] , R. Chmátal [-] - M. Benda [-] , J. Hrbek [-]

TJ Jiskra Chlum u Třeboně
T. Šniager [-] - M. Čáp [-] , P. Jecha [-] , D. Kříž [-] , R. Novák [-] , D. Sejk [-] , P. Eliáš [-] , T. Kamenický [-] , O. Novák [-] , J. Matoušek [-] , L. Řepa [-]

ŽK: 64. T. Kamenický , 70. P. Eliáš .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: JANÍČEK Marek - JANÍČEK Marek, KROPÍK Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Domácí jedou na vítězné vlně a určitě to potvrdí i v tomto utkání. Za mě jasný favorit na postup

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích