Z. Peňáz 35. (p.)
Z. Peňáz 52. (p.)
B. Sláma 75.
3:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 14:00

14.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár bere tři body


Branky


35. Z. Peňáz (p.) , 52. Z. Peňáz (p.) , 75. B. Sláma
12

Domácí potvrdili roli favorita a berou tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Domácí drželi míč a soupeř spíše vyčkával na své polovině. Do první šance domácí vybídl hostující brankář Havlík, kterému se nepovedl odkop a našel na hraně vápna číhajícího Bureše, ten však nezachoval chladnou hlavu a trochu ukvapeně se míče zbavil. Poté se domácí začali k soupeřově bráně více přibližovat a odměnou jim byla série asi šesti rohových kopů, které zahráli velmi slibně a chybělo možná jen trochu štěstí, aby padl gól. Za zmínku tak stojí šance Zažímala, který zavíral náběh na zadní tyči a jen těsně minul bránu a následně T. Peňáze, který se uvolnil od obránce, naskočil na centr, ale míč před bránou hlavou minul. Hostům se nedala upřít bojovnost a nasazení, ale k domácí bráně se dostávali jen sporadicky, a tak Šenkýř měl práci pouze s rozehrou a výkopy. Prvního gólu jsme se domácí dočkali až ve 35. minutě, kdy vzal akci na sebe Štursa, dostal se až k šestnátce soupeře, kde byl sražen k zemi. Situace byla možná trochu sporná, zda byl faul ještě mimo vápno, nebo už v něm, rozhodčí však měl situaci před očima a bez váhání ukázal na penaltový puntík, ke kterému se postavil Z. Peňáz a s přehledem proměnil – 1:0. Za chvíli mohl zvýšit Přibyl, když dostal přihrávku do vápna, ale míč netrefil přesně. Těsně před poločasem se do velké šance dostal Štursa, který si krásně naběhnul do vápna, kde ho přihrávkou našel Bureš, Havlík však výběhem zmenšil Štursovi úhel a jeho střelu vychytal.

Domácí si vedení pohlídali

Do druhé půle domácí vstoupili trochu aktivněji. V 50. minutě domácí zahrávali další roh, který odvrátila obrana hostí, míč se však dostal zpátky k Z. Peňázovi, ten poslal centr zpět do vápna, kde si míč hledal Machatka, ale než se dostal k hlavičce, byl zezadu sražen k zemi a rozhodčí tak nekompromisně odpískal další pokutový kop. Penaltu si vzal na starost opět Z. Peňáz, tentokrát však Havlík vystihnul směr střely a na míč si i sáhl, ale nestačil ho vytlačit mimo bránu, a tak se domácí mohli radovat z druhé branky. Frustrovaní hosté se poté začali spíše zaměřovat na rozhodčího než na sebe a na bojovný výkon z první půle trochu rezignovali. Po druhé v tomto zápase se ke střeleckému zápisu přiblížil T. Peňáz, který si svým výletem ze stopera až do útoku zaběhnul za obranu hostí a přihrávku od Machatky uklízel na zadní tyč, gólovou radost zmařil vztyčený praporek pomezního značící ofsajd. To domácí nemuselo dlouho mrzet, protože se za chvíli dočkali třetí branky v zápase. Při napadání hostujících stoperů se podařilo Vilišovi získat míč pro sebe, přihrávkou do vápna vyslal Z. Peňáze, který pod sebe posouval na Machatku, ten střílel z první svojí slabší nohou a Havlík střelu vyrazil pouze vedle sebe, kde byl jako první Sláma, uklidil míč do odkryté brány a zapsal se tak mezi střelce jen po necelých 4 minutách na hřišti.


Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): V prvním poločase jsme se nedokázali dostat do většího tempa a kazili dost přihrávek, ale nakonec jsme si vytvořili i dost příležitostí, které jsem ale nedokázali využít. Druhá půle byla už o dost lepší a pochvalu zaslouží zejména střídající hráči, kteří ukázali, jak se bojuje o sestavu. Díky ztrátám soupeřů jsme se navíc vyhoupli na 2. příčku v tabulce, čímž jsme tak zakončili skvělý podzim a všichni v týmu zaslouží velkou pochvalu. Doufám, že na tyto výkony dokážeme navázat i v jarní části.

SK Pernštejn Nedvědice
Pavel Vejrosta (předseda): Těžko se mě hodnotí utkání, ve kterém jsme si dopředu nevytvořili za celé utkání vůbec nic. Vůbec nám nepomohl fakt, že se hrálo na umělce, na které jsme byli naposledy v březnu, zatímco domácí na ní určitě v posledních týdnech potrénovali. To není výmluva, ale fakt, neboť na umělce jde o trochu jiný fotbal než na přírodní trávě. Přes přetrvávající problémy se sestavou jsme neodehráli špatnou 1.půli. Domácí sice byli více míči, ale kromě pár pološancí jim naše obrana nic nedovolila. Režie se tak ujal jinak docela přesný a dobrý sudí a dvěma podivnými penaltami rozhodl o výsledku utkání. Kamerový záznam není moc kvalitní, přesto po jeho shlédnutí je docela zřejmé, že první „penaltový“ zákrok nezákrok se stal vně šestnáctky a druhá pentle byla nařízena za postrčení v souboji čtyř hráčů o centrovaný míč – podobných postrčení nejen v tomto utkání je na fotbale k vidění mnoho a rozhodčí si mohou vybírat zda písknou či nikoliv. Za stavu 2:0 pak naše hra upadla do podprůměru a utkání se dohrávalo plně v režii domácích.



Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - Z. Peňáz [-] , T. Peňáz [-] , M. Pelikán [-] (80. V. Öner [-] ) , J. Osmík [-] , M. Přibyl [-] (71. B. Sláma [-] ) , M. Zažímal [-] , M. Bureš [-] (63. P. Klouda [-] ) , R. Štursa [-] , P. Machatka [-] , M. Srnský [-] (63. P. Viliš [-] )

SK Pernštejn Nedvědice
D. Havlík [-] - R. Šikula [-] (61. M. Pivovarčík [-] ) , M. Pachlopník [-] , J. Sytař [-] (77. D. Bracek [-] ) , M. Vašíček [-] , P. Humpola [-] , A. Pavelka [-] (82. M. Pivovarčík [-] ) , J. Pachlopník [-] , T. Christian [-] , L. Jirásek [-] , L. Trdý [-]

Počet diváků: 111. Rozhodčí: CHROMÝ Karel - CHROMÝ Karel, SVOBODA Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích