Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2022 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kozlovice zahájily sezónu vítězstvím nad Lazcemi


Branky


17

Mokré Lazce zajížděly na půdu do dalekých Kozlovic, které jsou dalším letošním nováčkem soutěže. Na tento zájezd nebudou hosté v dobrém vzpomínat. Proti zcela novému týmu se nedokázali dlouho prosadit, navíc celý druhý poločas museli odehrát v oslabení. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velké emoce na konci prvního poločasu

První poločas byl celkově nezáživný. Nějaké náznaky šancí na obou stranách byly, ale k žádnému většímu ohrožení brány nedošlo. Oba týmy se spíše teprve hledaly a seznamovaly, protože nikdo nevěděl, co od druhé strany čekat. Hosté se snažili hrát po stranách a dlouhými nákopy do vápna na střelce Galvase, ale toho domácí obrana eliminovala. Kozlovice se alespoň připomněly dalekonosným pokusem Václavíka, ale chyběla přesnost. Až v samém závěru poločasu se děly věci. Nejprve se hosté dožadovali penalty po faulu brankáře Nezhody na Galvase, píšťalka mladé slečny rozhodčí ovšem zůstala němá. Prakticky totožný scénář se odehrál na druhé straně, akorát s rozdílem, že se už pískalo. Lazce zastihl dvojí trest. Nejen v podobě inkasované branky z penalty, kterou proměnil zkušený Václavík – 1:0, ale i za cenu oslabení, neboť Galvas dostal za protesty druhou žlutou a tudíž červenou kartu.  

Kozlovice vedly o čtyři branky, ale Lazce v závěru snížily

Mokré Lazce si navíc nepohlídaly úvod druhé půle, kdy nechaly mnoho prostoru Matějkovi. Kozlovický středopolař vyčkal na správný okamžik a krásnou ránou zpoza vápna trefil zařízení pod břevno – 2:0. Kozlovice pak po hodině hry navýšily své vedení na tříbrankový rozdíl, když Václavík vystihl menší nepozornosti hostujícího brankáře Minarčíka a ze strany ho prostřelil – 3:0. Zkázu hostů pak dovršil svou druhou trefou v zápase Matějka a opět to byla lahůdka k pokoukání. To už hosté hráli v dosti rozhozené obraně, kdy otevřeli celou svou polovinu. Matějka se zmocnil balónu po dlouhém nákopu a svůj sólový nájezd zakončil skrz ála Poborského dloubák – 4:0. Domácí trenér dal pak šanci mladým hráčům ze střídačky, kteří povolili Lazcům snížit stav na přijatelné skóre. Nejprve se Košnovský prosmýkl rozhozenou obranou a nabídl balón pod sebe Šimečkovi, který snížil – 4:1. Zanedlouho po centru Garby se z hranice šestnáctky pěkně opřel do míče Wojnar a trefil se do šibenice – 4:2. V samém závěru mohl ještě korigovat Lomozník, ale skóre se už neměnilo.



Ohlasy k zápasu


FC Kozlovice
Miroslav Bednář (obránce): "Úvodní poločas byl opatrný z obou stran, nikdo se nehrnul po hlavě do útočení. Utkání rozhodla červená karta pro hosty a penalta. My si vypracovali slušný náskok, ale je škoda, že jsme si to nechali zbytečně zkomplikovat. Chtěli jsme dát šanci i mladším klukům, ale díky naší nepozornosti jsme dostali hosty zpět do utkání. I tak si ale myslím, že jsme si za druhý poločas vyhrát zasloužili."

FK Sokol Mokré Lazce
Pavel Galvas (útočník): "Utkání se hodnotí dost těžce. První poločas byl vyrovnaný na obě strany, bylo to takové dost zbrklé, šlo vidět, že jde o první utkání sezóny. Samotný průběh hodně ovlivnily události z konce prvního poločasu. Nechci mladou rozhodčí urazit, ale měla by si uvědomit, že kapitán ze své pozice má právo trochu mluvit do utkání. Ale dál to rozebírat nebudu. Ve druhém poločase jsme navzdory oslabení statečně bojovali, ale dostali jsme lekci z produktivity. My se prosadili až v závěru, ale to už bylo pozdě. Nejvíc nás ale mrzí zranění dvou hráčů."



Sestavy


FC Kozlovice
O. Nezhoda [-] - M. Václavík [-] , M. Jarotek [-] (78. J. Karban [-] ) , Z. Matějka [-] , T. Skurka [-] (71. O. Chýlek [-] ) , M. Krpec [-] (71. P. Janás [-] ) , J. Prudký [-] , M. Bednář [-] , R. Ermis [-] (44. M. Najdek [-] ) , T. Lukosz [-] , Š. Krpec [-] (78. R. Weissmann [-] )

FK Sokol Mokré Lazce
P. Minarčík [-] - P. Galvas [-] , P. Wojnar [-] , D. Moša [-] , R. Šimeček [-] , T. Kosňovský [-] , L. Hiemer [-] (35. D. Exner [-] ) , J. Garba [-] , M. Hoza [-] , J. Harazin [-] (44. K. Lomozník [-] ) , L. Poštulka [-]

ŽK: 38. Š. Krpec - 5. T. Kosňovský , 40. P. Galvas . ČK: 43. P. Galvas .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: BYSTROŇOVÁ Eleanor - JUŘIČKA Jiří, HERDA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Jiří Lusar

Expert: Jiří Lusar
Tip experta: výhra hostů

Těžko soudit. Ani my a nejspíš ani trenéři Lazců nemohou vědět, co od domácího mužstva očekávat. Mužstvo Kozlovic je pro nás velkou neznámou a bude chvíli trvat, než jej poznáme. Zkusíme vsadit na zkušenosti hostů a gólový apetit střelce Galvase, který zajistí Lazcům tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza