2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.10.2022 15:30

10.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Heřmanův Městec zvládnul dohrávku proti Přelouči


Branky


7

Domácí mužstvo Heřmanova Městce dokázalo poměrně bez potíží porazit výsledkem 2:0 nepříjemný celek z Přelouče. O branky se postarali domácí Trnka s Voženílkem a hosté tak tentokrát odjeli domů bez zisku jediného bodíku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Ve středu 19.10.2022 přivítal domácí Heřmanův Městec na svém hřišti v rámci dohrávaného kola, které bylo odloženo z důvodu velké marodky, nepříjemného soupeře z Přelouče. Hosté se sice před tímto utkáním nacházeli na předposledním místě průběžné tabulky, ale rozhodně se nejednalo o žádného jednoduchého soupeře. Přelouč totiž dokázala o víkendu remízovat s Horními Ředicemi a připravila je tím o průběžné prvenství v soutěži. Na druhé straně Heřmanův Městec dokázal hned tři ze svých čtyř posledních zápasů vyhrát, přičemž jediná prohra přišla s obrovsky kvalitními Libišanami. Favoritem tedy byli spíše hráči domácího celku, ale rozhodně nás čekalo velice zajímavé utkání.

 

První půle vyzněla lépe pro domácí.

Od úvodních minut se hrálo velmi důrazné a soubojové utkání. K vidění byla celá řada tvrdých střetů a hezkých fotbalových akcí bylo spíše poskromnu. Tempo hry však jasně udávali domácí fotbalisti. Za to hosté z Přelouče přijeli do Heřmanova Městce s jasnou taktikou, a to vycházet z dobře pracujícího obranného bloku a spoléhat na rychlé protiútoky do otevřené obrany či standartní situace. Nutno říci, že hostující defenziva nepracovala úplně zle, domácí se ale přesto postupně začali dostávat do jasných gólových příležitostí. V 19. minutě navíc došlo k otevření gólového účtu tohoto duelu. Domácí dostali možnost nadějné standartní situace poblíž pokutového území Přelouče, z níž se po perfektním centru prosadil krásnou hlavičkou osvědčený zabiják Heřmanova Městce, Lukáš Trnka. Domácí se tedy po úvodní dvacetiminutovce dostali do jednogólového vedení a získali tak následně ještě větší herní pohodu. Zbytek prvního dějství se odehrával podle velmi podobného scénáře. Domácí tvořili hru, dostávali se do šancí, ale žádná z nich již v první půli brankou neskončil. Oba týmy se tedy po uplynulé pětačtyřicetiminutovce odebraly na poločasovou přestávku za stavu 1:0 pro Heřmanův Městec.

 

Druhý poločas jako přes kopírák

Obraz hry ve druhé půli tohoto zápasu byl velice podobný tomu prvnímu. Hosté z Přelouče se sice nadále soustředili hlavně na poctivou práci dozadu, ale i jim se následně podařilo minimálně dvakrát zahrozit a trochu tak vyděsit svého soupeře. Heřmanův Městec ale jinak nadále kontroloval vývoj hry a jen vinou špatného řešení jasných brankových příležitostí bylo jejich vedení stále pouze jednogólové. To se však změnilo devět minut před koncem základní hrací doby. Přelouč se tou dobou již ve velkém množství hráčů tlačila do útoku a nechávala tak otevřená vrátka ve vlastních obranných řadách. Právě toho využili domácí v 81. minutě, kdy obdržel Trnka výbornou přihrávku do samostatného úniku na gólmana, který ve snaze překvapit domácího útočníka vyběhnul až daleko mimo pokutové území. Trnka si však poradil mistrně, když ještě přesnou nahrávkou našel dobře postaveného Jakuba Voženílka, který před sebou již neměl složitou práci a dokázal se tak trefit do okryté přeloučské branky. Domácí si tedy po dobrém výkonu dokráčeli pro další domácí vítězství a posunuli se tím na dělené třetí místo průběžné tabulky krajského přeboru.



Ohlasy k zápasu


FK Jiskra Heřmanův Městec
Hráč Radek Stýblo: Přelouč byla celkem nepříjemným soupeřem. Do defenzivy nehráli vůbec špatně, ale do útoku si toho příliš nevytvořili. Škoda, že se nám nedařilo proměňovat naše šance, zápas mohl být rozhodnutý už daleko dříve. Soupeř měl následně také dvě ojedinělé šance, se kterými jsme si ale naštěstí poradili a došli si tak pro důležité tři body.




Sestavy


FK Jiskra Heřmanův Městec
M. Elich [-] - D. Zrůst [-] , M. Straka [-] (92. D. Kosina [-] ) , T. Dvořáček [-] , D. Salfický [-] (72. J. Voženílek [-] ) , D. Jablečník [-] , O. Hauf [-] , M. Řehák [-] (87. F. Svoboda [-] ) , L. Trnka [-] , S. Mach [-] (83. T. Vojtěch [-] ) , J. Řezníček [-]

FK Přelouč
J. Šutovec [-] - J. Kmoníček [-] , T. Husák [-] , J. Klas [-] (58. L. Chaloupský [-] ) , L. Machačný [-] (85. T. Lipavský [-] ) , D. Čada [-] , J. Novák [-] , M. Březina [-] , M. Hejcman [-] , M. Pištora [-] (77. M. Hladík [-] ) , V. Voženílek [-] (85. V. Rokyta [-] )

Počet diváků: 198. Rozhodčí: Filipi Vojtěch - BOUZ Tomáš, KUDYN Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: výhra domácích

Heřmanův Městec potvrdí svoji domácí formu a získá tři body.

Tip: výhra hostů