4:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 15:00

9.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libišany opět vítězně


Branky


20. J. Fidra , 42. R. Záruba , 67. J. Fidra , 79. O. Kraják - 71. D. Turina
5

Domácí Libišany opět potvrdily svoji dominanci napříč krajským přeborem, když jednoznačným výsledkem porazily dalšího soupeře. Řádění libišanských hráčů si tentokrát užil Heřmanův Městec a po výsledu 4:1 tak odjel z Libišan bez jediného bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Sobota 1.10.2022 znamenala v Libišanech další utkání krajského přeboru. K zápasu tentokrát přijel Heřmanův Městec, který se sice těší vynikající formě na svém domácím hřišti, ale venkovní utkání tomuto celku zatím příliš nevychází. Přesně to také dokazuje fakt, že hráči Heřmanova Městce z venkovních utkání zatím získali pouze jeden jediný bod. Za to Libišany vyhrávají, ať nastupují kdekoliv. Během devíti kol ztratily zatím jenom čtyři body a byly tak před tímto utkáním v roli jasného favorita.

 

První půle ve prospěch domácích

Hosté z Heřmanova Městce se logicky nechtěli pustit s obrovsky kvalitním soupeřem do nějaké otevřené hry a snahou hrnout se v co největším počtu do útoku. Přijeli tak s jasnou taktikou, a to bránění v hlubokém ofenzivním bloku a snahou o rychlé protiútoky do otevřené obrany Libišan. Domácí Libišany mají ale opravdu velmi vysokou kvalitu svého kádru a dokazovaly to už od první minuty utkání. Přesto se jim však nepovedlo hned na začátku překonat obranný blok Heřmanova Městce a na první branku jsme si tak museli počkat až do 20. minuty utkání. Domácím si povedla krásná kombinační akce po levé straně, po které následoval dobrý centr do pokutového území na připraveného Jana Fidru, který si míč pohotově zpracoval a perfektní střelou do pravého horního rohu otevřel gólový účet tohoto utkání. Na další gólovou situaci si přítomní diváci museli počkat zhruba dalších dvacet minut. Ve 42. minutě domácímu týmu zajistil dvougólový náskok Radim Záruba, který využil výborné přihrávky svého spoluhráče a v následném nájezdu na hostujícího gólmana si velmi zkušeně poradil i s ním.  Libišany si tak v průběhu prvních pětačtyřiceti minut vypracovaly hezký dvougólový náskok a Heřmanově Městci se taktika založená na dobré defenzivní práci zrovna dvakrát nevyplatila.

 

Druhá půle nabídla další tři branky.

Bylo jasné, že hosté musí do druhé poloviny utkání něco změnit a pokusit se alespoň částečně domácím Libišanům zatopit. To se však lehko říká, ale velmi těžko provádí. Domácí Libišany mají totiž na tuto soutěž opravdu nevídanou kvalitu a žádné drama tak nehodlaly dopustit. Místo toho se v 67. minutě dostaly už do třígólového vedení, když se podruhé v utkání dokázal prosadit domácí Jan Fidra. Ten si opět našel velmi dobrý prostor ve vápně svého soupeře a dobrou přihrávku dokázal ve skluzu přesně dopravit až za záda hostujícího gólmana.  Na tento inkasovaný gól ale dokázali hosté poměrně dobře a rychle zareagovat, když se jim o pouhé čtyři minuty později podařilo vstřelit svoji první branku tohoto duelu. V 71. minutě se trefil po šťastném odrazu ve vápně hostující Denis Turina a snížil tak průběžný stav utkání na 3:1. To však hosty k příliš velkému zdramatizování zápasu nenakoplo. Ba naopak. V 79. minutě své dominantní vítězství ještě poslední brankou utkání pojistil Ondřej Kraják a definitivně tak pohřbil veškeré naděje svého soupeře. Domácí si tedy dokráčeli pro další cenné vítězství a upevnili si své vedoucí postavení v dosavadním průběhu krajského přeboru Pardubického kraje.



Ohlasy k zápasu



FK Jiskra Heřmanův Městec
Hráč Radek Stýblo: Utkání jsme do začátku hráli hodně hluboko v obranném bloku. Libišany byly dopředu velmi silní, ale dozadu občas nechávaly otevřená okénka, ze kterých se dalo těžit. Díky rychlým narážečkám se bez problémů dostávaly přes naši obranu a zaslouženě vyhrály.



Sestavy


FC Libišany
D. Šimon [-] - J. Fidra [-] , R. Horyna [-] , L. Kraják [-] , R. Záruba [-] , D. Jošt [-] (71. S. Kovaliv [-] ) , O. Kraják [-] , A. Machala [-] , P. Motyčka [-] (61. R. Ottmar [-] ) , Z. Semelka [-] , T. Kirchner [-] (56. D. Šibal [-] )

FK Jiskra Heřmanův Městec
R. Stýblo [-] - J. Voženílek [-] , T. Dvořáček [-] , D. Salfický [-] , D. Jablečník [-] , J. Čížek [-] (63. D. Zrůst [-] ) , M. Řehák [-] (72. O. Hauf [-] ) , T. Zrůst [-] , R. Novák [-] , D. Turina [-] , J. Řezníček [-]

ŽK: 75. O. Hauf .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Rázek Stanislav - SCHMEISER Marek, ZEMAN Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra domácích

Libišany budou po vysoké výhře namlsaní a Heřmanův Městec tak porazí.