Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 15:00

9.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přelouč opět za tři body


Branky


5

Hráči Přelouče dokázali již podruhé za sebou zvítězit a konečně se tak odlepili z posledního místa průběžné tabulky. Svému choceňskému soupeři dokonce nastříleli hned pět branek a jejich vítězství tak bylo poměrně jednoznačné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Domácí Přelouč přivítala v sobotu 1.10.2022 na svém hřišti celek, který tentokrát k dalšímu utkání přicestoval z Chocně. Přelouč se sice před tímto utkáním nacházela na poslední příčce tabulky, ale ve svém posledním utkání dokázala celkem suverénně přestřílet rezervu Vysokého Mýta a vypadalo to tedy, že by se domácí konečně mohli vymanit z velmi špatného vstupu do soutěže. Jejich choceňský soupeř sice své poslední utkání nezvládl, ale před týdnem dokázal velmi překvapivě porazit první Libišany a dalo se tak poměrně těžko předpovídat, co si tentokrát choceňští hráči do utkání připraví. 

 

První půle přinesla tři branky.

V tomto utkání se opravdu vůbec na nic nečekalo, když nám hned první desetiminutovka první půle nabídla dva rychlé góly. První z nich padl už v 5. minutě a postaral se o ni choceňský Šimon Štanglica. Ten využil po standartní situaci a následné hlavičce velkého nedorozumění mezi přeloučským gólmanem a jedním z obránců, kteří se místo odehrání jednoduchého balónu smolně srazili, a Štanglicovi už nezbylo nic jiného na práci, než zhruba ze dvou metrů pouze dorazit poskakující míč za brankovou čáru přeloučské svatyně. Hosté se tak velmi rychle dostali poměrně zadarmo do jednogólového vedení a domácí celek měl před sebou složitou práci s otáčením nepříznivého vývoje. Netrvalo to však dlouho a skóre zápasu bylo opět vyrovnané. V 8. minutě se totiž dokázal prosadit i přeloučský tým, a to konkrétně Jakub Klas, který se po rychlém útoku odvážně prosadil přes dva bránící hráče a přesnou přízemní střelou na zadní tyč překonal bezmocného brankáře Chocně. Následně se hra alespoň trochu uklidnila. Ani to však příliš dlouho netrvalo, ve 27. minutě utkání se totiž opět měnilo skóre a branku si opět připsal domácí celek. Přeloučský Jan Kmoníček si zkušeně naskočil na dobře zahraný rohový kop svého spoluhráče a důraznou hlavičkou prostřelil na přední tyči gólmana Chocně již podruhé v utkání. Přelouč se tedy zhruba dvacet minut před koncem první půle dostala i přes brzké vedení Chocně do jednogólového náskoku a jelikož do konce prvního dějství už žádná další branka nepadla, tak si domácí celek z první půle odnesl velkou výhodu.

 

Druhý poločas velmi bohatý na góly

Choceňský trenér svým svěřencům o poločase určitě vtloukal do hlavy, jak důležité bude dobře vstoupit do druhé půle a v ideálním případě se nějakou rychlou brankou okamžitě dostat zpět do utkání. Hosté tento plán splnili do puntíku, když se pouhou minutu po odstartování druhé poloviny dokázal gólově prosadit choceňský Gronych. Ten obdržel naprosto ideální přihrávku za obranu Přelouče a křižnou střelou na zadní tyč pohotově překonal vybíhajícího gólmana. Vynikající vstup hostů do druhého dějství ale v konečném zúčtování bohužel pro Choceň nakonec vůbec nic neznamenal. Zbytek utkání už totiž patřil jenom jednomu týmu, a to tomu domácímu. V 62. minutě dostali domácí po faulu gólmana na unikajícího přeloučského útočníka možnost zahrávání pokutového kopu. Toho se chopil mladičký Dominik Oliva a velmi přesvědčivě penaltu proměnil. Domácí tak byli opět v jednogólovém vedení, ale to zatím opravdu nebylo vše z jejich arzenálu. Uplynulo jenom šest dalších minut a fanoušci Přelouče se mohli radovat už počtvrté. O další branku utkání se totiž postaral Novák, který se společně se svým spoluhráčem dostal do samostatného úniku na gólmana a ten už si proti dvěma útočníkům poradit nedokázal. Mezi oběma týmy tak rázem byla už dvougólová propast a hosté z Chocně před sebou měli obrovsky těžký a možná až nereálný úkol v podobě dohánění svého soupeře. Místo zdramatizování zápasu ze strany Chocně ale následoval opačný scénář. V 83. minutě totiž pátou přeloučskou brankou ještě upravil konečné skóre tohoto zápasu domácí Pištora, který využil dokonalé přihrávky od Olivy a už jenom pohodlně dopravil míč do úplně prázdné brány. Přelouč si tak především po velmi povedené druhé půli dokráčela pro poměrně jasné vítězství, které mělo opravdu vysokou cenu, jelikož se díky těmto třem bodům přeloučští fotbalisti konečně odrazili z posledního místa průběžného pořadí a předskočili tak předposlední Moravany. Ty ale čeká v neděli utkání proti České Třebové, což by mohlo ještě výrazně zamíchat kartami.    



Ohlasy k zápasu



FK Agria Choceň
Trenér Petr Zahálka pro domácí web: Utkání se odehrálo na těžkém terénu. První poločas jsme soupeře přehrávali. Ujali jsme se brzy vedení. Přes převahu soupeř stihl skóre do poločasu otočit po rychlém protiútoku a z rohového kopu. Druhý poločas začal za stálého deště. Terén byl stále těžší. Přesto se nám podařilo brzy vyrovnat. Poté nás ale soupeř jednoduchou a důraznou hrou doslova přetlačil.



Sestavy


FK Přelouč
O. Skalický [-] (46. J. Šutovec [-] ) - T. Husák [-] , J. Klas [-] (77. M. Pištora [-] ) , L. Machačný [-] , J. Kmoníček [-] , D. Čada [-] , J. Novák [-] , M. Březina [-] , M. Hejcman [-] (88. M. Hladík [-] ) , D. Oliva [-] (89. V. Rokyta [-] ) , V. Voženílek [-]

FK Agria Choceň
V. Krátký [-] - R. Fikejz [-] , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] (75. J. Vatrala [-] ) , R. Matějka [-] (84. T. Pánek [-] ) , M. Laky [-] , Š. Štanglica [-] , J. Gronych [-] (84. O. Dolníček [-] ) , A. Vágner [-] , M. Fikejz [-] , P. Vychytil [-]

ŽK: 23. M. Hejcman , 68. J. Novák - 47. J. Gronych , 78. M. Fikejz .
Počet diváků: 141. Rozhodčí: Valenta Jan - LOUVAR Jakub, ŠTANCEL Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: remíza

Přelouči se poslední zápas výsledkově hodně povedl. Viděl bych to tedy na velmi vyrovnaný zápas.