Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 15:30

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přelouč v domácím utkání jednoznačně porazila rezervu Vysokého Mýta


Branky


5

Přelouč vybojovala v utkání s B – týmem Vysokého Mýta po výsledku 4:1 svoji druhou výhru v dosavadním průběhu krajského přeboru. Dva góly dokázal vstřelit Vojtěch Voženílek a výrazně se tak podepsal pod toto obrovsky cenné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Poslední Přelouč přivítala ve sváteční středu 28.9.2022 na svém domácím hřišti rezervní tým Vysokého Mýta. Domácí se před tímto utkáním potýkali s velmi špatnou formou, když se jim v dosavadním průběhu soutěže povedlo pouze jednou zvítězit a se třemi body na svém kontě se tak krčili na úplně posledním místě průběžného pořadí. Za to Vysoké Mýto se prozatím nemuselo obávat žádných záchranářských prací a s 11 body se pohybovalo kolem středu tabulky. Hosté z Mýta za sebou navíc měli šňůru čtyř zápasů bez prohry a poslední dvě utkání se jim dokonce podařilo vyhrát. Hosté tak měli jasnou psychickou výhodu a všechno nasvědčovalo tomu, že by vysokomýtský B - tým měl být považován za favorita tohoto duelu.

 

První půle nám nabídla pouze jeden gól. 

Domácí Přelouči se povedl perfektní vstup do utkání, když už po čtvrt hodince hry zaskočila svého soupeře rychlým gólem. V 15. minutě využil přeloučský David Čada velmi riskantní rozehrávky hostující obrany a svým skluzem důrazně dohrál odkopávajícího vysokomýtského stopera. Míč se od skluzujícího Čady odrazil přímo směrem do brány a překvapivě dokázal překonat i šokovaného brankáře. I přes velmi důrazný skluz hlavní sudí tento zákrok neposoudil jako nedovolený a David Čada tak svojí brankou otevřel gólový účet tohoto utkání a poslal svůj tým do velmi cenného a rychlého vedení. Přestože v průběhu prvního dějství už nedokázal ani jeden z celků vstřelit gól, pro hosty z Vysokého Mýta přišla obrovská komplikace, se kterou se museli potýkat až do konce zápasu. Ve 42. minutě uviděl mladičký talent Adam Velinský po velmi zvláštní a nepřehledné situaci od hlavního arbitra červenou kartu a výrazným způsobem tak před koncem poločasu oslabil svůj tým. Hosté se tedy po zbytek utkání musel potýkat s početní nevýhodou a naděje na obrat nepříznivého výsledku se tak výrazně vzdálila. V prvních 45 minutách hry si tedy domácí vypracovali jednogólový náskok a čekala je navíc přesilovka, což mohlo celé utkání rozhodnout.  

 

Druhá půle patřila přeloučským.

Úvod druhého poločasu zastihl domácí ve vynikajícím rozpoložení a stejně jako v první půli se jim podařilo poměrně rychle skórovat. A tentokrát dokonce hned dvakrát, když se o oba góly postaral dvaadvacetiletý Vojtěch Voženílek. Ten si nejdříve v 54. minutě naběhnul na perfektní přihrávku do téměř prázdné brány od svého spoluhráče a svým důrazem protlačil míč přes blokujícího obránce. A podruhé v zápase se prosadil po pouhých dalších čtyřech minutách, když se v 58. minutě ocitl jak se říká "ve správný čas na správném místě" a na zadní tyči přesně dorazil odražený míč do brány. Hosté tak najednou prohrávali již o tři góly a věděli, že v deseti hráčích už bude téměř nereálné s vývojem utkání nějak zvlášť zamíchat. V 75. minutě navíc bylo ještě hůř. Domácí skórovali už počtvrté zápase, když se o další branku svého týmu postaral Michal Hejcman, který využil ztráty hostujícího obránce a následné kvalitní přihrávky od svého spoluhráče. Poté už jen z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného gólmana a zajistil tak svému týmu další branku. Hosté z Vysokého Mýta však zápas úplně nezabalili a do poslední minuty se snažili s tímto jednoznačným výsledkem alespoň něco udělat. To se tři minuty před koncem povedlo vysokomýtskému Vojtěchu Hájkovi, který po velmi rychlé akci až od svého gólmana dobře naběhl do nebezpečného prostoru před bránou, obdržel naprosto ideální přihrávku a z prvního doteku propálil přeloučského brankáře. Vstřelil tak alespoň čestný gól svého týmu, díky kterému již výsledek nevypadal až tak jednoznačně jako před tím. Domácí Přelouč si tak tímto výsledkem zajistila svoji druhou výhru v krajském přeboru a výrazně se tak přiblížila předposledním Moravanům, které už má momentálně na dosah pouhého jednoho bodu. Přeloučští fotbalisté tak určitě měli co slavit, zatímco jejich soupeř odjel z tohoto utkání překvapivě bez jediného bodíku a navíc s nehezkou čtyřgólovou nadílkou. 

 

Pozvánka na příští kolo

Přelouč se v sobotu 1.10.2022 postaví opět v domácím prostředí dalšímu dobrému celku. Do Přelouče tentokrát přicestuje mužstvo z Chocně. Na druhé straně Vysoké Mýto si bude chtít svoji reputaci napravit v utkání proti Třemošnice, ve kterém však bude opět v roli hosta. Nechme se tak překvapit, jaké výsledky nám 9. kolo krajského přeboru přinese.  



Ohlasy k zápasu



SK Vysoké Mýto B
Trenér František Dvořák pro domácí web: Omlouvám se, ale dnes čtenáře nepotěším komentem zápasu. Nechtěl bych zajít příliš hluboko do kuchyně našeho oddílu. Snad někdy příště...



Sestavy


FK Přelouč
O. Skalický [-] - T. Husák [-] (78. V. Rokyta [-] ) , J. Klas [-] (73. M. Hladík [-] ) , L. Machačný [-] , J. Kmoníček [-] , D. Čada [-] , J. Novák [-] , M. Březina [-] (78. T. Lipavský [-] ) , M. Hejcman [-] , D. Oliva [-] (46. M. Pištora [-] ) , V. Voženílek [-] (71. R. Forman [-] )

SK Vysoké Mýto B
M. Sůva [-] - J. Prušek [-] (57. V. Vařečka [-] ) , T. Sedlák [-] , M. Chadima [-] , M. Podmajerský [-] (69. M. Kavka [-] ) , A. Velinský [-] , V. Hájek [-] , J. Hájek [-] , M. Dvořák [-] , T. Vopršálek [-] , V. Škrabal [-]

ŽK: 37. M. Chadima . ČK: 42. A. Velinský .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Linhart Lukáš - ROUSEK Lukáš, MORÁVEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Vincent Škrabal
Tip experta: výhra hostů

Přelouč se zatím hodně trápí. Očekávám, že dokážeme vyhrát.

Tip: výhra hostů