5:0
(4:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 15:30

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libišany nadělily Moravské Třebové nepopulárního „bůra“!


Branky


8. R. Ottmar , 13. L. Kraják , 33. T. Kirchner , 39. P. Motyčka , 55. D. Jelínek (p.)
5

Domácí Libišany se opět vrátily do starých kolejí a naprosto jasně přejeli svého moravskotřebovského soupeře. Hosté už během prvního poločasu inkasovali hned čtyři branky a bylo tak poměrně rychle jasné, že na svého soupeře tentokrát opravdu nestačí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Sváteční středa 28.9.2022 se na libišanském hřišti nesla v duchu předehrávky 15. kola krajského přeboru Pardubického kraje. Do Libišan tentokrát zavítal nevyzpytatelný celek z Moravské Třebové, kterému nejdříve velmi dobře vyšel úvod soutěže, ale poté se dostal do naprosto opačné situace a protrápil se hned třemi dalšími zápasy, které všechny prohrál. Za to Libišany celkem jasně vévodily průběžné tabulce, a i přes prohru v minulém kole byly jasným favoritem tohoto utkání. 

 

První půle rozhodla.

Domácím Libišanům se povedl naprosto skvělý vstup do utkání, když už během úvodních třinácti minut dokázaly vstřelit dvě rychlé branky a prakticky tak rozhodly o svém budoucím vítězství. První gól padl v 8. minutě, když se trefil pro někoho možná překvapivě exligový gólman Hradce Králové, který ale v Libišanech nastupuje na postu pravého obránce, Radim Ottmar. Ten si vzal na starost nadějnou standartní situaci z hranice pokutového území a přízemní ranou zkušeně překonal moravskotřebovského brankáře – 1:0. O dalších pět minut později se domácí fanoušci mohli radovat podruhé, a to když se Libišanům povedlo potrestat chybnou rozehrávku soupeře a rychlou kombinací připravit ideální střeleckou pozici pro kanonýra Lukáše Krajáka, který si se samostatným nájezdem na gólmana bez problémů poradil a podruhé v zápase tak rozvlnil síť hostující branky – 2:0. Dominance a střelecké řádění Libišan však stále nebralo konce. Ve 33. minutě mladičký krajní obránce Kirchner po odvážném ofenzivním výletu zvýšil vedení svého týmu už na 3:0 a hosté z Moravské Třebové tak byli po úvodní půl hodině hry v opravdu nezáviděhodné situaci. Ani tři góly ale domácím v první polovině utkání nestačily. Ve 39. minutě se Libišany trefily již počtvrté, konkrétně Petr Motyčka, který výstavní střelou z volného přímého kopu počtvrté v utkání překonal bezmocného gólmana Moravské Třebové a upravil tak skóre prvního poločasu na 4:0. Domácí tak odcházeli na poločasovou přestávku s krásným čtyřgólovým náskokem, zatímco hosté se už asi viděli kdekoliv jinde než na libišanském trávníku.

 

Druhý poločas již žádné drama nepřinesl.

Druhé dějství se již více méně díky kanonádě libišanského týmu z první půle pouze dohrávalo. Přesto se však přítomní fanoušci dočkali ještě jedné branky a jak jinak než další libišanské. V 55. minutě se domácím podařilo sehrát rychlý protiútok do otevřené moravskotřebovské obrany a po hezké kličce uvnitř pokutového území došlo k poměrně zbytečnému faulu ze strany hostujícího obránce. Následný pokutový kop si vzal na starost opět Petr Motyčka a s naprostým klidem míč uklidil do odkryté poloviny brány. Ve zbytku utkání jsme se již žádného dalšího gólu nedočkali a domácí si tak po především velmi kvalitní první půli dokráčeli pro pohodlné vítězství 5:0.

 

Pozvánka na další kolo

Již v sobotu budou moci hráči Moravské Třebové odčinit tuto vysokou prohru, když se v domácím prostředí střetnou s celkem z Lázní Bohdaneč. Bohdanečský tým si však ve středu poměrně bez problémů poradil s Českou Třebovou a bude se tak určitě jednat o velmi náročný zápas. Na druhé straně Libišany čeká další domácí utkání, ve kterém přivítají Heřmanův Městec, který se také nenachází vůbec ve špatné formě. Uvidíme tedy, jaké výsledky si pro nás oba týmy připraví.  



Sestavy


FC Libišany
D. Šimon [-] - R. Horyna [-] , D. Jelínek [-] (61. J. Říha [-] ) , L. Kraják [-] , R. Ottmar [-] (70. S. Kovaliv [-] ) , Z. Chmelík [-] , O. Kraják [-] (78. J. Fidra [-] ) , D. Balog [-] (46. P. Šmeral [-] ) , P. Motyčka [-] , Z. Semelka [-] (82. R. Rosendorf [-] ) , T. Kirchner [-]

SKP Slovan Moravská Třebová
M. Spotarenko [-] - V. Novotný [-] , L. Lebiš [-] , R. Krystl [-] , J. Štaffa [-] (81. M. Mahel [-] ) , M. Smékal [-] , M. Olejník [-] , M. Šmerda [-] (61. H. Herasymenko [-] ) , M. Holub [-] , T. Brychta [-] , O. Kopa [-] (79. K. Kolář [-] )

ŽK: 77. S. Kovaliv - 57. M. Holub , 80. J. Štaffa .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Tůma Lukáš - JANEČEK Štěpán, SVĚDIROH Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Vincent Škrabal
Tip experta: výhra domácích

Libišany si s Moravskou Třebovou poradí a napraví předchozí porážku.

Tip: výhra domácích