Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2022 15:30

8.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Vysokého Mýta zvládla domácí utkání s Moravskou Třebovou


Branky


5

Vysokomýtské béčko dokázalo bez větších problémů v domácím prostředí vybojovat tři body, když poměrem 3:1 zdolalo velmi nebezpečného soupeře z Moravské Třebové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V neděli 25.9.2022 nás v rámci 8. kola krajského přeboru čekalo další důležité utkání. Domácí rezerva Vysokého Mýta vyzvala na svém hřišti soupeře z Moravské Třebové. Oba celky před tímto kláním dělily pouhé čtyři body a dalo se tak očekávat velmi vyrovnané a vypjaté utkání. Moravská Třebová se však po velmi dobrém úvodu soutěže a třech výhrách v řadě nepotýká s úplně ideální formou a navíc musí řešit opravdu velkou marodku a jiné absence svých hráčů. Před několika dny navíc svůj tým opustila jedna z největších opor, která momentálně zkouší své štěstí v divizním Ústí nad Orlicí.

 

V první půli si domácí vypracovali dvougólový náskok.

Hráčům Vysokého Mýta se povedl velmi dobrý vstup do utkání, když se už po třinácti minutách hry dostali do velmi rychlého vedení. Celá akce začala v pravém křídelním prostoru, odkud se domácí hráči hezky prokombinovali až k pokutovému území svého soupeře. Z následné přihrávky do druhé vlny vytěžil maximum nabíhající Tomáš Sedlák, který se bez zbytečného přemýšlení opřel do balónu a rozvlnil síť moravskotřebovské svatyně – 1:0. Domácí fotbalisti se poté nadále snažili tvořit hru, zatímco hosté se soustředili hlavně na defenzivní činnost, kompaktní obrannou práci v bloku a nebezpečné rychlé protiútoky. Náznaky šancí přesto přicházeli na obou stranách, ve 36. minutě však byli za svoji aktivní hru podruhé v zápase odměněni hráči domácího celku. Vynikající přihrávku za obranu obdržel vysokomýtský Jakub Dastych, který se s míčem u nohy zkušeně natlačil před dotírajícího obránce a následně střelou mezi nohy překonal rychle vybíhajícího gólmana. V první půli si tak domácí výběr vypracoval dvougólové vedení a za tohoto stavu se také odcházelo na poločasovou přestávku do kabin.    

 

Ve druhém dějství se hosté výrazně zvedli.

Trenér hostů měl svým svěřencům o poločasové přestávce určitě mnoho co říct a hned po pauze to také bylo jasně vidět. Hosté odstoupili od taktiky, se kterou do tohoto zápasu šli a vyčkávání v obranném bloku tak vystřídalo agresivní napadání a aktivita celého týmu. Hráči Moravské Třebové se okamžitě dostali více do hry a začali svého soupeře přehrávat. Poměrně záhy po zahájení druhé půle byli hosté za svůj aktivní a odhodlaný vstup do tohoto poločasu náležitě odměněni. V 55. minutě se totiž moravskotřebovský Herasymenko dokázal po velkém zmatku a několika odrazům v pokutovém území Vysokého Mýta díky své agresivitě gólově prosadit a oba týmy tak rázem dělila pouhá branka, což byla pro hosty očividně ještě větší vzpruha. Moravskotřebovští hráči se tedy nadále hnali za jakýmkoliv bodovým ziskem z tohoto utkání a ve druhém poločase se jim dařilo výrazně lépe, než tomu bylo v první půli. Díky této snaze se hostující fotbalisti také několikrát dostali do nadějných brankových příležitostí, bohužel pro ně však žádnou z nich nedokázali ideálně vyřešit a vyrovnat skóre se jim tedy nedařilo. Ba naopak, v samotném závěru utkání bylo pro hosty ještě hůře. Branka totiž padla na druhé straně, když se po rychlém protiútoku dokázal odvážně kolem obránce prohnat Jiří Průšek a následnou střelou nasadil z ostrého úhlu jesličky klečícímu gólmanovi. Domácí si tak v posledních sekundách utkání pojistili svoji důležitou výhru a odnesli si tak po velmi náročném utkání vítězné tři body. 



Ohlasy k zápasu



SKP Slovan Moravská Třebová
Hráč Michal Smékal: Na poslední chvíli nám před zápasem vypadlo několik hráčů a bylo nás tak velmi málo. První poločas jsme nevěděli, jakou taktiku Vysoké Mýto zvolí, tak jsme vyčkávali v obranném bloku. Přesto jsme však dostali dva velmi hloupé góly. Ve druhém poločasu jsme začali presovat a soupeře jsme výrazně přehrávali. Vstřelili jsme kontaktní gól a poté jsme měli ještě tak tři dobré šance, žádnou další jsme ale neproměnili. V samotném závěru jsme inkasovali ještě třetí gól a bylo úplně po zápase.



Sestavy


SK Vysoké Mýto B
M. Sůva [-] - T. Vopršálek [-] , M. Kavka [-] (60. V. Vařečka [-] ) , K. Kabrhel [-] , D. Fišer [-] (10. J. Dastych [-] ) , T. Sedlák [-] , M. Chadima [-] , V. Hájek [-] , J. Hájek [-] , M. Dvořák [-] , V. Škrabal [-] (76. J. Prušek [-] )

SKP Slovan Moravská Třebová
M. Spotarenko [-] - H. Herasymenko [-] , L. Lebiš [-] , R. Krystl [-] , J. Štaffa [-] , M. Smékal [-] , M. Olejník [-] , M. Šmerda [-] , M. Holub [-] , T. Brychta [-] , O. Kopa [-]

Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šimek Zdeněk - KOPECKÝ Tomáš, VOLNÝ Bohuslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Marek Štegner
Tip experta: výhra hostů

Moravská Třebová se v minulém kole konečně dočkala výhry a myslím si, že v tomto zápase na to opět naváže vítězstvím.

Tip: výhra domácích