Z divoké přestřelky nakonec bere bod navíc Malšova Lhota


Branky


8. M. Šolc (p.) , 23. D. Veselý , 75. J. Mukařovský , 90. M. Šolc (p.) - 29. V. Vejr (p.) , 60. J. Koblížek , 66. J. Koblížek , 68. V. Vejr
14

V malém hradeckém derby se proti sobě postavila rezerva Slavie a nováček soutěže z Malšovy Lhoty. Zápas přinesl Divákům celkem 8 branek.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vstup do zápasu vyšel Slavii

V úvodu utkání byli aktivnější domácí. Díky jejich aktivitě si již ve 23. minutě vytvořili dvoubrankové vedení. Hned v 8. minutě využil pokutového kopu slavistický Martin Šolc a ve 23. minutě již zvyšoval na 2:0 útočník David Veselý.

 

Špatný začátek hosty nepoložil a již ve 29. minutě dokázali snížit zásluhou Vítka Vejra. Ten dostal krásný balón od Jakuba Havelky prvním dotekem si ho přebral, ale v zápěti byl faulován stoperem domácích a kopala se penalta. K ní se postavil právě Vítek Vejr a s přehledem proměnil.

 

Domácí si do poločasu vypracovali ještě několik gólových situací, ale nedokázali vyzrát na gólmana Michala Kekeláka, který se mezi tři tyče vrátil po velmi dlouhé době. I přes dlouhou absenci však dokázal podat velmi dobrý výkon a i díky němu se do šaten šlo za stavu 2:1 pro domácí.

V "divokém" druhém poločase padlo pět branek

Do druhého poločasu lépe vstoupila Malšova Lhota. Velmi zajímavá etapa zápasu nastala v rozmezí od 60. do 68. minuty, kdy hosté dokázali vstřelit 3 rychlé branky. V 60. minutě se z přímého kopu trefil kapitán Jan Koblížek. V 66. minutě se po autovém vhazování dostal balón až k Jakubu Koblížkovi, který ho bez problému uklidil do prázdné branky. V 68. minutě se ve stylu Patrika Schicka trefil Vítek Vejr, který si nejprve tělem odstavil domácího stopera a z kruhu na polovině hřiště přeloboval gólmana Jana Moníka. Malšova Lhota se tedy dostala do vedení 4:2.

 

Slavia nesložila zbraně a stále byla aktivní. Hru domácích pomohl "rozproudit" střídající Jan Mukařovský, který nejprve v 75. minutě snížil na 3:4 a v 92. minutě si došel pro penaltu. K té se opět postavil Martin Šolc. Jeho první pokus dokázal golman Kekelák vyrazit, ovšem na jeho dorážku již byl krátký. Divoké utkání tedy po základní hrací době skončilo 4:4 a šlo se na penalty.

 

V penaltách byli šťastnější hosté a odváží si tak bod navíc



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové B
Jaroslav Šlégr, trenér: Do utkání jsme vstoupili dobře a vedli 2:0, místo toho abychom soupeře dorazili,nechali jsme vyniknout hostující brankáře a naopak naší nedůslednost v obranné fázi soupeř do poločasu potrestal z PK.Vstup do druhé části jsme vůbec nezvládli a postupně inkasovali 3 velmi laciné branky.Utkání jsme,ale nevypustili a v závěru dokázali ještě vyrovnat. Chválím tým,že bojuje do polední minuty,každopádně se musíme zlepšit v obranné činnosti a naučit se mít hru více pod kontrolou po celou dobu zápasu.

TJ Sokol Malšova Lhota
Ondřej Němec, vedoucí mužstva: Přijít o vítězství v poslední minutě z penalty je vždy nepříjemné, nicméně kdyby nám někdo před zápasem řekl, že si ze Slavie odvezeme 2 body, brali bychom to všemi deseti. Kluky musím pochválit za poctivý výkon, dokázali jsme otočit skóre z 2:0 na 2:4, v závěru utkání jsme mohli několik situací vyřešit lépe, místo toho bohužel přišel trest. Bereme to jako zkušenost do budoucna. Slavie doma moc bodů ztrácet nebude.



Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 8. 2022 13:10
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Švorc

Expert: Pavel Smrček
Tip experta: výhra domácích

Slavia HK si s nováčkem soutěže poradí, ale pozor na útočníka Vejra (Malšova Lhota) velmi zajímavý hráč!

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích