3:1
(3:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kravaře ovládly derby a jdou do trháku


Branky


15
Více než tři stovky diváků si v nedělním odpoledni našly cestu do Kravař, které v atraktivním derby přivítaly nedaleké Mokré Lazce. O osudu zápasu mezi prvním a třetím týmem soutěže rozhodla již první půle, v té druhé se už hrálo spíše takticky. Utkání nakonec ovládly po zásluze domácí Kravaře.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kravaře v prvním poločase jasně dominovaly

Aktuální lídr soutěže se od úvodního hvizdu tlačil směrem dopředu a za svou aktivitu byl záhy odměněn. Počáteční tlak nejprve vyústil v nebezpečnou střelu Těžkého, kterou Minarčík vytěsnil na roh. Ten následně zahrával Schreier, když se jeho míč svezl až na kopačku nekrytého Baranka, který přízemní střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. Druhá branka Kravař vzešla paradoxně po standardce soupeře. Hostující Galvas kopal přímý kop, ten vyboxoval brankář Hudeček k noze Hrdličky, který následně vyslal do gólového brejku rychlonohého Holcmana. Mladý kravařský dravec prokázal nejen rychlost, ale i chladnou hlavu při zakončení – 2:0. Kravařím narostla křídla a po dalším rychlém kontru Těžkého mohly přidat třetí trefu. Jenže to by se Heger s Barankem museli lépe domluvit, kdo z nich bude zakončovat. Nicméně dlouho se na třetí branku nečekalo. Povedenou půlhodinku korunovaly Kravaře dalším smrtícím protiútokem. Po faulu na Hegera zahrával Schreier další standardku, na letící centr si ve vápně povyskočil Barcal a hlavou k tyči rozvlnil sít potřetí – 3:0. Rovněž Lazce dokázaly skórovat po standardce. Domácí obrana neuhlídala Židkův centr na Pospěcha a ten nechytatelnou pumelicí pod břevno snižoval – 3:1. Ještě před odchodem do kabin mohl Heger z další vyložené šance vrátit Kravařím tříbrankové vedení, leč po nájezdu mířil pouze mimo tyče.

  

V druhém poločase se hra vytratila

Zatímco první poločas byl pro oko diváka reklamou na dobrý fotbal, ten druhý už s sebou přinesl vyloženě taktický boj. Kravaře se už tolik netlačily do útoku, i když po jednom nadějném přečíslení dokonce dopravily balón do sítě. Hrdlička byl ovšem v době přihrávky v ofsajdu. Poté se v nadějné šanci ocitl i střídající Ohřál, ale jeho akci dokázal Minarčík vytěsnit na roh. Lazce se v druhém poločase dostaly pouze k dalekonosné střele Lomozníka, která mířila nad břevno. Jinak toho k vidění ve druhé půli moc nebylo. Nejvíce práce měl sám rozhodčí, který spustil karetní mariáš a rozdal několik žlutých karet. Jednu z nich a v zápase už druhou v pořadí ukázal i špílmachrovi Barankovi, který musel předčasně pod sprchy. Nicméně Kravaře si už vítězství pohlídaly. Po další výhře nad těžkým soupeřem tak nejen uhájily současné vedení v tabulce, ale zároveň odskočily svým soupeřům do pětibodového trháku.



Ohlasy k zápasu


Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): „S dnešním výkonem týmu i výsledkem můžeme být spokojeni. I když mě mrzí náš inkasovaný gól. Celý týden jsme si říkali, že musíme hlavně pohlídat jejich útok, ale nakonec jsme si stejně nechali dát lacinou branku. Naštěstí to byla jediná chyba v celém zápase, jinak jsme soupeře absolutně do ničeho nepustili. Hráli jsme dobře kombinačně i technicky, v druhém poločase jsme měli přidat ještě jednu nebo dvě branky„

FK Sokol Mokré Lazce
Pavel Galvas (útočník): "Věděli jsme, že to bude nesmírně těžký zápas. Navíc venku na velkém hřišti, které nám moc nevyhovuje. Přeci jen uběhat to celý zápas proti mladým klukům, to není nic pro nás, co bychom vítali s nadšením. Bohužel jsme vůbec nezachytili úvod utkání a brzo prohrávali o tři góly. Špatný začátek rozhodl o osudu zápasu. Možná kdybychom si pohlídali začátek, mohlo být utkání zcela otevřené. Tak nás Kravaře jasně přehrály a po zásluze zvítězily"



Sestavy


Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - P. Hrdlička [-] (70. L. Benna [-] ) , R. Baranek [-] , V. Těžký [-] (84. T. Seibert [-] ) , J. Barcal [-] , P. Ferenz [-] , J. Heger [-] (70. J. Ohřál [-] ) , M. Schreier [-] (46. O. Bitomský [-] ) , V. Kryštof [-] (24. L. Kupka [-] ) , M. Falhar [-] , J. Holcman [-]

FK Sokol Mokré Lazce
P. Minarčík [-] - D. Moša [-] , Z. Pospěch [-] , P. Galvas [-] , M. Lukáš [-] , M. Hoza [-] , P. Wojnar [-] (75. L. Petřík [-] ) , M. Židek [-] (75. M. Číp [-] ) , J. Garba [-] (64. D. Exner [-] ) , Z. Říman [-] , R. Šimeček [-] (75. K. Lomozník [-] )

ŽK: 27. J. Heger , 38. R. Baranek , 87. O. Bitomský , 90. L. Hudeček - 25. D. Moša , 35. J. Garba , 45. Z. Pospěch , 65. D. Exner , 73. P. Galvas , 95. K. Lomozník . ČK: 85. R. Baranek .
Počet diváků: 333. Rozhodčí: MORAVEC Roman - TĚŽKÝ Michal, THIEMEL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 08:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 22:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 11:07

Tip experta: výhra domácích

Velké derby, první tým proti třetímu. Lazce mají skvělý útok, ale my zase pro změnu nejlépe sehraný kádr v soutěži a hlavně svou kvalitu. I současnou formu máme optimální, takže věřím, že vyhrajeme.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 09:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 08:10

Tip: výhra domácích