1:3
(1:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 15:00

10.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kravaře vykradly starobělskou pevnost


Branky


15

Stará Bělá se v posledních týdnech herně i výsledkově trápí. V prestižním utkání proti Kravařím sice rychle vedla, ale pak si nepohlídala desetiminutovku, ve které třikrát inkasovala. Kravaře se na silného soupeře dobře připravily a zodpovědným kolektivním výkonem a dobrou taktikou dokráčely k vítězství. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ostravané vedli, ale hosté pak třikrát udeřili

Domácí Stará Bělá měla zpočátku více ze hry a po zásluze šla zkraje zápasu do vedení. Kapitán Džiža se prosadil v souboji podél lajny, načechral nebezpečný centr do vápna, který se svezl na kopačku Kožíka, pro kterého nebyl problém z pěti metrů propálit Hudečka – 1:0. Kravaře byly zpočátku hodně zalezlé, ale do zápasu je dostala obrovská minela brankáře Preisnera. Toho z dobrých padesáti metrů nachytal chytrým lobem Barcal, domácí brankář vyrazil míč jen před sebe, kde dobíhající Holcman pohodlně dorážel do sítě - 1:1 Vyrovnávací branka hosty nakopla k další aktivitě, která s sebou přinesla obrat ve skóre. Nejprve Těžký přesnou uličkou mezi beky vybídl do úniku Skronta, který svůj nájezd přetavil ve vedoucí kravařskou branku – 1:2. A povedenou desetiminutovku pečetili hosté po standardce, když Schreier zahrával přímý kop, jehož centr se svezl k Barcalovi, který nezištně nabídl třetí branku Barankovi – 1:3. Za domácí mohl ještě do přestávky snížit Vidiševský, ale svůj střelecký pokus zamířil mimo tyče. 

Kravaře poctivě bránily a uhájily své vedení

Druhý poločas už sice branky nepřinesl, ale v žádném případě to neznamenalo, že by se nebylo nač koukat. Domácí zelenobílá ekipa měla míč více na kopačkách a snažila se dobývat prostor hostující svatyně. Kravaře se však zaměřily na pozornou defenzívu a ta jim vycházela. Nejblíže na dostřel skóre byla Stará Bělá po akci Džiži, který si to po hodině hry pádil na brankáře Hudečka, ale ve finále si něj nepřišel. Kravaře mohly navýšit vedení po jednom z rychlých brejků, ale pološance Těžkého a Tomíčka ztroskotaly na finální fázi. Změna stavu se už tudíž nekonala. Hosté si zodpovědným výkonem dokráčeli pro další výhru, která je i díky zaváhání Krásného Pole posunula do čela tabulky. Stará Bělá naopak opět ztratila a musí se vyrovnávat s poklesem formy.  



Ohlasy k zápasu


FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "Měli jsme povedený vstup do utkání, rychle vedli a do vyrovnávací trefy i dominovali. Pak nás ale srazila hloupá chyba gólmana, po které Kravaře vyrovnaly a my je dostali na koně. Soupeř pak přidal další branky a bylo po zápase. Ve druhé půli jsme sice tlačili, ale dopředu jsme byli bezzubí, Kravaře si to zkušeně pohlídaly a vyhrály zaslouženě. Co k tomu říci, prostě na nás dolehla deka a potřebujeme se konečně chytit nějakým zápasem, kde vyhrajeme jakkoliv."

Městský FK Kravaře
Karel Štěpán (trenér): "Zase jsme zbytečně brzo inkasovali a vypadalo to, že se budeme proti těžkému soupeři obtížně dostávat do zápasu. Naštěstí jsme ale do poločasu vyrovnali a dokonce skóre otočili. Od té doby jsme byli jednoznačně lepší. A i když nás Bělá v druhé půli zatlačila, my si to poctivě vzadu odbránili. Dnes jsme to zvládli velmi dobře po taktické stránce, stejně jako před pár týdny v Ludgeřovicích. Umíme se na silné soupeře dobře připravit."



Sestavy


FK Stará Bělá
T. Preisner [-] - V. Strnad [-] (46. D. Šebesta [-] ) , P. Doležal [-] (74. P. Maršálek [-] ) , T. Miškařík [-] , J. Dziža [-] , K. Surovec [-] (62. N. Sýkora [-] ) , M. Švábík [-] , D. Kožík [-] (62. M. Škuta [-] ) , J. Vidiševský [-] , J. Kačer [-] (46. P. Firášek [-] ) , A. Akritidis [-]

Městský FK Kravaře
L. Hudeček [-] - V. Kryštof [-] , P. Hrdlička [-] , V. Těžký [-] , R. Baranek [-] , J. Holcman [-] , J. Barcal [-] , P. Skront [-] (85. J. Korbel [-] ) , L. Kupka [-] (85. L. Benna [-] ) , M. Schreier [-] (81. J. Ohřál [-] ) , V. Tomíček [-] (77. T. Seibert [-] )

ŽK: 76. D. Šebesta - 5. L. Kupka , 16. P. Hrdlička , 19. R. Baranek , 57. J. Holcman , 80. M. Schreier .
Počet diváků: 96. Rozhodčí: DYTKO Gustav - JONSZTA David, REVAJ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jiří Lusar

Expert: Martin Kováč
Tip experta: výhra hostů

Tohle bude velmi zajímavý zápas. Střetnou se v něm dva týmy z popředí tabulky. Osobně více věřím Kravařím, které jsou výš v tabulce a navíc hrají pohledný fotbal.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza