Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 16:30

4.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Stará Bělá si odvezla vysokou výhru


Branky


18

Fotbalisté Hradce se museli v uplynulém týdnu vypořádat s náročným programem, neboť v rozmezí tří dnů absolvovali dva mistrovské zápasy. Nejprve si ve čtvrtek v urputné bitvě dokázali doma poradit s Chlebičovem, aby pozítří na to přivítali opět na vlastním hřišti soupeře ze Staré Bělé. A byť se poločas proti favoritům statečně drželi, Ostravané byli nakonec nad jejich síly. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hradec držel krok jen v prvním poločase

Stará Bělá přijela do Hradce odčinit domácí zaváhání proti Ludgeřovicím z předešlého víkendu. Ve finále se ji to nakonec povedlo, ale hrou předvedla zápas dvou odlišných poločasů. První pětačtyřicetiminutovka byla poměrně vyrovnaná. Kdo čekal, že Ostravané spustí hned od úvodních minut svůj válec, tak se mýlil. Domácí Hradec se statečně bránil a držel s favoritem krok. Na šance byla první půle velmi skoupá, diváci se dočkali teprve až na jejím konci, který s sebou přinesl první nadějné příležitosti a naštěstí i dvě branky. Do vedení šla Stará Bělá, když Akritidis vyslal dlouhým balónem za obranu Džižu, který zakončil svůj únik levačkou k tyči – 0:1. Dlouho se však hosté z vedení neradovali, protože jejich brankář Preisner nesmyslným výběhem nabídl vyrovnávací trefu Fajkusovi a ten ač ve velkém úhlu, tak dokázal poslat balón do sítě – 1:1. 

Stará Bělá zabrala až po přestávce

Druhý poločas už byl čistě v režii Ostravanů. Hosté začali více makat, běhat po hřišti a tvořit hru, což byla účinná taktika na to, jak sebrat domácím poslední zbytky sil. Domácí Hradec brzy na to fyzicky zcela odpadl a hostující Stará Bělá toho náramně využila. Vedení ji vrátil přesnou trefou Doležal, jenž se prodral k zakončení po naprosto ukázkové přihrávce Strnada - 1:2. Ostravský benjamínek pak asistoval i u třetí branky, když přesným autem našel Vidiševského, který se nebál kopnout do míče z první a dalekonosnou ránou trefil parádně zařízení - 1:3. I přesto, že už na hřišti existovalo vícéméně jedno mužstvo, dokázali domácí ještě zahrozit. Z nenápadné akce trefil Černín tyč, nedlouho po něm mířil Manderla nebezpečně na bránu, ale Preisner si míč pohlídal. Závěr zápasu patřil opět ostravskému celku. Čtvrtou trefu přidal do sítě po závaru ve vápně Sýkora, když mu balón nezištně přihrával Firášek – 1:4. Sám Firášek pak pláchl hradeckým zadákům, udělal si kličku a křižnou ránou prostřelil brankáře Válka, čímž pečetil konečné skóre - 1:5. Stará Bělá si tak z Hradce odvezla zasloužené tři body. 



Ohlasy k zápasu


TJ Hradec n/M
Miroslav Mička (trenér): "Navzdory vysoké porážce musím klukům poděkovat, protože v prvním poločase dobře bránili a statečně bojovali. Po přestávce se už na nás podepsala únava z náročného programu, protože jsme měli v nohách ještě čtvrteční zápas. Stará Bělá nás po přestávce začala přehrávat ve všech ohledech a byla jen otázka času, kdy zápas překlopí na svou stranu."

FK Stará Bělá
Marek Lišaník (trenér): "První poločas byl z naší strany velmi špatný, hra byla ospalá a plná nedisciplinovanosti. Zkrat našeho gólmana, který naprosto lacině daroval gól soupeři, tento špatný výkon jenom umocnil. Teprve až ve druhém poločase jsme konečně hráli to, co se od nás očekává. A díky zlepšení se jen potvrdilo pravidlo, že tvrdá dřina v přípravě se vyplácí. Před domácím týmem, který po třetí brance fyzicky odpadl, smekám, že se navzdory náročnému programu pokusil hrát s námi fotbal."



Sestavy


TJ Hradec n/M
M. Válek [-] - J. Tůma [-] (70. D. Hermann [-] ) , M. Jelenek [-] (84. D. Škvára [-] ) , M. Lichý [-] , D. Wiweger [-] , T. Hebelka [-] (70. M. Šimeček [-] ) , T. Manderla [-] , L. Fajkus [-] , J. Štencel [-] , T. Moc [-] , M. Černín [-]

FK Stará Bělá
T. Preisner [-] - D. Šebesta [-] (20. A. Akritidis [-] ) , V. Strnad [-] (72. O. Malík [-] ) , P. Doležal [-] (78. P. Firášek [-] ) , T. Miškařík [-] , J. Dziža [-] , K. Surovec [-] , M. Švábík [-] (72. N. Sýkora [-] ) , D. Kožík [-] , J. Vidiševský [-] (78. M. Škuta [-] ) , J. Kačer [-]

ŽK: 77. D. Kožík , 83. O. Malík , 83. N. Sýkora .
Počet diváků: 92. Rozhodčí: MORAVEC Roman - THIEMEL Karel, GALVAS Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Lukáš Malý
Tip experta: výhra hostů

Více věřím hostům ze Staré Bělé. S Hradcem jsme se utkali doma v minulém kole a jejich výkon mě nějak extra nepřesvědčil, abych ho považoval za týmy, co se budou pohybovat v popředí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů