3:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2022 14:30

13.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár přehrál Měřín


Branky


15

Posílené žďárské béčko smetlo Měřín.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

 

Žďárští začali aktivně a ihned diktovali tempo hry, hosté naproti tomu začali spíše opatrně a vyčkávali na svoji šanci. Ve 13. minutě si u pomezní čáry vyměnili míč Machatka s Přibylem, Přibyl pak vzal vše na sebe, přes tři hráče prošel až do pokutového území, kde přihrávkou pod sebe našel osamoceného Henzla, který měl tolik času, že pro něj nebyl problém zakončit přesně tam, kam potřeboval – 1:0. I nadále měli domácí více ze hry, ale bylo to i tím, že soupeř zůstával spíše pasivní a krom pár pokusů z velké dálky se nedostal do vážnějšího ohrožení. Domácí měli další šance. Nejprve postupoval sám na brankáře Henzl, míč si kolem něj strčil do strany, kde nabíhal Z. Peňáz a střílel z první, ale jeho střela měla zbytečně víc razance než přesnosti a trefil pouze boční síť. Další šanci měl Machatka, po průniku Vitáska do vápna dostal míč na hranici pokutového kopu, jeho střelu ale zblokoval obránce a odvrátil ji na roh. O chvíli později se domácí dočkali další branky, když Z. Peňáz poslal dlouhý míč za obranu na Henzla, ten se krásně odpoutal od svého obránce, postupoval úplně sám na brankáře a střelou k tyči mu nedal žádnou šanci – 2:0. Do poločasu domácí mohli navýšit skóre ještě více, když z pravé strany poslal Sláma krásný míč do vápna na osamoceného Machatku, který z blízkosti trefil hlavou tyč, míč se od ní odrazil zpátky do hlavičkujícího hráče a od něj jen těsně vedle brány.

Domácí si vedení pohlídali

 

Druhý poločas začal prakticky stejně jako první, i přes dvojité střídání nenastala ze strany hostí žádná výraznější změna ve stylu hry. Zhruba v 50. minutě přišla největší a snad i jediná příležitost zápasu ze strany hostí, když nakopnutý míč od Simandla překvapil vystoupenou obranu, která míč nezachytila a hostující útočník tak mohl postupovat na bránu, ale domácí v tomto okamžiku podržel Šenkýř, kterému riskantní výběh za vápno vyšel a střelu vychytal i bez možnosti použití rukou. Poté domácí znovu převzali iniciativu na svoji stranu a následovala série spousty příležitostí ke vstřelení branky. V 60. minutě přišla další studená sprcha pro hosty, když Henzl dostal nabídku k dalšímu samostatnému úniku na brankáře, ale Hladík zatáhl za záchranou brzdu, stáhl rukama Henzla k zemi a právem si tak vysloužil červenou kartu, čímž poslal svůj tým do oslabení. Tato situace domácí možná až moc uklidnila a polevili ve svém tempu. Hosty vyloučení spíše nakoplo a nebáli se více kombinovat a držet míč na zemi. V 70. minutě vybídl do velké příležitosti Vitásek Kloudu, který se dostal až do vápna, ale střelou na zadní tyč těsně minul bránu. Úplný klid pro domácí přišel v 75. minutě, když si dobrou kombinací vyměnili přihrávku Z. Peňáz s Vitáskem, Peňáz po levé straně zatáhl míč do vápna a přihrávkou opět našel dobře nabíhajícího Vitáska, který s klidem zakončil střelu k tyči – 3:0. Poslední příležitost zápasu přišla asi 3 minuty před koncem, kdy byl těsně před šestnáctkou faulován Viliš. Volný přímý kop si vzal Z Peňáz a pěknou střelou přes zeď nastřelil tyč, míč se ještě odrazil před Vitáska, který ale neměl čas lépe zareagovat a pomalou střelu tak sebral do rukavic Simandl.

 



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Chtěli jsme navázat na skvělý výkon z minulého týdne, což se myslím docela povedlo, ale je pravda, že jsem možná čekal od soupeře větší agresivitu a chuť vyhrát, což se nestalo a tím nám to trochu usnadnili. Trochu škoda, že jsme skóre nenavýšili dříve a opět zahazovali spoustu šancí, nicméně jsem za výhru moc rád, protože jsme se zase o něco víc přiblížili na dosah druhého místa.

TJ Jiskra Měřín
Karel Kružík (trenér): Nejdřív musím říct, že soupeř nás přehrál ve všech směrech, projevila se jeho kvalita na všech postech a zaslouženě vyhrál. My jsme mu to ovšem svým přístupem k zápasu značně usnadnili. Jsem zklamaný, jak jsme tento zápas vzali na lehkou váhu. Doufám, že to bude pro nás pro všechny ponaučení pro další zápasy.



Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - T. Peňáz [-] , M. Přibyl [-] (70. D. Kulhánek [-] ) , P. Klouda [-] (80. M. Srnský [-] ) , M. Zažímal [-] , J. Henzl [-] (80. P. Viliš [-] ) , Č. Vitásek [-] , P. Machatka [-] (70. J. Osmík [-] ) , B. Sláma [-] (80. V. Öner [-] ) , Z. Peňáz [-] , J. Havlík [-]

TJ Jiskra Měřín
Z. Simandl [-] - V. Beran [-] , L. Pololáník [-] (55. D. Rous [-] ) , D. Jonáš [-] (46. T. Kuřátko [-] ) , Z. Vaněk [-] , M. Kožený [-] (73. J. Benda [-] ) , M. Hladík [-] , M. Souček [-] , D. Krčál [-] (46. T. Láznička [-] ) , V. Crkal [-] , T. Bublán [-]

ŽK: 85. J. Havlík , 87. M. Srnský - 30. V. Crkal , 41. M. Kožený , 64. M. Souček , 67. T. Kuřátko , 87. V. Beran . ČK: 60. M. Hladík .
Počet diváků: 58. Rozhodčí: HÁNA Samuel - DOSKOČIL Pavel, KŮRKA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 13:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 21:41
Fanoušek, Administrátor klubu, Fotograf, Sponzor, Vedení klubu, Předseda klubu, Funkcionář - SK Slavice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 20:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:25

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 16:24

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 10:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 08:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 08:33
Martin Mužátko

Expert: Jiří Jelínek
Tip experta: výhra domácích

I tady to vidím na výhru domácích, kteří jsou fotbalovějším týmem.

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 19:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 17:04

Tip: výhra domácích