3:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 17:00

5.kolo, Pardubický | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Skvělý první poločas i krvavá tečka nakonec


Branky


2. J. Slavík (p.) , 11. J. Koblasa , 22. J. Kolář
5

Domácí Slatiňany se v 5. kole utkaly s Rozhovicemi. Slatiňany nastoupily do zápasu po předešlé prohře s Horním Jelením (1:2) a Rozhovice po remíze se Rváčovem (1:1). Jednalo se o zápas, kdy se proti sobě utkaly týmy z popředí a ze středu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta hned z kraje

Diváci se dočkali prvního gólu hned z kraje zápasu, kdy ve 2. minutě stáhl Jakuba Slavíka za ruku ve vápně bek hostí a byla nařízena penalta. Té se ujal faulovaný Jakub Slavík a gólovou šanci hned z kraje proměnil. 1:0. Slatiňany se dostaly k šanci, kdy v 7. minutě obral hosty o balón ve vlastní polovině Michal Bakeš, uvolnil Martina Táborského, ten Jana Koblasu, ale jeho střelu zblokoval vracející se bek Rozhovic.

 

V 11. minutě ale mohli domácí slavit a to pěknou kombinaci, která končila gólem. Pavel Venzara uvolnil Michala Bakeše, ten poslal před bránu prudký centr, kde Jan Koblasa z voleje poslal míč za záda gólmana Rozhovic Lukáše Kudláčka. 2:0

 

Kdo by řekl, že podobné akci je již konec, mýlil se. Ve 22. minutě opět Pavel Venzara našel Jakuba Slavíka, který perfektně odcentroval na Josefa Koláře a ten hlavou přibil míč do sítě. 3:0.

 

Domácí se stále dostávali k šancím, ve 31. minutě dostal Jakub Slavík balón za beky Rozhovic, bežel sám na gólmana, ale Lukáš Kudláček srazil míč na roh.

 

Hosté ale nechtěli zůstat pozadu a ve 35. minutě. Po trestném kopu Davida Stejskala se málem blýsklo na gól, ale i přes nádherně zakroucenou střelu přesně k pravé tyči vyrazil domácí gólman Josef Dubský.

 

To se ale domácím nelíbilo a ve 38. minutě Jakub Slavík utekl po pravé straně, ale jeho centr nikdo nezachytil.

 

Ve 42. minutě se k šanci dostali zase hosté, kdy z velkého vápna pálil David Stejskal, střela byle tečována, ale Josef Dubský opět zachránil domácí od gólu Rozhovic.

 

Další šance utnul hvizd rozhodčího, oba týmy tak šly do šaten za stavu 3:0, hosté o něco více spokojenější.

 

Hosté zabrali

Po krásném prvním poločase domácích nastala druhá půle utkání. V úvodu druhé půli ještě domácí drželi tempo s prvním poločasem, ale hrát podobný fotbal jako před poločasem už nešel, hlavně i z fyzické stránky.

 

Domácí polevili a hosté začali mít více ze hry, ale i přesto se první k šanci dostali domácí. V 51. minutě utekl po pravé straně Jakub Slavík, gólman hostí po jeho přízemním centru neudržel míč, ale neobsazený Josef Kolář z malého vápna přestřelil bránu.

 

V 59. minutě se domácím zatmělo, kdy Josef Dubský musel zakročit proti jedovaté střele, kterou vytahoval zpod břevna, kterou vyslal z 25 metrů Michal Vaníček. Minutu poté, v 60. minutě se hosté dostali opět do velké šance, kdy se Rozhovice po centru dostaly k míči, ale míč po centru nespadl za záda gólmana Dubského. 

 

Domácí chytli opět dech, kdy v 63. minutě se dostali k další šanci. Josef Kolář vysunul Jakuba Slavíka, který běžel sám na gólmana hostí, ale ten mu vyběhnutím snížil střelecký úhel a střelu tak lapil.

 

Minutu poté měl gólman domácích štěstí, když střela z velkého vápna proletěla chumlem hráčů, ale balón mířil přímo na Dubského, takže si se střelou snadno poradil. 

 

Závěr zápasu se nesl v duchu domácíh, kdy si obrana Slatiňan už pohlídala poslední minuty zápasu.

 

Jen samotný závěr se nesl v nesportovním duchu, kdy kapitán Rozhovic Zdeněk Kopp ve vlastním velkém vápně udeřil loktem do oblasti oka Pavla Venzaru, to způsobilo krvácivé zranění, po kterém musel být Pavel Venzara odvezen do nemocnice. Domácí cítili velkou křivdu, kdy po tomto zákroku nedostal Zděněk Kopp červenou kartu, a to Slatiňany cítily křivdu již ze začátku utkání, kdy zákrok, ze kterého byl nařízen pokutový kop měla nastat žlutá karta.

 

Jelikož domácí vystřídali všechny čtyři hráče, samotný zbytek zápasu byl dohrán v deseti. Krvavé a zasloužené body po fantastické první půli tak zůstaly u domácích.

 

Přejeme tak Pavlu Venzarovi ať se brzo zotaví a naskočí do následujícíh zápasů!

 

 -------------------------------------------------------------------------------------

Počet ŽK: 2–2

 

Slatiňany pojedou ven a budou hrát s Rosicemi, Rozhovice přivítají Řečany.



Ohlasy k zápasu


Spartak Slatiňany
Domácí: Naše áčko sehrálo jeden z nejlepších poločasů (ne-li vůbec kvalitativně nejlepší) v mistrovských zápasech v posledních několika letech a do kabin hráči odcházeli velmi spokojeni (určitě včetně trenéra). A nadšeni s předváděnou hrou byli samozřejmě i naši fanoušci. Zdravotní stav Pavla Venzary nás po tomto bezohledném zákroku teď trápí daleko víc.

SK Rozhovice
Hosté: Do zápasu jsme vstoupili vlažně a během 25 min obdrželi 3 branky. Do poločasu jsme sice mohli výsledek zkorigovat, ale domácí gólman byl proti. Ve druhém poločase jsme se sice zlepšili, vytvořili si šance, ale na dobře hrající tým domácích to nestačilo. Soupeři gratulujeme vítězství. V domácím utkání nyní musíme zabrat a odčinit tak tento nezdar.



Sestavy


Spartak Slatiňany
J. Dubský [-] - J. Slavík [-] , J. Kolář [-] (82. S. Opavský [-] ) , M. Táborský [-] , J. Koblasa [-] (60. T. Janoušek [-] ) , D. Drahý [-] (21. M. Slavík [-] ) , M. Bakeš [-] (76. T. Borovička [-] ) , M. Kudrnka [-] , M. Chalupník [-] , T. Venzara [-] , P. Venzara [-]

SK Rozhovice
L. Kudláček [-] - M. Kopecký [-] , M. Vaníček [-] , V. Fedor [-] , P. Vegeš [-] (46. P. Bačkovský [-] ) , J. Mudruňka [-] (72. J. Pekař [-] ) , Z. Kopp [-] , D. Stejskal [-] , S. Pieies [-] , O. Zhyhariev [-] (82. M. Zhyhariev [-] ) , J. Holý [-] (60. J. Modrovič [-] )

ŽK: 52. J. Koblasa , 54. M. Kudrnka - 40. J. Mudruňka , 52. Z. Kopp .
Místo: Slatiňany. Počet diváků: 100.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích