3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.10.2022 15:00

9.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Svitavy zvládly porazit Pardubičky i v deseti


Branky


5

Domácí Svitavy se v utkání proti Pardubičkám dostaly už v 6. minutě po červené kartě do početní nevýhody. Přesto si ale s tímto zápasem poradily a zvítězily poměrem 3:0. O dvě branky se postaral zkušený kanonýr Ivo Svoboda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Svitavský výběr přivítal v neděli 2.10.2022 na svém hřišti soupeře z Pardubiček. Svitavy obě své poslední utkání prohrály shodně 4:1 a měly tak rozhodně co napravovat. Pardubičky na tom ale byly jen o něco málo lépe, přičemž měly na svého soupeře náskok tří bodů. Znamenalo to tedy, že domácí Svitavy mohou svého protivníka v případě vítězství dohnat v průběžném pořadí krajského přeboru a o důležitosti tohoto utkání tak nemohlo být žádného sporu.

 

Obrovská komplikace pro domácí

Svitavy vstoupily do utkání s odhodláním přerušit svoji dvouzápasovou bilanci bez jediného získaného bodu a chtěly tak tentokrát za každou cenu zvítězit. Už v 6. minutě však přišla pro svitavský celek velmi nepříjemná komplikace. Hosté se velmi jednoduše až od svého gólmana dostali za obranu domácích a jeden z útočníku Pardubiček se po velmi dobré vzdušné přihrávce z ničeho nic řítil sám na svitavského brankáře. Stíhal ho ale jeden z obránců, konkrétně Jakub Novák, který se do následného souboje nedostal včas a svého protihráče v jasné gólové příležitosti fauloval. Rozhodčí měl okamžitě jasno. Novák si tímto nedovoleným zákrokem vysloužil červenou kartu a v samotném úvodu utkání tak musely Svitavy do deseti.

 

Domácí oslabení nezastavilo.

Přestože nejeden divák možná Svitavy okamžitě po tomto vyloučení odepsal, domácí celek tato skutečnost ještě více semknula a svojí bojovností dokázal svého soupeře i v početní nevýhodě pořádně trápit. Ve 25. minutě se přítomní fanoušci dočkali prvního gólu, a to ze strany domácího týmu. Velezkušený Ivo Svoboda si po dlouhém autu svého spoluhráče krásně ve vápně odstavil dotírajícího obránce a než se k němu stačil přiblížit druhý stoper, krásnou střelou z „voleje“ překonal bezmocného gólmana Pardubiček. Domácí se tedy díky této povedené trefě dostali do důležitého vedení, ale jejich nasazení ani tak neustávalo. Ve 31. minutě se skóre utkání měnilo již podruhé a možná překvapivě se podruhé prosadili domácí fotbalisti. Střelcem se stal opět Svoboda, ale tentokrát o něco mladší Dominik. Ten si ve vápně velmi dobře počíhal na přízemní centr z pravé strany, a i v pádu dokázal kvalitně zakončit a prostřelit tak hostujícího gólmana. Domácí si tedy i přes početní nevýhodu vypracovali hned dvougólové vedení a dlouho trvající oslabení tak zvládli naprosto bravurně. Za to hosté asi po brzkém vyloučení svitavského obránce očekávali diametrálně odlišný scénář a s průběžným vývojem utkání tak určitě nemohli být spokojeni.

 

Druhé dějství zvrat nepřineslo.

Trenér hostů asi udělal o poločasové přestávce v kabině pořádné dusno, jelikož hráči Pardubiček nastoupili do druhé půle s výrazně vyšším nasazením. Svitavy se dostaly pod tlak a měly co dělat, aby tyto úvodní minuty „přežily“ bez inkasovaného gólu. Následně se ale hra opět vyrovnala a začali opět hrozit i domácí. V 66. minutě jsme se dokonce dočkali další branky, o níž se podruhé v zápase postaral svitavský „šutér“ Ivo Svoboda. Ten si tentokrát zkušeně našel odražený míč po nastřelení břevna svým spoluhráčem a z prvního dotyku krásně propálil hostujícího brankáře. Domácí se tedy zhruba 25 minut před koncem základní hrací doby dostali už do třígólového vedení a o osudu zápasu tak bylo definitivně rozhodnuto. Svitavy si i přes velmi brzké vyloučení toto utkání s přehlede pohlídaly a dokázaly získat velmi důležité tři body, díky kterým svého soupeře dokázaly v průběžném pořadí předskočit.

 

Pozvánka na další kolo

O týden později se Svitavský celek utká na venkovním hřišti s rezervou Vysokého Mýta, což bude další tabulkový soused, a tedy opět velmi důležité utkání. Pardubičky čeká naopak domácí zápas, v němž přivítají na svém hřišti nevyzpytatelnou Českou Třebovou. Určitě nás tedy čekají velmi zajímavá utkání, které bychom si neměli nechat ujít.        



Sestavy


TJ Svitavy
T. Cabal [-] - M. Czehowský [-] , J. Novák [-] , I. Svoboda [-] , J. Tůma [-] , J. Palatka [-] (90. M. Horák [-] ) , M. Čížek [-] , D. Svoboda [-] (80. V. Ehrenberger [-] ) , M. Brázda [-] , J. Chlup [-] (87. R. Kuda [-] ) , F. Čížek [-]

SK Pardubičky
A. Číža [-] - O. Štědrý [-] , D. Norek [-] , M. Bažant [-] , R. Froš [-] , M. Tuťálek [-] , T. Svatoň [-] (83. J. Ficek [-] ) , L. Markl [-] (87. J. Oberreiter [-] ) , D. Valenta [-] (34. M. Bobek [-] ) , T. Svoboda [-] (44. M. Havelka [-] ) , D. Menšl [-] (69. J. Čunderle [-] )

ŽK: 40. M. Brázda , 60. J. Palatka , 78. J. Chlup - 38. M. Bažant , 45. D. Menšl . ČK: 6. J. Novák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Trejbal Adam - ŠOB Aleš, FRYŠ Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra domácích

Svitavy v domácím prostředí dokáží Pardubičky porazit.