Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 15:00

9.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Divoká přestřelka v Holicích


5

V utkání mezi domácími Holicemi a hosty z Lanškrouna padlo dohromady pozoruhodných sedm branek. Po výhře 4:3 byli ale nakonec šťastnější hráči domácího celku. Na obou stranách se tentokrát blýskly dvoug=oloví střelci a to holický Jindřich Václavek a lanškrounský František Ptáček. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 1.10.2022 přivítali Holice na svém domácím hřišti velmi nepříjemného soupeře z Lanškrouna. Oba týmy dělil před tímto duelem pouhý bod a bylo tedy jasné, že toto utkání bude pro oba celky obrovsky důležité. V lepším psychickém rozpoložení se určitě nacházeli domácí hráči, jelikož v posledním utkání dokázali jednoznačně porazil mužstvo ze Svitav poměrem 4:1. Za to Lanškroun schytal v posledním utkání debakl na hřišti Horních Ředic a jeho hráči tak alespoň měli o motivaci do tohoto zápasu navíc.

 

Vyrovnaný první poločas

Málokdo asi čekal, že by nám toto utkání kvůli své důležitosti mohlo nabídnout nějaké gólové hody. Očekávat se asi dalo spíše to, že budou oba celky klást velký důraz na obrannou práci a budou se snažit neinkasovat žádný zbytečný gól, který by mohl tento duel rozhodnout. Dá se říci, že v první půli se tohoto scénáře ještě oba týmy částečně držely. Ve 20, minutě ale padla první branka tohoto utkání. Lanškrounský František Ptáček si přebral balón přesně na polovině hřiště a namířil si to směrem k bráně domácího celku. Nejdříve si míč zkušeně tělem pokryl před dotírajícím obráncem, následně hezkou kličkou překonal dalšího defenzivního hráče a hned poté z hranice vápna vyslal velmi jedovatou střelu na holického brankáře, který neměl absolutně žádnou šanci tento pokus jakkoliv zlikvidovat a hosté se tak díky krásné individuální akci Ptáčka dostali do jednogólového vedení. Holice ale první poločas nezabalily a do poslední minuty se snažili s nepříznivým vývojem utkání něco dělat. To se jim povedlo ve 42. minutě, když domácí Tomáš Jedlička naběhl na nádherný pas za hostující obranu, ideálně si zpracoval balón do pohybu a z druhého dotyku zkušeně překonal vyběhnutého gólmana. Tři minuty před koncem první půle tak bylo vyrovnáno a oba týmy tedy na poločasovou přestávku odcházely za smírného stavu.

 

Hokejový druhý poločas

Přestože první půle nám nabídla pouze dvě branky, po uplynutí druhého poločasu to na výsledkové tabulce vypadalo, že se zde odehrál nějaký jiný sport než fotbal. V celkovém součtu nám totiž druhé dějství nabídlo hned 5 branek a celkově to tedy dělalo bláznivých 7 gólů v jednom zápase. Gólovou přestřelku odstartoval už ve 47. minutě František Ptáček, který si po standartní situaci dobře zpracoval míč a i přes několik obránců kolem sebe se dokázal pohotově z otočky prosadit a poslat tak svůj tým druhou brankou v utkání opět do vedení. Již v 53. minutě ale přišla odpověď ze strany Holic. Jindřich Václavek obdržel chytrou přihrávku za stopery Lanškrouna a s vybíhajícím Javorskim si poradil lišácky, když míč jen lehce přizvednul a zkušeně ho tak dopravil až za brankovou čáru. Rázem tak bylo opět vyrovnáno. Trvalo to ale pouhé čtyři další minuty a skóre se zase měnilo. Střelcem se stal opět holický Jindřich Václavek, který tentokrát využil lehkého zaváhání hostujícího gólmana a pouze tak doklepnul míč do úplně odkryté branky Lanškrouna. To ale nebylo ze strany domácích rozhodně vše. Pouhé dvě minuty jim totiž stačily na to, aby své vedení dokázali ještě navýšit. V 59. minutě se domácí fotbalisti hezkou kombinací dostali až do křídelního prostoru na levé straně, odkud následně přilétl do pokutového území velmi nebezpečný přízemní centr. Ve vápně se míč několikrát nevyzpytatelně odrazil, až se k němu dostal domácí Lukáš Prokop, který nevymýšlel nic složitého, okamžitě se opřel do balónu a z bezprostřední blízkosti překonal lanškrounského gólmana. Holice se tak dostali do vedení 4:2 a vypadalo to, že o vítězi začíná být možná rozhodnuto. Lanškroun ale nehodlal nic zabalit a jak už bylo v tomto klání zvykem, velmi rychle se dokázal střelecky prosadit i on. V 62. minutě si lanškrounský Štěpán Kolomý dobře počkal na odražený balón po rohovém kopu, zpracoval si ho a následně nekompromisní ranou pod břevnu prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Hosté tak byli za stavu 4:3 opět na dostřel jediné branky a dal se očekávat další nápor hostujících hráčů. Přestože jejich snaha byla jasně zřejmá, do konce tohoto gólově velmi bohatého zápasu už žádná další branka nepadla a domácí Holice si tedy po divácky velmi záživném utkání dokráčely pro opravdu cenné tři body proti silnému mužstvu Lanškrouna. Pochvalu ale zaslouží i hosté, kteří se za žádných okolností nevzdali a po celý zápas byli Holicím více než vyrovnaným soupeřem.       



Sestavy


SK Holice
D. Javorski [-] - Š. Černý [-] , R. Řezníček [-] (74. T. Pitter [-] ) , J. Rosůlek [-] , L. Mocanu [-] , M. Hruška [-] , J. Jedlička [-] , T. Jedlička [-] (91. M. Chvála [-] ) , D. Fotul [-] , L. Prokop [-] (61. J. Tlučhoř [-] ) , J. Václavek [-] (88. T. Sochůrek [-] )

FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - D. Jung [-] , D. Smrkal [-] , V. Jílek [-] , Š. Kolomý [-] , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] , O. Macháček [-] , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] (81. M. Marek [-] ) , O. Doležal [-]

ŽK: 26. T. Jedlička , 54. L. Mocanu , 83. D. Fotul - 31. D. Smrkal , 85. F. Ptáček .
Počet diváků: 107. Rozhodčí: Janeček Štěpán - VOJTA Jan, SUCHOMEL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra hostů

Tohle bude vyrovnaný zápas. Lanškroun by ale mohl zvládnout těsně zvítězit.