2:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 15:30

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Litomyšlská Jiskra v samotném závěru utkání ztratila dvougólové vedení


Branky


5

Litomyšl vedla na domácím hřišti ještě v 87. minutě 2:0. Hráči Třemošnice ale bojovali až do poslední minuty a dvěma rychlými góly si nakonec zajistili vydřenou remízu 2:2. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Ve středu 28.9.2022 se v rámci předehrávky 15. kola krajského přeboru odehrálo další utkání. Domácí TJ Jiskra Litomyšl v něm hostilo mužstvo z Třemošnice. Oba týmy na tom byly před tímto zápasem velmi podobně, když je od sebe vzájemně dělily pouhé dva body a domácí Jiskra se tak v případě výhry mohla v tabulce dostat před svého soupeře. Čekalo nás tedy velmi vyrovnané utkání, které chtěly oba týmy jistě za každou cenu získat na svoji stranu. 

 

První půle patřila domácím. 

V úvodních minutách zápasu se o něco lépe dařilo hostům z Třemošnice, kteří byli velmi aktivní a jistou dobu tak dokázali svého soupeře přehrávat. Netrvalo to ale dlouho a bylo vše jinak. V 5. minutě utkání dostali domácí hráči možnost autového vhazování poblíž pokutového území Třemošnice a vytěžili z toho absolutní maximum. Severův dlouhý aut dokázal litomyšlský hráč na přední tyči chytře prodloužit za sebe a nabíhající Petr Kundera měl již snadnou úlohu, když v zadním prostoru dorazil balón z bezprostřední blízkosti do brány - 1:0. Po tomto gólu se obraz hry rychle změnil a Litomyšl přebrala otěže tohoto utkání. Domácí byli nadále lepším celkem a v závěru prvního poločasu za to byli podruhé náležitě odměněni. Ve 43. minutě sehrála Litomyšl krásnou fotbalovou akci, na jejímž konci stál na rohu pokutového území s míčem u nohy rychlonohý Jiří Paclík, který si všiml vyběhnutého gólmana a chytrým lobem ho lišácky přehodil. Míč sice ještě stihnul vyhlavičkovat zaskakující obránce Třemošnice, ale podle hlavního sudího už byl balón celý objemem za brankovou čárou a Litomyšli tak byl uznán druhý gól v zápase. Domácí si tedy z prvního poločasu odnesli pohodlné dvougólové vedení a všechno nasvědčovalo tomu, že by Jiskra toto domácí utkání měla zvládnout a dotáhnout do vítězného konce. 

 

Nečekaný zvrat

Málokdo z přítomných fanoušků asi čekal, že by se hosté z Třemošnice mohli po prohrané první půli nějak výrazně oklepat a dokázat vývoj utkání ještě jakkoliv zdramatizovat. Přesně to se ale stalo. Domácí Litomyšl už si asi myslela, že má tři body v kapse a závěr zápasu trestuhodně podcenila. Za to hostující hráči makali až do konce na 100% a po zásluze přišla vytoužená odměna. V 87. minutě přilétl do pokutového území domácích nebezpečný centr, který jeden z hostů lehce posunul za sebe na připraveného Jiřího Šebka. Ten si míč rychle zpracoval, obehrál jednoho bránícího obránce a druhému obránci dokázal střelou ve skluzu nasadit jesličky a míč touto střelou navíc dopravit až za záda bezmocného gólmana Jílka. Hosté se tak tři minuty před koncem dostali na dostřel jediné branky a to jim tak vlivo ještě více krve dožil. Za to domácí hráči pochopitelně znervózněli a začali se výrazně strachovat o výsledek zápasu. No a jak se za pár chvil ukázalo, tyto obavy byli naprosto oprávněné. Doslova v posledních sekundách utkání se dokázal třemošnický křídelní hráč v souboji jeden na jednoho prosadit přes domácího beka a následně poslal do pokutového území nadějný centr. Na ten si výborně naběhl třemošnický Jiří Petrlík a s těžkým zakončením si poradil naprosto bravurně. "Halfvolejem" lehce pohladil míč, který skončil přesně na zadní tyči domácí branky. Litomyšlský brankář nedostal žádnou šanci tuto střelu jakkoliv zlikvidovat a mohl tak jenom přihlížet, jak se hostující hráči radují ze senzačního vyrovnání. Litomyšl tak dobře rozjetý zápas velmi zbytečně ztratila a ani napočtvrté tak nedokázala získat všechny tři body. Šanci na reparát však bude mít už v sobotu, kdy ale na svém hřišti přivítá velkého favorita z Horních Ředic. Třemošnice se zase utká s rezervou Vysokého Mýta a bude chtít určitě na tuto vybojovanou remízu navázat ziskem tří bodů.  

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Třemošnice začala aktivně a chvíli nás dokázala přehrávat. Poté se nám ale povedlo skórovat a od té doby jsme v utkání dominovali. Přidali jsme druhou branku a vypadalo to, že máme dobře našlápnuto k vítězství. Třemošnice se ale nevzdala a po našich chybách a neproměněných šancích dokázala dvakrát po sobě skórovat a zápas tak zremizovat.




Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , P. Urban [-] (91. L. Jiskra [-] ) , V. Folta [-] , P. Kundera [-] (78. O. Peleška [-] ) , L. Tomšů [-] (88. J. Štoudek [-] ) , J. Paclík [-] (84. J. Hašek [-] ) , M. Sršeň [-] , M. Severa [-]

ŽSK Třemošnice
L. Tuček [-] - M. Šindelář [-] (78. M. Kodeš [-] ) , D. Forman [-] , J. Šebek [-] , O. Vančura [-] , J. Vančura [-] , P. Šindelář [-] , V. Petr [-] , J. Malý [-] (69. T. Tomíška [-] ) , L. Lazaridis [-] (69. J. Petrlík [-] ) , D. Krška [-]

ŽK: 20. V. Folta , 89. O. Peleška , 91. T. Jílek - 27. D. Krška .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: PAPEŽÍK Jakub - SVOBODA Jan, ŠTANCEL Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Vincent Škrabal
Tip experta: výhra domácích

Další celkem nevyzpytatelné utkání. Přiklonil bych se ale spíše k výhře domácích.

Tip: výhra domácích