Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 17:00

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poklidné vítězství v Holicích


Branky


5

Domácí Holice ve středu bez větších problémů porazily kvalitního soupeře ze Svitav. Na výsledku 4:1 se díky dvěma vstřeleným brankám výrazně podílel osvědčený domácí kanonýr Tomáš Jedlička. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Ve středu 28.9.2022 se proti sobě postavili dvě mužstva s úplně stejným počtem získaných bodů. Oba celky si během osmi předchozích utkání vypracovaly 10 bodů a čekal nás tak zápas dvou velmi vyrovnaných týmů. Holice v předchozích dvou domácích utkání dvakrát vyhrály shodně 3:0 a bylo tak zřejmé, že se jim na domácím hřišti daří. Na druhé straně Svitavám se venkovní utkání zrovna dvakrát nevedou a domácí Holice tedy přece jenom byly mírným favoritem.

 

Čtyři góly v první půli

Úvodní minuty utkání vyšly o něco lépe hostům, kteří se také dostali do poměrně rychlého vedení. Neuplynulo totiž ještě ani prvních 10 minut a svitavští hráči už mohli slavit jednogólový náskok. Domácímu brankáři Holečkovi se nepovedla úplně ideálně rozehrávka a svoji přihrávkou tak našel pouze nohy svitavského záložníka, který společně s dalším spoluhráčem dostali balón až na svitavského křídelníka, který si míč vyvedl do středu hřiště a poslal nebezpečný centr na zadní tyč do pokutového území Holic. Tam si na míč dobře naběhl další hostující hráč a chytrou hlavičkou našel výborně postaveného Svobodu. Ten sice napoprvé díky výbornému zákroku gólmana nepřekonal, ale na jeho důraznou dorážku už byl svitavský brankář krátký a hosté se tak dostali do rychlého vedení. Následné minuty utkání už ale patřily pouze domácím fotbalistům. Už v 15. minutě dokázali hráči Holic nalézt adekvátní odpověď a díky brance kanonýra Jedličky vyrovnali stav utkání. Tomáš Jedlička obdržel vynikající pas za obranu a s následným samostatným nájezdem si poradil velmi zkušeně. Ve 32. minutě se Jedlička prosadil už podruhé a dokázal tak sám otočit počáteční nepříznivý vývoj utkání. Holický útočník si tentokrát po krásné individuální akci svého spoluhráče naběhl do velmi dobré pozice a téměř do prázdné branky dokázal podruhé v utkání dopravit míč. Holice tak po půl hodině hry vedly a zároveň jasně udávaly tempo hry. Trvalo to pouhé čtyři minuty a domácí fanoušci se mohli radovat již potřetí. Gól přesto paradoxně vstřelil svitavský stoper Czehowský, který si po rychle rozehrané standartní situaci a prudkém centu do vápna míč nešťastně srazil do vlastní brány. Domácí Holice tak bez větších problémů otočili svitavské vedení a vypracovaly si ještě první půle díky třem brankám dokonce dvougólový náskok. Svitavy tak musely do druhého dějství nutně něco změnit a zkusit s tímto vývojem utkání ještě něco udělat. 

 

 

Druhá půle již nic nezměnila.

Přestože se hostující hráči určitě nějakou rychlou brankou na úvod poločasu chtěli co nejrychleji dostat zase zpět do utkání a dostat se tak ke svému soupeři na dosah jediné branky, odehrál se naprosto opačný a pro Svitavy dost možná již zničující scénář. Domácím fotbalistům se totiž pouhé tři minuty po startu druhého poločasu podařilo vstřelit svoji čtvrtou branku v utkání. Dalším střelcem se stal Jindřich Václavek, který si při samostatném nájezdu na svitavského gólmana dovolil krásnou kličku a následně už jen míč zasunul do úplně prázdné brány. S třígólovým náskokem už se dalo opravdu jenom těžko něco dělat. Svitavy se ale přesto nevzdaly a snažily se alespoň snížit vysoké vedení Holic. Hosté si jisté náznaky brankových příležitostí vytvořily, bohužel pro ně ale žádná z nich gólem neskončila. A to ani v případě, když dostal svitavský Michal Brázda možnost zahrávat pokutový kop. Když se ani tato obrovská šance gólově neujala, bylo již jasné, že si domácí Holice dokráčí pro výsledkově jednoznačné utkání a získají tak důležitou domácí výhru nad kvalitním mužstvem ze Svitav.

 

Pozvánka na další kolo

Již v sobotu 1.10.2022 budou hrát Holice další domácí utkání. Tentokrát ale přijede ještě o něco těžší soupeř. O další body se přijedou porvat hosté z Lanškrouna a čeká nás tak bez pochyb velmi zajímavé utkání. Na druhé straně Svitavy v domácím prostředí přivítají soupeře z Pardubiček. V tomto duelu si svitavští hráči určitě budou chtít spravit chuť a připsat si tak vítězné tři body.



Sestavy


SK Holice
O. Holeček [-] - D. Fotul [-] , R. Řezníček [-] (64. T. Sochůrek [-] ) , J. Rosůlek [-] , L. Mocanu [-] , J. Václavek [-] (79. J. Tlučhoř [-] ) , M. Hruška [-] (82. M. Chvála [-] ) , J. Jedlička [-] , O. Vítek [-] , T. Jedlička [-] (87. L. Hanč [-] ) , D. Lát [-] (26. L. Prokop [-] )

TJ Svitavy
T. Cabal [-] - J. Novák [-] , I. Svoboda [-] (74. M. Ovad [-] ) , F. Čížek [-] , J. Palatka [-] , M. Čížek [-] , D. Svoboda [-] , M. Brázda [-] , J. Chlup [-] (82. T. Polák [-] ) , M. Czehowský [-] , J. Tůma [-]

ŽK: 27. R. Řezníček , 90. D. Fotul - 14. J. Chlup , 39. T. Cabal , 59. F. Čížek , 90. J. Tůma .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Pešek Martin - POLÁČEK Libor, KUDYN Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Vincent Škrabal
Tip experta: remíza

Tohle bude podle mě velmi vyrovnaný zápas. Mohl by skončit remízou.

Tip: výhra domácích