Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 15:30

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Osm gólů viděli diváci v Heřmanově Městci


Branky


5

Domácí Heřmanův Městec suverénně přestřílel Moravanský celek a získal tak již páté domácí vítězství v této sezóně. K výhře výrazně přispěl urostlý útočník Trnka, který měl na svém kontě už ve třetí minutě hned dvě branky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Heřmanův Městec přivítal v předehrávce 15. kola na svém domácím hřišti celek z Moravan. Hosté se letos netěší zrovna nejlepší formě. Před tímto utkáním se se sedmi body nacházeli na předposledním místě krajského přeboru. V minulém kole však poměrně jednoznačně porazily silný tým ze Svitav a dalo se tak předpokládat, že je toto vítězství nakopne k lepším výsledkům, než tomu bylo doteď. Favoritem zápasu byl ale jasně domácí Heřmanův Městec, který letos v domácím prostředí ještě neztratil ani bodík a se třinácti body se tak nacházel poměrně vysoko v průběžném pořadí soutěže.

 

Snový začátek utkání pro domácí

Hráčům Heřmanova Městce se povedl naprosto perfektní vstup do zápasu, když se už ve 3. minutě mohli po dvou trefách kanonýra Trnky radovat z dvougólového vedení. V 1. minutě utkání se domácím fotbalistům povedla krásní akce, jak se říka "až do kuchyně". Hráči Heřmanova Městce se po rychlé kombinaci dostali až do pokutového území Moravan, kde se domácí forvard zachoval jako správný týmový hráč a v jasné gólové šanci ještě předložil míč dobře naběhnutému Trnkovi do úplně odkryté brány. Domácí tak už v první minutě utkání vedli 1:0. Ve 3. minutě se osvědčený kanonýr Lukáš Trnka trefil podruhé a domácí celek se tak mohl těšit z až neskutečně rychlého dvougólového vedení. To však nevydrželo tak dlouho, jak by si domácí fanoušci představovali. Už v 10. minutě hosté dokázali nalézt ideální odpověď na inkasované branky a Moravanský Michal Knotek dokázal kontaktní brankou korigovat průběžné skóre. Kotek využil nepřesvědčivého zákroku brankáře Michala a z bezprostřední blízkosti pouze dorazil míč do úplně odkryté brány. Na této chybě brankáře měl však velmi pravděpodobně výrazný podíl i podmáčený a měkký trávník, po kterém se mu hlavičkovaný míč svezl a on ho tak bohužel pro domácí nedokázal udržet ve svých rukou. Heřmanův Městec tak pokračoval s jednogólovým náskokem. To se ale ještě do konce první půle stihlo změnit. V samotném závěru prvního poločasu totiž Ondřej Hauf dokázal po důrazném průniku a krásném položení gólmana svému celku vrátit opět dvougólové vedení. První půle tak skončila poměrem 3:1 pro domácí.         

 

Druhý poločas podle úplně stejného scénáře

V úvodu druhé půle tohoto gólově velmi bohatého utkání jsme se opět dočkali velice rychlé branky. Jediným rozdílem však bylo, že jejím autorem nebyl hráč domácího celku, nýbrž Moravanský Libor Švadlena. Ten se dokázal dostat svým náběhem do ideálního prostotu na přední tyči, kam přesně přiletěl naprosto přesný centr od jeho spoluhráče a Švadlena míč už jen lehkou tečí perfektně dopravil za záda domácího gólmana. Hosté z Moravan se tak podruhé v utkání dostali na dostřel jediné branky a vyrovnání tak bylo velmi blízko. Místo toho se ale utkání vyvíjelo naprosto způsobem. Po vstřelené brance hostů totiž následovali gólové hody domácího Heřmanova Městce. V 55. minutě opět vrátil svému týmu dvougólový náskok Dominik Zrůst, který využil dalšího zaváhání moravanské defenzivy a na brankové čáře ještě stihl ve skluzu dohrát celou situaci a připsat si tak gól na svoje konto 4:2. Zhruba o čtvrt hodinky později jsme se dočkali již páté branky domácího celku. Jeho autorem se stal tentokrát David Salfický. Ten se po dlouhém nákopu za obranu a následné nezištné přihrávce od svého spoluhráče dostal do podobné situace jako jeho spoluhráč Trnka při první brance a stejně jako on se nezmýlil. Vstřelil tak již sedmý gól utkání a Heřmanův Městec měl tak náskok už tří gólů. No a o poslední, tudíž šestou branku domácích se zasloužil v 86. minutě střídající David Kosina, který po krásné kombinace do prázdné brány pouze dorazil míč za brankovou čáru a mohl tak slavit šestou branku svého celku v tomto utkání. Domácí si tak v utkání proti Moravanům s chutí zastříleli a jednoznačným výsledkem si pojistily již pátou domácí výhru v řadě, díky které se dostali dokonce až na třetí místo průběžného pořadí krajského přeboru. Klobouk dolů! 



Ohlasy k zápasu


FK Jiskra Heřmanův Městec
Hráč Radek Stýblo: Utkání se hrálo na těžkém terénu. Vstoupili jsme do něj ale velice dobře a dostali jsme se do rychlého vedení. V první půle jsme si vypracovali ještě spoustu dalších tutovek, ale skóre nakonec zůstalo 3:1. Hned po poločase nám soupeř vstřelil velmi zbytečný gól na 3:2. Naštěstí jsme se z toho ale rychle oklepali, vstřelili další tři branky a zvítězili. Doufejme, že se nám podobný výkon podaří zopakovat i v zápase v Libišanech.




Sestavy


FK Jiskra Heřmanův Městec
M. Elich [-] - L. Trnka [-] , T. Dvořáček [-] , D. Salfický [-] (76. D. Kosina [-] ) , D. Jablečník [-] , O. Hauf [-] , M. Řehák [-] (59. T. Zrůst [-] ) , R. Jošt [-] (75. J. Čížek [-] ) , R. Novák [-] , D. Zrůst [-] (80. J. Voženílek [-] ) , J. Řezníček [-] (83. F. Svoboda [-] )

TJ Sokol Moravany
F. Metelka [-] - J. Richter [-] (46. M. Kosina [-] ) , J. Beran [-] , D. Kosina [-] , V. Novák [-] (81. J. Pačes [-] ) , D. Teplý [-] , M. Knotek [-] (85. A. Hájek [-] ) , J. Hurta [-] (78. L. Veselý [-] ) , M. Lukas [-] , J. Lukas [-] , L. Švadlenka [-] (64. F. Marel [-] )

ŽK: 60. J. Lukas , 89. M. Lukas .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Zeman Josef - SCHMEISER Marek, STÁREK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Vincent Škrabal
Tip experta: výhra domácích

Heřmanův Městec je v domácím prostředí hodně silný. Moravany tak dokáže bez problémů porazit.

Tip: výhra hostů