Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2022 15:30

8.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Heřmanův Městec počtvrté v řadě na domácím hřišti zvítězil!


Branky


5

Domácí Heřmanův Městec potvrdil svoji stoprocentní bilanci z domácích zápasů a dokázal tak opět zvítězit. Soupeřem mu tentokrát byla litomyšlská Jiskra, která přestože o poločase vedla 2:1, nakonec po výsledku 2:4 odjela bez jediného získaného bodu.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 25.9.2022 sehrál domácí Heřmanův Městec další mistrovské utkání krajského přeboru, ve kterém mu byla soupeřem nevyzpytatelná TJ Jiskra Litomyšl. Oba týmy dělily před tímto zápasem pouhé dva body a hosté z Litomyšle by tak díky případné výhře mohli svého soka v průběžném pořadí předskočit. Hráči Heřmanova Městce se však letos těší z vynikající domácí formy, když ve všech třech uplynulých utkáních na svém hřišti dokázali zvítězit. Čekalo nás tedy velmi vyrovnané a zajímavé utkání. 

První dějství ovládli hosté. 

Celé utkání nabídlo přítomným fanouškům velmi zábavnou podívanou, když se v konečném součtu dočkali hned šesti branek a několika napínavých zvratů. Gólový účet zápasu se však otevřel až po bezmála půl hodině hry. Po velmi nevýrazné a ne příliš nebezpečné akci se ve 27. minutě dokázal prosadit domácí David Salfický, který si naprosto nehlídaný zpracoval vysoký nákop mezi hostujícího stopera a krajního obránce a z druhého dotyku pohotově napálil míč k pravé tyči litomyšlského brankáře Jílka. Ten již z poměrně velké blízkosti nedokázal na prudkou střelu nijak zareagovat a domácí se tak dostali do jednogólového vedení. Hosté na sebe však nenechali dlouho čekat a již po dalších sedmi minutách hry dokázali na tuto inkasovanou brankou nalézt adekvátní odpověď. Ve 34. minutě dostali hosté možnost autového vhazování poblíž rohového praporku a díky dlouhému autu tuto šanci přetavili ve standartní situaci. Tu však domácí hráči poměrně bez problémů odvrátili. Odražený míč se ale opět dostal k hráči, který házel dlouhý aut do vápna a dostal šanci na reparát, tentokrát ale nohou. Jeho povedený centr se v pokutovém území několikrát nebezpečně odrazil, až se k němu dostal stoper a kapitán Litomyšle, Martin Hašek, který se bez zbytečného otálení opřel do poskakujícího míče a umístil ho přesné k pravé tyči domácí branky - 1:1. Namlsaní hosté nadále pokračovali v tlaku a aktivní hře. Tato snaha byla odměněna krátce před vypršením prvních pětačtyřiceti minut, když se hosté dokázali podruhé v zápase gólově prosadit. O druhou litomyšlskou branku se postaral další obránce. Josef Jireček předvedl ve 45. minutě ukázkový náběh z vlastní poloviny hřiště, Petr Kundera krásně podržel balón a přesnou přihrávkou našel právě sprintujícího Jirečka, který si v plné rychlosti přebral míč a vzápětí přízemní ranou na zadní tyč perfektně překonal bezmocného gólmana. Hosté se tak krátce před pauzou ujali těsného vedení a mohli tak odcházet do kabin za lepšího psychického rozpoložení než jejich soupeř.   

 

Třígólový zvrat ve druhé půli

Svoji sílu domácího prostředí nám domácí krásně ukázali v průběhu druhého poločasu. Přestože se nedá říct, že by Litomyšl podala špatný výkon, třemi inkasovanými brankami celé utkání ztratila a přišla tak o všechny body z tohoto zápasu. Heřmanův Městec dokázal vývoj utkání otočit už po pouhých šesti minutách druhého poločasu. V 50. minutě se nejprve díky poněkud sporně nařízené standartní situaci, prosadil po závaru v pokutovém území důrazný Dominik Zrůst - 2:2. Psychicky nalomení hosté po této brance, se kterou očividně vůbec nesouhlasili následně bohužel pro ně nezvládli další minutu tohoto utkání a inkasovali tak v rychlém sledu podruhé za sebou. V 51. minutě poslal domácí střední záložník krásně "utažený" dlouhý balón za hostujícího stopera, kam si výborně naběhnul střelec předchozího gólu Dominik Zrůst a ten se již s ničím nepáral, v rychlosti přebral míč, namířil si to přímo na vybíhajícího brankáře a umístěnou střelou dokázal litomyšlského Jílka překonat. Heřmanův Městec tedy bleskově otočil nepříznivý vývoj utkání a v 51. minutě se tak ujal vedení 3:2. Po těchto krušných minutách se hostům z Litomyšle opravdu vel,i těžko vzpamatovávalo. Nedá se jim v žádném případě upřít velká bojovnost a chtíč po tom celé utkání ještě srovnat a vstřelit tak další branky, ale domácí si již cenné a vydřené vedení velmi zkušeně hlídali. V 81. minutě navíc hlavní sudí nařídil po hraničním zákroku další standartní situaci poblíž pokutového vápna Litomyšle. Tu si vzal na starosti domácí kapitán Ondřej Kauf, který krásně načechral balón do pokutového území, kde ho lehce posunul urostlý útočník Lukáš Trnka a míč tak přesně zasunul k zadní tyči Jílkovi brány. Domácí Heřmanův Městec si tak pár minut před koncem pojistil velmi důležité a cenné vítězství nad kvalitním celkem z Litomyšle a prodloužil tak svoji stoprocentní bilanci z domácího trávníku.   



Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Zápas se odehrával spíše na polovině domácího týmu, který hrozil hlavně z protiútoků a standartních situací. Byli jsme více na balónu, ale bohužel jsme se kombinační hrou příliš nedostávali do vyložených šancí. Domácí dodržovali taktiku, která jim vycházela a díky tomu zvítězili.



Sestavy


FK Jiskra Heřmanův Městec
R. Stýblo [-] - L. Trnka [-] (88. A. Jirků [-] ) , T. Dvořáček [-] , D. Salfický [-] (68. J. Voženílek [-] ) , D. Jablečník [-] , O. Hauf [-] , M. Řehák [-] (84. D. Turina [-] ) , R. Jošt [-] , R. Novák [-] , D. Zrůst [-] (85. D. Kosina [-] ) , J. Řezníček [-]

TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , V. Folta [-] , P. Kundera [-] (85. O. Peleška [-] ) , L. Tomšů [-] , J. Štoudek [-] (63. P. Malý [-] ) , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-] , M. Severa [-] (87. L. Jiskra [-] )

ŽK: 70. D. Jablečník , 87. L. Trnka , 90. R. Stýblo - 57. L. Tomšů .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Marek Štegner
Tip experta: výhra hostů

Zde to Litomyšl sice nebude mít vůbec jednoduché, ale myslím si, že dokáže těsně zvítězit.

Tip: výhra hostů