2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2022 15:30

8.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Heroický obrat se konal v Horních Ředicích!


Branky


5

Horní Ředice potvrdily svoji domácí dominanci a dokázaly opět zvítězit. Nepříjemný soupeř z holic ale nedal svoji kůži zadarmo stal se prvním týmem, který v letošním ročníku krajského přeboru dokázal na hřišti v Horních ředicích vstřelit gól. Hosté však byli opravdu blízko výhře, domácí totiž otáčeli nepříznivý vývoj zápasu až v závěrečné desetiminutovce. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 25.9.2022 se proti sobě postavily dva celky z horních pater průběžného pořadí krajského přeboru. Domácí Horní Ředice, jakožto jasný favorit tohoto utkání, figurovaly na druhém místě tabulky, zatímco jejich soupeř, který k utkání přicestoval z pár kilometrů vzdálených Holic, se nacházel několik málo příček nad středem dosavadního pořadí. Roli velkého favorita domácích navíc umocňoval fakt, že Ředice na svém domácím kolbišti zatím dokázaly všechna utkání s přehledem vyhrát, a to dokonce bez jediné inkasované branky na svém kontě. Holické fotbalisty tedy čekala opravdu velká výzva. 

 

První poločas patřil hostům.

Přestože by takový scénář před samotným utkáním asi jen málokdo čekal, hosté z Holic nevstoupili do utkání vůbec zle a stačilo jim pouhých dvanáct minut k tomu, aby se dostali do brzkého a při notné dávce štěstí i zlomového vedení. Gólová situace nastala naprosto nevině, když holický obránce v nouzi poslal delší nákop kousek za půlící čáru. Zde se v hlavičkovém souboji odvážně prosadil hostující Řezníček a chytře míč prodloužil za ředické stopery, kteří se velmi špatně domluvili, oba vystoupili proti míči a nechali za sebou úplně volného Jindřicha Václavka. Tomu se z ničeho nic otevřela dokonalá dálnice pokračující až k bráně Horních Ředic. Žádný z vracejících se obránců již přímočarého Václavka nedokázal zastavit a holický kanonýr se tak bez větších problémů dostal do samostatného nájezdu, v jehož závěru zkušeně překonal brankáře Lindra a stal se tak vůbec prvním střelcem letošní sezóny, který dokázal skórovat na domácím hřišti Horních Ředic. Následně se stále hrálo poměrně zajímavé utkání, které však bylo plné osobních soubojů, nedovolených zákroků a dalších hraničních situací. Hosté z Holic však dokázali své jednogólové vedení uhájit až do konce první půle a na poločasovou přestávku tak odcházeli výrazně spokojenější než jejich soupeř. 

 

 

Domácí fanoušci si museli na góly a zvrat utkání dlouho počkat. 

Hráči Horních Ředic své fanoušky opravdu dlouho napínali a už to pomalu začínalo vypadat, že se v tomto utkání urodí první domácí porážka ředického týmu. Ředičtí ale v samotném závěru zápasu prokázali obrovského týmového ducha a bojovné srdce. Chleba se však začal lámat teprve v posledních deseti minutách celého utkání. V 81. minutě zůstal na hranici velkého vápna trestuhodně nehlídaný Václav Morávek, který si bez problémů zpracoval odražený míč, krátkým dotykem si ho navedl směrem k holické bráně a následně naprosto přesně vystřelil k levé tyči. Holický brankář Javorski byl na tento povedený pokus krátký a ani on tak nedokázal svůj tým uchránit před vyrovnávacím gólem. Devět minut před koncem utkání tak bylo skóre rázem vyrovnané. Domácí Ředice se touto brankou dostaly takzvaně "na koně", zatímco hosté ztratili pevnou půdu pod nohama. Spíše než atraktivní fotbalové akce ale byla ale k vidění celá řada ostrých soubojů, hlavičkových duelů a nakopnutých míčů. V 88. minutě dostal domácí tým možnost volného přímého kopu z velmi nadějné pozice. Hráči Ředic se po dobře stříleném centru dostali do stoprocentní gólové příležitosti, kterou však skvělým zákrokem na brankové čáře dokázal zlikvidovat pozorný Javorski. Míč se ale bohužel pro něj odrazil k dalšímu hráči v ředickém dresu, který obětavým skluzem celou akci dohrál a poskakující míč zasunul za brankovou čáru. Střelcem této branky se stal velezkušený David Přibyl. Domácí tak doslova za pět minut dvanáct otočili nepříznivý stav utkání a dokráčeli si již pro čtvrté domácí vítězství v řadě. Za to Holice vzhledem k dlouhému vedení určitě chtěly vytěžit více a s konečným výsledkem tak jistě spokojeni nebudou.   



Sestavy


FK Horní Ředice
J. Lindr [-] - M. Plašil [-] , J. Švec [-] (22. A. Šenkýř [-] ) , A. Koreček [-] (63. O. Březina [-] ) , V. Skoumal [-] , J. Janoušek [-] , P. Fous [-] (91. M. Rejfek [-] ) , V. Morávek [-] (89. A. Kaufman [-] ) , D. Obermajer [-] , D. Přibyl [-] , J. Březina [-]

SK Holice
D. Javorski [-] - D. Fotul [-] , R. Řezníček [-] (61. O. Vítek [-] ) , L. Mocanu [-] , J. Václavek [-] , M. Hruška [-] (76. Š. Černý [-] ) , T. Pitter [-] (61. T. Sochůrek [-] ) , J. Jedlička [-] , T. Jedlička [-] , L. Prokop [-] (53. D. Lát [-] ) , J. Rosůlek [-]

ŽK: 89. O. Březina - 19. M. Hruška .
Počet diváků: 387. Rozhodčí: JUREČEK Michal - DOSKOČIL Radim, ŠTANCEL Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Marek Štegner
Tip experta: výhra domácích

Horní Ředice potvrdí svojí domácí dominanci a v pohodě zvítězí.

Tip: výhra hostů