Slavia zvítězila na Chlumcem 3:2, ale bylo to pořádné drama


Branky


15

Zápas plný obratů nakonec dopadl lépe pro Slavii, když brankou v 90. minutě rozhodla o své výhře. 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující Hartman vsítil dvě branky a poslal Chlumec do vedení

Slavia hrála své první utkání v sezóně, protože úvodní kolo s Kostelcem se odložilo. Za to Chlumec byl po vysoké výhře nad Vrchlabím rozjetý.

 

Slavia šla do vedení ve 22. minutě. Po rohovém kopu nejprve domácí trefili břevno a následně se míč odrazil k nohám Tomáše Kabeláče, který s přispěním tyče dostal míč do sítě. 1:0.

 

Vedení domácím vydrželo pouhou minutu. Chlumecký Jakub Veselský našel na přední tyči Jakuba Hartmana, který zblízka prostřelil brankáře Maška a bylo to 1:1.

 

Obrat přišel ve 29. minutě a opět u toho byl krajní záložník hostů. Jakub Hartman dostal pěknou přihrávku do pokutového území a z prvního doteku zakončil přesně. 1:2.

 

Hosté tak šli do kabin veseleji, když o poločase vedli o jednu branku.

 

 

Řezáč vystřelil domácím tři body v závěru

V druhém poločase hrozili chlumečtí z brejkových situací, ale ani jednu nedotáhli do zdárného konce, a tak svůj výsledek nenavýšili. Domácí se tlačili za vyrovnání a to se jim nakonec podařilo deset minut před koncem. V 80. minutě propadl hostující obranou centr z pravé strany až na zadní tyč, kde byl nehlídaný Matyáš Zbořil, který překonal brankáře Kukala a srovnal na 2:2.

 

Když vše směřovalo k penaltovém rozstřelu, tak z vápna napřáhl domácí útočník Jiří Řezáč a ranou k tyči poslal svůj tým do vedení. 3:2.

 

Hostům už nezbyly síly ani čas na srovnání, a tak hradecká Slavia slaví první výhru v sezóně.

 

Fotogalerii připravili Aneta Mrkvičková Eva Šebová Zemanská. Děkujeme.



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Václav Pišta (asistent trenéra): "Dnešní zápas se nám herně nepovedl. Zbytečná nervozita nám svazovala nohy, chyběl nám pohyb a naše útočné akce postrádaly přesnost a moment překvapení, čehož aktivně hrající hosté využili a po naší vstřelené brance dokázali velmi rychle skóre otočit na 1:2. Tento stav vydržel až do 80. minuty, kdy vyrovnal střídající Zbořil a v samotném závěru nám tři body vystřelil parádní ranou z vápna Řezáč. Tým dnes zaslouží pochvalu za sice utrápené, ale cenné vítězství proti velmi dobře hrajícímu soupeři."

FK Chlumec nad Cidlinou B
Richard Vlášek (trenér): "Se Slavií jsme prohráli v minulé sezoně dvakrát 3:0, tentokrát jsme chtěli být mnohem aktivnější, vysoko jsme napadali jejich rozehrávku, na inkasovanou branku jsme reagovali dvěma skvělými gólovými akcemi ze stran a až na drobná zaváhání jsme drželi těsné vedení, které jsme mohli z brejků několikrát navýšit. Po nuceném střídání jsme se bohužel dostávali pod stále větší tlak a závěr jsme nezvládli ubránit. Dnes jsme velmi smutní z výsledku, kluky ale musím pochválit za skvělý výkon. "



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Mašek [-] - J. Řezáč [-] , J. Kabeláč [-] (67. M. Zbořil [-] ) , T. Vošlajer [-] , J. Jelínek [-] (35. M. Strasser [-] ) , O. Mates [-] , M. Málek [-] , J. Štipák [-] , M. Šejvl [-] (84. E. Týfa [-] ) , F. Hlušička [-] (67. M. Kosař [-] ) , T. Kabeláč [-]

FK Chlumec nad Cidlinou B
L. Kukal [-] - J. Veselský [-] (67. O. Jansa [-] ) , F. Jelínek [-] , J. Hartman [-] , J. Kučera [-] (84. M. Burkalo [-] ) , J. Labík [-] , J. Věříš [-] , V. Doležal [-] , J. Vopátek [-] , L. Pánek [-] , O. Žahourek [-]

ŽK: 14. J. Štipák , 66. T. Vošlajer , 83. J. Řezáč - 47. O. Žahourek , 61. J. Labík .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Garaja Miroslav - MRÁZEK Radek, KOVÁŘ Otto.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 8. 2022 12:22
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

David Drozd

Expert: David Motl
Tip experta: remíza

Ambiciozní Slavia bude chtít samozřejmě uspět, ale kvůli odloženému kolu je rozjetý Chlumec přibrzdí a udělá jim hořký začátek.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů