Smíchov dokázal v posledních deseti minutách skóre otočit a slaví tři body proti silné Sušici


Branky


79. J. Krčál (p.) , 86. A. Zikmund - 68. J. Skála
25

Na petřínské umělé trávě se v neděli odpoledne hrál zápas mezi plzeňským Smíchovem a Sušicí. Nakonec se zrodil, pro někoho možná převapivý, výsledek 2:1 pro domácí, kteří poprvé od 4. kola bodovali naplno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na petřínské umělce se hrál pohledný fotbal. Přijelo velmi dobře připravené mužstvo, kterému zdárně, co se fotbalovosti týče, konkurovali domácí. První poločas ale branku nenabídl. Tak jak se dařilo oběma gólmánům, se nedařilo útočníkům, takže se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Na gól sice diváci čekali dlouhých 68 minut, čekání se ale vyplatilo a vznikl z toho nádherný fotbalový moment. Z dálky se do balónu opřel hostující Jan Skála střelou do šibenice nedal Beštovi v bráně sebemenší nárok.

 

Smíchov se s výsledkem nechtěl smířit, a tak vrhl všechny síly do útoku. Po zákroku na Titlbacha odpískal sudí Pastyřík spornou penaltu a domácí tak měli velkou šanci na srovnání. Jakub Krčál se odpovědnosti nezalekl a vstřelil důležitý vyrovnávácí gól. Domácím se dokonce skóre podařilo otočit. Nepovedený centr Alexandra Zikmunda zaplul až za záda Míčka. Velmi šťastnou trefou se tak domácí čtyři minuty před koncem devadesáti minut dostali do vedení. V závěru ještě mohl nyvýšit skóre ze samostatného úniku Jakub Marek. Svou šanci ale neproměnil. Hubený náskok už dokázali domácí udržet a slaví 3 body proti, v tabulce vysoce postavené, Sušici.



Ohlasy k zápasu


SK Smíchov Plzeň
Jakub Čapský, brankář: Proti Sušici jsme chtěli navázat na zlepšený výkon z 2. poločasu proti Bolevci, což se nám podařilo, ale bylo vidět, že přijelo kvalitní mužstvo z horních příček tabulky. Sušice se snažila hrát rychlý, kombinační fotbal, v čemž jsme mu byli více než obstojným soupeřem, což vedlo k  nadstandardně kvalitnímu fotbalu. V druhém poločase se nám již tolik nedařilo udržet míč a Sušice měla menší herní převahu, která vyústila v první branku.  Poté jsme vrhli všechny síly do útoku a po individuální akci Titlbacha byla písknuta sporná penalta, kterou proměnil Kuba Krčál.  V následujících minutách se hra opět vyrovnala, ale po několika zápasech smůly, kdy jsme nebyli schopni dotáhnout zápas k vítěznému konci se konečně obrátila štětěna na naši stranu, když jsme v závěru vytěžili z nepovedeného centru Saši Zikmunda krásný, ale haluzácký gól. V posledních minutách mohl ještě pečetit výhru Kuba Marek, ale svůj samostatný únik neproměnil. Objektivně by zápasu slušela více remíza, ale jsme samozřejmě rádi, že jsme konečně dokázali přetavit dobrý výkon v 3 body.

TJ Sušice
Pavel Hrubec, trenér: SK Smíchov : TJS 2:1 Utkání proti nováčkovi se přesunulo na umělou trávu na Petříně z důvodu špatné kvality hrací plochy. To nám však nedělalo žádnou starost poněvadž jsme na umělý povrch zvyklý z domácího prostředí. Utkání začalo z obou stran ve velkém tempu a hra se rychle přelévala z jedné strany na druhou kdy bylo i mnoho osobních soubojů. Mladý rozhodčí tyto tvrdé ale férové souboje nechával bez povšimnutí proto hra obou týmů měla vysoké parametry. Brankových příležitostí však bylo po skromnu a dvě velké příležitosti kterými jsme v první půli mohli jít do vedení zůstali opět nevyužity. Druhý poločas pokračoval ve stejné kvalitě, lehce jsme začínali mít převahu a přibývalo dalších brankových příležitostí ale stále bez úspěchu. S tím se zřejmě nemohl smířit do té doby vynikající Honza Skála a krásnou tvrdou střelou z 25 metrů vymetl horní roh branky. Tento moment se zdálo že si pohlídáme vedení do konce zápasu a zvítězíme. To však znehodnotil velmi chybný výrok mladého rozhodčího a k údivu všech aktérů na hřišti včetně přihlížejících diváků odpískal pokutový kop, který domácí hráč s přehledem proměnil. Kalich hořkosti jsme si vypili do úplného dna, kdy v závěru zápasu se domácí hráč úkol tak přesně že jeho centrovaný balón zapadl do naší branky. Tato prohra je velice krutá a jediným pozitivem byla velmi kvalitní a rychlá hra obou týmů kdy musím pochválit svoje hráče, ale musím vyzdvihnout i výkon soupeře který mě velmi překvapil svoji hrou a bojovností. Doufám, že se nám v příštím utkání podaří přerušit černou sérii a na Bolevci zvítězíme.



Sestavy


SK Smíchov Plzeň
V. Bešta [-] - J. Marek [-] , D. Titlbach [-] , J. Přibáň [-] (78. K. Fajfrlík [-] ) , J. Krčál [-] , A. Zikmund [-] , L. Rout [-] (46. D. Kroc [-] ) , P. Konopík [-] (84. T. Sládek [-] ) , F. Krejčí [-] , D. Bešta [-] , J. Černý [-]

TJ Sušice
F. Míček [-] - M. Budil [-] (74. L. Hájek [-] ) , O. Míčka [-] , J. Skála [-] , J. Králík [-] (74. M. Podlipský [-] ) , T. Klíma [-] , J. Štěch [-] , A. Vystrčil [-] (86. J. Kysilka [-] ) , T. Marek [-] , L. Kodýdek [-] , A. Pivetz [-]

ŽK: 84. A. Zikmund - 69. J. Skála .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: PASTYŘÍK Tadeáš - LAPÁK Zdeněk, PŘIBYL Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 10. 2022 08:19
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Kořenek

Expert: Ondřej Soukup
Tip experta: výhra hostů

Dle výsledků Smíchov hraje velice vyrovnané zápasy, ale zatím bývá tím smolnějším týmem. Myslím, že i tentokrát to bude podobné, ale rozhodnou větší zkušenosti Sušického týmu s 1.A třídou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů