Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 13:30

4.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horšovský Týn vyloupil Žákavou


Branky


25

Žákava nemá na startu sezóny ideální formu. Ze tří zápasů získala tři body a v domácím zápase proti nováčkovi z Horšovského Týnu chtěla bodové konto navýšit. Naopak hosté potvrdili, že v jejich zápasech góly padají a po čtyřech kolech drží neporazitelnost.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří hned po čtyřech minutách vedli. Žákava se ve vápně soupeře dostala ke dvěma střelám. Druhou střelu Jana Smazala ješte tečoval bránící Chrž, od kterého se míč odrazil do sítě. Poté ale začali hrát i hosté a začali Žákavou přehrávat. Mírná převaha vyústila ve vyrovnávací branku, o kterou se hlavou z malého vápna postaral Jan Havlíček. Hosrěovský Týn měl ještě šance výsledek úplně otočit. Šance ale zůstaly nevyužity. To samé platí i o přímém kopu domácích, po kterém zvonila za zády brankáře Herce branková konstrukce.

 

Rychlý gól vstřelila Žákava i ve druhém poločase, když se po špatné malé domů hostů dostal k míči Ondřej Soukup, který využil zaváhání a vrátil Žákavě vedení. To ale netrvalo dlouho. Hned minutu poté vrátil zápasu remízový stav přesnou střelou Jan Černík. Pár minut později hosté skóre otočili, když se prosadil Tomáš Novák. Po rohovém kopu se dostal ve vápně ke střele Ondřej Chrž. Jeho tvrdou střelu brankář Kosnar vyrazil jen k Novákovi, který z dorážky vstřelil rozhodující branku utkání. Zbytek zápasu měli převahu hráči Horšovského Týnu, šance na odskočení ale nevyužili, a tak byl zápas stále otevřený. Hosté ale Žákavou k ničemu nepustili a odváží si tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Jakub Tišl, asistent trenéra: Pro fanoušky ofenzivního fotbalu určitě pěkný zápas, ale mě už se to zase tolik nelíbilo. První poločas nebyl špatný, vytvářeli jsme si šance a byli aktivní. Bylo tam pár hezkých akcí po křídlech. Druhý poločas jsme po minutě šli do vedení, ale po pár vteřinách od soupeřovy rozehrávky byla zase vyrovnáno. Od té doby to byl z naší strany chaos, zbytečně se tam dohadujeme co kdo měl udělat, místo toho aby jsme si pomohli a podpořili se. Vzniklo z toho to, že hosté běželi asi 5x sami na branku a jen díky našemu brankáři, to neskončilo větším rozdílem.

FC Dynamo Horšovský Týn
Ondřej Chrž, hráč: Zápas jsme nezačali dobře, když jsme soupeře nechali hned po 4 minutách hry skórovat, po závaru ve velkém vápně se Žákava dostala ke dvěma střelám na bránu, přičemž druhý pokus, který na bránu vyslal domácí Smazal si do brány stečoval hostující Chrž. Hru jsme postupem času zlepšili a soupeře začali přehrávat, což vyústilo ve vyrovnávací branku na 1:1, kterou vstřelil Havlíček hlavou z malého vápna, když se k němu balón po odrazil. Do poločasu jsme měli ještě několik příležitostí ke vstřelení branky, ale bohužel žádnou nevyužili. Soupeř zahrozil z přímého kopu, kdy trefil spojnici, dále se nás snažil překonat nakopávanými balóny, ale k většímu ohrožení brány to nevedlo. Po změně stran šla Žákava opět do vedení a to hned ve 46 minutě. Po špatně zahrané malé domů se k míči dostal domácí Soukup a nedal gólmanovi Hercovi žádnou šanci. My jsme ale odpověděli téměř okamžitě. Na 2:2 srovnal ve 47 minutě Černík, který se dostal do velkého vápna a přesnou střelou rozvlnil síť za dobře chytajícím brankářem Kosnarem. O šest minut později jsme dali rozhodující gól. Po rohovém kopu z pravé strany se dostal ke střele uvnitř pokutového území Chrž, jedovatou střelu dokázal domácí brankář vyrazit, ale na dorážku Nováka byl krátký. Poté začal z naší strany festival neproměněných šancí, mohli jsme přidat několik gólů a zápas dohrát v klidu, takhle jsme soupeři nechali naději na bodový zisk až do konce zápasu.



Sestavy


FK Žákava
T. Kosnar [-] - J. Smazal [-] , T. Nekola [-] (85. I. Kašpar [-] ) , O. Soukup [-] , M. Boukal [-] (60. M. Soukup [-] ) , S. Nekola [-] (75. M. Soubusta [-] ) , J. Aubrecht [-] (75. T. Froněk [-] ) , M. Soukup [-] , V. Bouda [-] (60. O. Šimek [-] ) , V. Mencl [-] , M. Skala [-]

FC Dynamo Horšovský Týn
J. Herc [-] - J. Havlíček [-] (74. M. Jandík [-] ) , T. Novák [-] (89. F. Habart [-] ) , J. Čižikov [-] , M. Falout [-] , J. Malý [-] , J. Černík [-] , M. Mašek [-] , M. Šutek [-] , J. Svárovský [-] , O. Chrž [-]

ŽK: 96. I. Kašpar , 96. V. Mencl - 22. O. Chrž , 80. J. Malý , 88. J. Čižikov .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Křen Jiří - KRŮS František, HOŠEK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Marek Kužma
Tip experta: výhra domácích

Domácí jsou doma obrovsky silní. 3 body zůstanou v Žákavě.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Sokol Kralovice | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích