0:2
(0:0)
90. L. Hudec (p.)
90. M. Braun
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 16:00

9.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Překvapení kola se nakonec nekonalo, tachovští obrali o bod Nepomuk v nastaveném čase


Branky


90. L. Hudec (p.) , 90. M. Braun
28

Utkání Nepomuka s Tachovem nabídlo velmi zajímavou podívanou, zejména zahozených šancí Tachova... Nebo bravurních výkonů domácí obrany? Zaleží na úhlu pohledu. Každopádně si domácí tým po 90 minut držel naději na zázračný bod, až přišla smolná situace a chytrost v závěrečné koncovce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První minuty byly ostřejšího rázu. Nepomučtí fotbalisté chtěli dát jasně na jevo, kdo je doma a že se odtud body snadno neodvezou. Už v páté minutě zahodil velkou šanci Hudec a záhy na druhé straně gólovku zahodil Vosyka. Na začátku osmé minuty se ale odehrála oboustranná situace, která k fotbalu nepatří. Tachov se tlačil dopředu a pro balón si chtěl běžet Hudec, který byl ale rukou za krk pozastaven domácím Baranem, který jej následně i nenápadně kopl do nohy, když kolem něj probíhal. Tachovský hráč zvolal na sudího, který ale situaci nepotřehl a hrálo se dál. Fotbal pokračoval, následně byl faulován Braun, což již rozhodčí registroval, ale Hudec pokračoval za míčem a zbytečně dojel domácího kapitána loktem napřed. Toto oplácení měl zřejmě rozhodčí vyřešit jinak, než domluvou, což mohlo započít nějakou frustrací mezi oběma tábory.

 

Možným ukončením počáteční nervozity jak mezi hráči, tak mezi fanoušky byl faul od Lanfranchiho, který sudí Říha odměnil po zásluze žlutou kartou za skluz proti noze. A i ta byla pro domácí fanoušky málo. Když už pak došlo znovu na gólové šance, tak na obou stranách vyzněli útočníci naprázdno. Výraznější gólovky byly na straně hostů, ale domácí obrana byla proti. Na druhé straně se zase ze správné strany síť po půl hodině hry rozvlněla, ale po střele Knappa byl ve velmi těsném ofsajdu nachytán dorážející Kašpar a jeho branka tedy neplatila.

 

Po výměně stran se tlak hostů zvyšoval a bylo vidět, že si lídr tabulky chce odvézt více než jediný bod. Střelci Tachova, v čele s Lanfranchim, ale mnohdy smolně ztroskotali na buď výborně připraveném Flanderovi, nebo za něj zakročil některý z beků. Ne a ne dobýt nepomuckou tvrz, která navíc vysílala nebezpečné protiútoky, ze kterých se ovšem ani domácí borci nedokázali prosadit. Když nepadaly góly, padly alespoň dvě žluté karty, a to na stranu nepomuckých hráčů. Nejprve v 70. minutě zajel skluzem do soupeře Knapp, který se svým trestem byl smířen. Deset minut před koncem se už hostující fanoušci radovali, ale Lanfranchi byl nachytán v ofsajdu, takžejeho branka neplatila. Druhou žlutou pro svůj tým dostal pak i domácí Kalabza.

 

Rozhodnutí o výsledku zápasu tak přišlo až v samotném závěru zápasu, a pro Nepomuk to bylo v celku smutné vyústění jinak velmi dobře odvedené defenzivní práce. Do vápna si za křižnou přihrávkou doběhl pro míč Hudec, jenž si chytře počkal na skluzujícího domácího obránce, který bez doteku míče doklouzal pod jeho nohy a sudí ukázal na puntík. Stejný hráč pak pokutový kop proměnil a vysvobodil Tachov z možné bodové ztráty. O 4 minuty později navíc zřejmě nejlepší hráč hostujícího týmu na hřišti, Milan Braun, přeloboval vyběhnuvšího Flanderu, který předtím odvracel nebezpečný centr do vápna a nestihl se vrátit zpět na své místo.



Ohlasy k zápasu


FK Nepomuk
Jiří Slach, asistent trenéra: Klukům nemůžeme absolutně nic vytknout. Bylo vidět, že Tachov je fotbalově někde jinde, ale myslím si, že se mělo rozhodnout jinak, než takovou penaltou. Hosté na to měli hodně možností, které zahodili. To je pak pro nás ta devadesátiminutová práce úplně zadupaná do země. Zajímalo by mne, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby nám byla branka z první půle uznána. Jak by to s psychikou hostů zamávalo... Nicméně hráči jako Hudec nebo Lanfranchi nemají v krajském přeboru co dělat, ti jsou na jiné úrovni, to si nebudeme nic nalhávat. Závěrem nás ještě mrzí zranění dvou našich stoperů. Baran po zbytečném střetu s Hudcem má prasklinu v žeberní kosti a Voráček pohmožděná žebra, kupodivu u něj to zranění vypadalo po zápase hůře, ale bude chybět kratší dobu, než Michal. Takové souboje, zejména ten první, si má rozhodčí pohlídat, ne jen potom domlouvat, zejména když je to po odpískání. Jak hlavní, tak asistent, byli u střetnutí velmi blízko...

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Těžké utkání se šťastným koncem pro nás. V úvodu jsme si vypracovali tři stoprocentní šance, ale dvakrát jsme z deseti metrů přestřelili branku a jednou mířili přímo do brankáře. S přibývajícím časem jsme měli ještě další obrovské šance, ale brankář domácích se překonával. Skvělými reflexy nám do poločasu nedovolil skórovat a byl nejlepším hráčem domácích. Domácí tým bojoval, hrál hodně od podlahy a bylo vidět, že by jim i stačila remíza, protože se do šancí prakticky nedostávali. Do druhého poločasu jsme vstoupili s dvěma změnami v sestavě a obě tato střídání se povedla. Zatlačili jsme soupeře na jeho polovinu a stále jsme se snažili vstřelit gól, který by rozhodl. Jenže domácí zodpovědně bránili, jejich brankář chytal stále skvěle. My jsme zahazovali další obrovské šance a s ubývajícím časem jsme přestávali hrát po stranách a hrnuli jsme naše útoky středem. Tam to ale domácí zahustili a tak bylo velmi obtížné se středem prosadit. Každý sporadický útok domácích byl ale velmi nebezpečný a také oni si vytvořili své velké šance. Naštěstí byli v koncovce ukvapení, ale nutno říci, že i nás podržel skvělý Martin Langr v brance. V závěru zápasu jsme vrhli všechny síly do útoku a vyplatilo se. Domácí obránce ve skluzu netrefil míč, ale nohy našeho střelce Lukáše Hudce, který nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil. V prodloužení přidal druhou branku krásným přelobováním domácího brankáře Milan Braun a rozhodčí odpískal konec... Pro nás cenné vítězství, nadřeli jsme se na něj, ale o to je cennější. Tým musím pochválit za bojovný výkon a neustálou snahu o vítězství.



Sestavy


FK Nepomuk
M. Flandera [-] - M. Kašpar [-] , T. Knapp [-] (88. J. Kozák [-] ) , J. Kalabza [-] , M. Baran [-] , J. Vosyka [-] (84. M. Berkovec [-] ) , M. Skala [-] , J. Chalupný [-] , M. Šafanda [-] , T. Voráček [-] , P. Panc [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - V. Mráz [-] (46. R. Umanskyi [-] ) , M. Braun [-] , P. Sláma [-] , A. Kořínek [-] (46. D. Bulaiev [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , T. Vejvoda [-]

ŽK: 70. T. Knapp , 83. J. Kalabza - 24. G. Lanfranchi .
Hráči zápasu: M. Flandera - M. Braun .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Říha Zdeněk - MOLEK Eduard, FLESAR Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

V Nepomuku nás nečeká nic lehkého, ale věřím že odvezeme všechny body do Tachova.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů