3:1
(2:0)
66. D. Havránek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2022 10:15

7.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola ovládl Nymburk! Poděbrady v derby neuspěly


Branky


9

Šlágrem 7. kola středočeské 1.A třídy skupiny B bylo jednoznačně okresní derby mezi týmy, které se vzájemně výborně znají, jelikož mezi sebou soupeří v kategoriích od nejmladších kluků, až po ty dospělé a právě proto má toto utkaní enormní náboj. Do utkání šli jako domácí hráči Polabanu, kteří v minulém kole podlehli Luštěnicím. Naopak Poděbrady doma přehráli Dolní Bousov a zaslouženě zvítězily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Polabanská smršť

„Utkání dvou poločasů". Tak hodnotí utkání člen realizačního týmu Polabanu Lukáš Vlk.

První poločas byl ten, který se právě povedl lépe Polabanu. Hra Poděbrad vykazovala strašné množství chyb a bezradnosti. 

Práve po jedné z nich v podobě laciné ztráty míče ve středovém kruhu se nymburští hráči dostali k možnosti rychlého protiútoku. Novotný svůj samostatný nájezd zakončil razantní křižnou střelou na kterou Málek nedokázal zareagovat a domácí tak mohli již v 7. minutě slavit vedoucí branku.

Tento gól ale probudil tým hostů a zdálo se, že by se mohli postupně dostávat do utkání, ale své šance neproměnili a tak se tedy opět do hry dostali domácí.

Ti svému soupeři zatápěli zejména rychlými výpady po obou stranách hřistě, po kterých do pokutového území letěl nejeden nebezpečný centr, ale k přímému ohrožení poděbradské brány tyto snahy domácích nevedly.

Ve 31. minutě však přišla další nevynucená ztráta poděbradských hráčů ve středu hřiště, po které se směrem kupředu vydal Herčík a následný centr proletěl napříč pokutovým územím až k osamocenému Novotnému, jenž uklidil míč do odkryté sitě soupeřovi brány a zaznamenal tak již svůj druhý střelecký úspěch v tomto utkání.

 

Po zbytek poločasu jsme již branku, i přes početné šance na obou stranách neviděli. Do šaten se šlo tedy za stavu 2:0 pro domácí.

Ožití hostů

Zdálo se, že do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým v poděbradských dresech.

Ve 47. minutě si sice ještě úvodní přiležitost druhého dějství připsali domácí, když si na Novotného přímý kop naběhl jeho jmenovec Matěj, ale hlavou míč nasměroval pouze do rukavic poděbradského brankáře.

Poté to však již byli hosté, kdo začal přebírat otěže nad utkánim a na polovině Polabanu začalo být pořádně živo.

 

51. minutě se po dlouhém autovém vhazování z rukou Nováka dostal k možnosti zakončení Kalina, ale jeho střela přes hlavu skončila jen vedle pravé tyče domácí brány.

 

O šest minut později se pak Bohemii naskytla ještě větší příležitost ke snížení soupeřova náskoku po vysokém nákopu do pokutového území, u kterého byl o zlomek vteřiny dříve než nymburský gólman Novák a po následné srážce obou hráčů rozhodčí pouze krátce posečkal, zdali se Martínek neodhodlá k dokonceni ofenzivní akce a poté již neomylně pokynul směrem ke značce pokutového kopu. K jeho exekuci se již tradičně postavil Martínek, jenž se snažil přelstít brankáře Polabanu střelou do protipohybu, ale svůj pokus až příliš utáhl a orazítkoval tak pouze tyč domací brány.

 

Ani tento nezdar však ofenzivní snažení Bohemie neutlumil a v 66. minutě se po zásahu jednoho z bránících nymburských hráčů proti střele Kaliny pískal k velké nelibosti domácího obecenstva další penaltový zákrok. K němu se tentokrát postavil Havránek, jenž si stejně jako jeho předchůdce vybral správnou stranu, když poslal míč do protipohybu brankáře Plačka, ale narozdil od svého spoluhráče síť soupeřovi brány nekompromisní ránou rozvlnit dokázal a rázem tak bylo kýžené vyrovnání zase o pořádný kus blíže.

 

Po této brance svůj tlak Bohemia pořád stupňovala, až se dostalo na šanci Nováka, který ale bohužel pro Poděbrady minul.

 

Neproměněná příležitost musela hráče Bohemie o to víc mrzet v 73. minutě, kdy po autovém vhazování v těsné blízkosti pokutového územi soupeře dostal Hrdlička, jenž rychle nasměroval míč do pokutového území, kde se v nadějné pozici pro zakončení ocitl Bílek a ten sice natřikrát, když dvakrát pálil do poděbradského brankáře, ale nakonec úspešně uklidil míč do sítě.

 

Další snaha Poděbrad na konečném osudu utkání však nic nezměnila a domácí Polaban tak po vítězství v poměru 3:1 mohl začít slavit velmi cenný tříbodový zisk.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Polaban Nymburk
Lukáš Vlk: Utkáni dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme byli asi lepším týmem a zaslouženě jsme vedli 2:0. V druhém dějství soupeř zlepšil pohyb a my jsme ztratili kontrolu v držení míče. Z toho vyplynuly dvě penalty. Bilek. Poté nás k výhře nasměroval gólman Plaček velmi dobrým výkonem.

FK Bohemia Poděbrady
Jiří Voříšek: Přeřídili jsme si hodinky trošku předčasně. Na hřiště jsme nastoupili v 11:15. Škoda, že se hrálo od 10:15. V prvním poločase jsme podali výkon nehodný derby a zaslouženě prohrávali 2:0. Druhý už byl v takovém podání, kterým jsme se prezentovali v posledních utkáních. Nechybělo moc a my jsme mohli být ty šťastnější. Tentokrát nám nebylo souzeno a budou to domácí, kteří budou mít veselejší třetí poločas



Sestavy


SK Polaban Nymburk
P. Plaček [-] - F. Bílek [-] , M. Kotek [-] , M. Daněk [-] , T. Hrdlička [-] (87. L. Vaníček [-] ) , J. Vacík [-] , R. Novotný [-] (62. D. Wiehl [-] ) , P. Mejzr [-] , V. Herčík [-] , O. Drobný [-] , M. Novotný [-] (75. P. Hobík [-] )

FK Bohemia Poděbrady
J. Málek [-] - D. Havránek [-] , M. Novák [-] , J. Hoznauer [-] (46. Z. Orestis [-] ) , J. Kalina [-] , O. Martínek [-] , T. Kubánek [-] , J. Králík [-] , D. Schulz [-] (76. J. Suchánek [-] ) , V. Uher [-] , J. Voříšek [-]

ŽK: 20. J. Vacík , 33. M. Novotný , 56. M. Kotek , 57. P. Plaček , 60. V. Herčík - 34. O. Martínek , 49. T. Kubánek , 68. J. Králík .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KUBEČKA Matěj - MANSOUR Jakub, KURKA Miloš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Samuel Mičuta

Expert: Lukáš Kučera
Tip experta: remíza

Nymburk doma hraje dobře, ale silné Poděbrady neporazí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích