3:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 17:00

4.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bohemia potvrdila roli favorita! Tři body zůstávají v Poděbradech.


Branky


9

Tři kola. Tak dlouho trvala Poděbradská Bohemie na pprvní výhru, které se tento víkend již konečně dočkali. Tým, který minulý ročník byl účastníkem Krajského přeboru se od údvodu sezóny trápí, ale tentokrát svým výkonem nenehcal o dělbě bodů nikoho na pochybách

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kouzlo umělé trávy

Poděbradští jako jeden z mála týmů v soutěžích na této úrovni disponují dvěma hřišti. Právě dnešní zápas se odehrál na umělém povrchu, kterému přihlíželo krásných 90 diváků.

Trpělivá kombinace. Tak nějak by se dala popsat taktika domácích ze začátku utkání, kteří se snažili si hledat cestičku skrz defenzívu do vápna soupeře. Ta však dlouhé minuty působila vcelku kompaktním dojmem, a i s přispěním aktivně působícího brankáře Tůmy toho útočné dvojici Bohemie, do které se po odchodu kapitána Peterky posunul Martínek, příliš nedovolovala.

 I přesto však domácí na svou první slibnou příležitost ke skórování nečekali dlouho, když si již ve 4. minutě míč ke střele zpoza pokutového území navedl Králík a jeho parádní pokus směřoval přesně do levého horního koutu soupeřovi bráně, ale Tůma se blýskl neméně pohledným zákrokem a míč dokázal vyškrábnout nad horní tyč.

Velké problémy měly hosté při bránění standartek. I přes výškovou přvahu se jim nedařilo vyhrávat hlavičkové souboje a tak domácí hrozili i ze vzdušného prostoru.

Po úvodním tlaku domácích se začali osmělovat i hosté, ale jejich snažení poděbradskou svatyni nijak vážně neohrozilo. Toto osmělení trvalo přibližně do 35. minuty, kdy otěže zápasu převzali opět domácí. Tvořili si šance, ale na brankáři Tůmovi ztroskotali postupně Králík a Martínek. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu.

 

Úder Bohemie

V úvodu druhé dějství se domácí snažili napravit to, co se jim v té první nepovedlo - vstřelit branku.

Hned v prvních minutách druhé půle svoji velkou příležitost neproměnil Kalina, který se po rychlé akcí domácího celku ocitl v pokutovém území v dobré střelecké pozici, ale svůj pokus nedokázal přesněji umístit a Tůma dokázal míč vyrazit. Hned v zápětí se do další šance dostal Havránek, ale z úhlu rozvlnil jenom postranní síť. Toho však hráči Bohemie nemuseli litovat příliš dlouho, když se první gólové radosti dočkali ve 49. minutě. To si na přesný pas za obranu z kopačky Hoznauera naběhl Novák, a ačkoliv jeho první pokus o zakončení dokázal Tůma vystihnout a vyrazit, tak proti následnému doklepnutí míče hlavou v podání domácího forvarda již nemohl jakkoliv zasáhnout a ten tak poslal svůj tým do zaslouženého vedení.

Domácí si však byli vědomi nebezpečí jednobrankového vedení, a tak se snažili dále své vedení pojistit. Místo toho však hrozili hosté. K vyrovnání neměli daleko poté, co u rohového praporku na levé straně přetlačil bránícího Schulze Štork a svým následným centrem hledal v pokutovém území zcela osamoceného Doubravu. Útočníkovi Votic se však pokus o zakončení hlavou trestuhodně nevydařil a míč v nadějné příležitosti nasměroval jen vedle domácí brány.

Podruhé pak mohlo příznivcům domácího celku lehce zatrnout v 65. minutě, kdy nepřesnosti v kombinaci poděbradských hráčů využil Daniel a bez zbytečného otálení se opřel do střeleckého pokusu zpoza šestnáctky, ale Málek dokázal jeho nedostatečně razantní křižný pokus vyrazit. Ba co víc, vyražený míč si převzal Kubánek a po rychlé výměně s Hoznauerem jej posunul Králíkovi, čímž nastartoval rychlý protiútok v podání Bohemie. Poděbradský středopolař následně bez zbytečného otálení vysunul přesnou přihrávkou do úniku Nováka, který znovu nezištným způsobem hledal ještě lépe postaveného spoluhráče před odkrytou bránou a ačkoliv zakončení Havránka dokázal Tůma takřka zázračně na brankové čáře vyrazit, s rychlým doklepnutím míče do sítě přispěchal Martínek a na ukazateli skóre se tak již definitivně mohl rozsvítit stav 2:0.

Domácí dále kontrolovali zápas a poslední hřebíček rakve Votice přišel ještě ke konci zápasu. K poděbradskému středopolaři se v 87. minutě odrazil míč ze skrumáže na polovině soupeře a bez zbytečného váhání jej dlouhým nákopem nasměroval z úctyhodné vzdálenosti přesně za záda povystoupeného Tůmy.

Do konce zápasu se již skóre neměnilo a Votice odjíždí s prázdnou.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Jiří Voříšek: Po celý zápas jsme podávali dominantní výkon, kdy jsme byli převážnou část na míči. Po střeleckém trápení v prvním poločase jsme se prosadili až v tom druhém. Pro výhru jsme si došli poctivým a soudržným výkonem, kdy jsme toho soupeři moc nedovolili

SK Votice
Marek Štork: Bohužel jsme k zápasu neměli zase 4 hráče základní sestavy skrze zranění, nemoci nebo tresty. I v tomto počtu jsme i tak dokázali držet krok s domácími. Přežili jsme nějaké šance a sami jsme si nějaké vytvořili. Po začátku druhého poločasu jsme inkasovali a poté už jsme neměli síly s výsledkem něco udělat. A soupeř trestal naše chyby. Doufám, že už na další zápas budeme kompletní a výkony půjdou nahoru



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
J. Málek [-] - J. Kalina [-] (65. Z. Orestis [-] ) , O. Soukup [-] (20. J. Hoznauer [-] ) , D. Havránek [-] (83. J. Suchánek [-] ) , M. Novák [-] (85. J. Křivský [-] ) , D. Schulz [-] , T. Kubánek [-] , O. Martínek [-] , J. Králík [-] , V. Uher [-] , J. Voříšek [-]

SK Votice
J. Tůma [-] - P. Daniel [-] (82. M. Hřebec [-] ) , J. Říha [-] , M. Radačovský [-] , M. Doubrava [-] (66. R. Munkači [-] ) , J. Homolka [-] , M. Štork [-] , M. Sládek [-] , D. Königsmark [-] , M. Baťha [-] , J. Šlejmar [-]

ŽK: 38. D. Havránek - 44. J. Říha , 87. J. Tůma .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: OBRAJTR Tomáš - REMENEC Lubomír, DOHNAL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Samuel Mičuta

Expert: Jan Studený
Tip experta: remíza

Z Bohemie před sezónou odešlo několik hráčů a Votice jsou pro mě trochu neznámá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích