J. Kalina 17.
O. Martínek 39. (p.)
O. Martínek 80. (p.)
3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 15:30

12.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bohemia zvládla bitvu o Poděbrady!


Branky


17. J. Kalina , 39. O. Martínek (p.) , 80. O. Martínek (p.)
9

Trvalo to celých šest let, než se naskytla šance na duel mezi poděbradskými celky z různých břehů labe. Tato derby většinou jasného favorita nemývají, ale pozice v tabulce nám jasně napoví, že domácí Bohemia by měla být tou vítěznou stranou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penaltový mág

Míč byl od úvodních vteřin utkání povětšinu času na kopačkách domácích hráčů, kteří trpělivou kombinací hledali prostor k překonání poměrně hluboko usazeného defenzivního bloku soupeře. V úvodní desetiminutovce však jejich snažení nepřinášelo kýžené ovoce, když se ofenzivní hráči Bohemie při svých útočných výpadech sami vyháněli do nevýhodných pozic pro bezprostřední ohrožení hostující brány a brankář Hadvičák tak prakticky nemusel řešit jakoukoliv zapeklitější situaci.

Naopak nebezpečnější se tedy zdály centrované míče hostů, které ve vápně Bohemia dělaly nebezpečno.

Ale vývoj dění na hrací ploše začínal ještě výraznějším způsobem přiklánět na stranu domácí Bohemie a čekání na další příležitost ke skórování tak nemělo dlouhého trvání, když si v 16. minutě nedovolený zákrok u pokutového území soupeře pro změnu vykoledoval Martínek a k exekuci přímého kopu se postavilo Kalina. Na směr jeho střely přes vystavěnou zeď sice Hadvičák dokázal zareagovat, ale míč nešťastně vyrazil pouze do pravé tyče své brány, od které si již našel cestu za brankovou čáru a domácí tak mohli slavit úvodní gólový počin v utkání.

To ale pro první poločas nebylo vše, jelikož si Kalina naběhl na Králíkovu přihrávku do pokutového území Novák, kterému se v dalším postupu snažil zabránit skluzem Ber, ale v souboji o míč byl příliš pozdě a tentokrát již o nařízení pokutového kopu nemohlo být žádných pochyb. K němu se postavil již tradiční exekutor Martínek, a ačkoliv směr jeho zakončení Hadvičák vystihl, tak míč dokázal posunout pouze směrem za svou tyč a hrozbu druhé obdržené branky tak již neodvrátil.

 

 

Obranné patálie

Hosté museli udělat změny, protože první poločas nebyl vůbec povedený a bylo potřeba provést nějaké výměny. Hned ve 46 minutě šli do hřiště Jiráň a Riesz a ti s sebou na hřiště přinesli také změnu rozestavení.

Tato střídání přinesla tolik kýžené zlepšení ve hře a od úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky dostali Bohemii pod tlak.

Tento tlak hostům ale žádnou brankovou radost nepřinesl a otěží utkání se opět ujali domácí a byli tím postupně tím lepším týmem a hnali se směrem za třetí brankou.

Definitivní rozuzlení duelu přinesla 80. minuta, kdy se po dalším z rychlých protiútoků Bohemie dění přesunulo do pokutového území hostů, kde Ber nejprve skluzem odebral míč Novákovi, ale za odraženým míčem se okamžitě vydal Martínek, jemuž sice obránce Slovanu také dokázal míč špičkou vypíchnout, ale zároveň jej podkopl, čímž mu znemožnil pokračovat v ofenzivní akci a na světě tak byl druhý pokutový kop ve prospěch domácího mužstva. Obránce Slovanu zároveň za svůj druhý penaltový zákrok v utkání viděl i druhou žlutou kartu a předčasně se tak poroučel pod sprchy. I k druhému pokusu ze značky pokutového kopu se postavil Martínek, jenž si počínal s již o poznání větším přehledem než při předcházející exekuci a uklidil míč zcela mimo dosah brankáře Hadvičáka a utkání bylo rozhodnuté.



Ohlasy k zápasu



SK Slovan Poděbrady
Libor Pala: Propadli jsme totálně hlavně v první půli. Po chybách jsme dostali první branku po standardní situaci a pak se proti nám kopala penalta. V obou případech jsme měli míč na noze a mohli jsme jej poslat do bezpečí. Ale tím jsme prohráli zápas. Kdybychom to do půle uhráli bez branek, tak bych věřil, že něco uhrajeme. Domácí mají ve středu šikovné hráče. My jsme si to prohráli sami, soupeři jsme nabídli dvě penalty a pak jsme dostali červenou kartu. Bylo to o individuálních chybách a to rozhodlo. Udělali jsme je my a pak už jsme tahali za kratší konec. Bohemii jsme byli skoro vyrovnaným soupeřem a výsledek asi neodpovídá průběhu hry. Tak to ale je a my jedeme dál.



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
J. Málek [-] - V. Uher [-] , D. Havránek [-] (89. J. Křivský [-] ) , J. Voříšek [-] , M. Novák [-] , J. Králík [-] , O. Hněvsa [-] , O. Martínek [-] , T. Kubánek [-] (84. Z. Orestis [-] ) , D. Schulz [-] (86. J. Hoznauer [-] ) , J. Kalina [-]

SK Slovan Poděbrady
M. Hadvičák [-] - F. Říha [-] , N. Ber [-] , M. Lovětinský [-] (46. L. Jiráň [-] ) , M. Pacovský [-] (46. J. Riesz [-] ) , P. Mišák [-] (65. J. Havrda [-] ) , D. Šťastný [-] , J. Borovička [-] , J. Sekera [-] , C. Hran [-] , M. Švára [-]

ŽK: 27. D. Havránek , 55. O. Hněvsa , 66. T. Kubánek , 90. O. Martínek - 38. N. Ber , 62. P. Mišák . ČK: 80. N. Ber .
Počet diváků: 387. Rozhodčí: Mansour Jakub - SUCHÝ Aleš, NĚMEČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 23:54

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 12:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 18:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 17:10
Samuel Mičuta

Expert: David Linhart
Tip experta: remíza

Asi bych dal remízu, v derby to tak většinou bývá.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 13:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2022 07:09
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 15:28
Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra domácích