L. Krejza 32.
P. Junek 48.
S. Mařík 84. (p.)
3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 10:00

14.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kralupy porazily Podlesí, výhru režíroval Mařík


Branky


32. L. Krejza , 48. P. Junek , 84. S. Mařík (p.) - 78. J. Jiránek
9
Kralupy v minulém kole padly na půdě Kosoře vysoko 4:0. Dnes proti nim stál papírově slabší soupeř, a to Podlesí. Domácí roli favorita zvládli, a i díky proměněné penaltě si po dvou nezdarech připsali tři body.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kralupské poslal do vedení Krejza

První půle patřila domácím, kteří si vytvářeli podstatně více příležitostí k tomu, aby otevřeli skóre zápasu. Hned ve 2. minutě hlavičkoval po centru Krejzy Stanislav Mařík, hostující gólman ale pohotově zareagoval a balón skryl v rukavicích. V 6. minutě se na hranici vápna dostal k balónu Petr Junek, jeho střela ale těsně minula pravou tyč Zykánovy branky. Po chvíli měli kralupští další šanci. Po centru Řenče a sklepnutí Junka zakončoval z bezprostřední blízkosti Krejza, střelu ale nasměroval pouze do tyče. Následný pokus o dorážku v podání Řenče skončil útočným faulem. Ve 32. minutě se poprvé v utkání měnilo skóre. Po centru ze standardní situace a skrumáži ve vápně se z blízkosti trefil Luboš Krejza. Kralupy tak vedly 1:0. Podlesí v úvodním dějství párkrát zahrozilo střelou ze střední vzdálenosti, vážnější ohrožení branky ale z jeho strany nepřišlo. První poločas uzavřela tvrdá střela Stanislava Maříka, kterou vyrazil hostující brankář Zykán. Domácí tak po prvních pětačtyřiceti minutách vedli nad soupeřem z Podlesí 1:0 po gólu Krejzy.

Další dva góly Kralup, penalta a snížení

Fotbalisté Kralup vstoupili do druhého poločasu výborně a už po dvou minutách hry vedli 2:0. Po brejku v podání Krejzy, Maříka a Junka se po přihrávce Maříka prosadil třetí jmenovaný. Od tohoto momentu ale začalo postupně přebírat iniciativu Podlesí, které si vytvářelo nadějné příležitosti ke snížení skóre. Z dobrých pozic zakončovaly Havelka, Bublík nebo Valta, pokaždé ale ztroskotali buď na brankáři ŠÍdlovi, nepřesném zakončení a v neposlední řadě i na brankové konstrukci. V 78. minutě už se hosté dočkali. Přízemní střelu na Šídla vyslal Filip Šrajn a domácí brankář vytáhl nebezpečný pokus na roh konečky prstů. Právě z následného rohového kopu se po skrumáži ve vápně trefil Jan Jiránek, a snížil tak na 1:2 z pohledu hostujícího celku. Netrvalo to však dlouho, a Kralupy vedly znovu o dva góly. Nařízenou penaltu po nedovoleném zákroku na Stanislava Maříka proměnil sám faulovaný, a vrátil tak domácím dvougólový náskok. Hosté mohli ihned po rozehrávce odpovědět, kdy z dobrých pozic zakončovali Jiránek a Hnízdil, domácí obrana ale i s přispěním brankáře Šídla druhé inkasování v zápase nedovolila. Kralupy tak na domácí půdě porazily Podlesí 3:1.


Ohlasy k zápasu


FK Kralupy 1901
Luboš Černý: Soupeř z Podlesí měl v tabulce jedenáct bodů a my osmnáct, takže jsme věděli, že pokud chceme mít klidnou zimu, tak musíme doma vyhrát. To se nám povedlo, ale nebylo to vůbec jednoduché utkání, kterému nepomohl podmáčený terén. Byl to boj. V prvním poločase si myslím, že jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě vedli 1:0 brankou Krejzy. Ještě jsme měli nějaké možnosti, které jsme neproměnili. Druhý poločas se nám povedl asi nejlépe, jak mohl, protože jsme se po krásné akci po brance Junka dostali do vedení 2:0. Paradoxně nám to ale možná trochu uškodilo. Od té doby se hra vyrovnala a zhruba od 70. minuty nás Podlesí začalo lehce přehrávat, z čehož pramenilo snížení na 2:1 v 78 minutě. Poté jsme se soustředili už jen na bránění a naštěstí se nám po ojedinělém brejku povedla akce, kdy se Mařík dostal do vápna a hostující obránce ho fauloval. Gól z pokutového kopu rozhodl a už se utkání jen v klidu dohrávalo. Jsme rádi za důležité tři body, ale musíme uznat, že soupeř nebyl vůbec špatný, a proto je vítězství o to cennější.

TJ Kovohutě Podlesí
Radim Černohorský: Do Kralup jsme jeli s tím, že víme, že mají na poměry soutěže průměrné mužstvo. Věděli jsme ale i to, že hrát tam bude těžké.



Sestavy


FK Kralupy 1901
K. Šídlo [-] - M. Houška [-] , R. Culek [-] , M. Řenč [-] , M. Krimlák [-] (90. D. Neumann [-] ) - J. Novotný [-] , P. Junek [-] (66. P. Hulinsky [-] ) , J. Kulhavý [-] , S. Mařík [-] (92. M. Uhlíř [-] ) , D. Hemr [-] (82. M. Glogas [-] ) - L. Krejza [-] (78. M. Novák [-] )

TJ Kovohutě Podlesí
J. Zykán [-] - O. Bublík [-] , L. Havelka [-] , O. Valta [-] , J. Mezera [-] (81. D. Hnízdil [-] ) , J. Jiránek [-] , M. Šlapák [-] , O. Drašnar [-] , F. Šrajn [-] (78. M. Hanáček [-] ) , O. Vojtišek [-] , Z. Buch [-]

ŽK: 37. M. Houška , 43. L. Krejza , 57. S. Mařík - 83. J. Jiránek , 88. O. Drašnar , 91. Z. Buch .
Počet diváků: 114. Rozhodčí: BOČEK Michal - STRÁNSKÝ Martin, KABOUREK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Matouš Vránek

Expert: Matěj Erba
Tip experta: výhra domácích

Kralupy mají dobrý tým, a ještě k tomu budou hrát na domácí půdě.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích