3:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 16:00

8.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

CHVALŠINY UBRÁNILY TVRZ I PROTI VELEŠÍNU. DOMA JEŠTĚ NEPADLY


Branky


27

Po nezdařilém představení ve Zlaté Koruně  se mužstvo Sokola vrátilo zpět na domácí půdu, kde mělo plnit roli papírového favorita vstříc aktuálně poslednímu Velešínu. Jenomže předzápasové prognózy se v samotném duelu plnily velice obtížně, na což navázala dobrá připravenost hostů. Ti sice dosud nezískali jediný bod, naproti tomu však po sedmi prohrách rozhodně neměli co ztratit. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Protože hrací plocha na chvalšinském hřišti v sobotu hostila již třetí duel, nebyla v ideální formě a zejména její střed postrádal potřebnou kvalitu. Šance na pohledný kombinační fotbal se proto vzdalovaly a oba zúčastněné celky se se situací vypořádaly po svém. Přesto na sebe důležité situace nenechaly dlouho čekat.

Vůbec prvním nebezpečím se prezentoval tým domácích už ve třetí minutě. Fučík se probojoval až k zakončení do prázdné brány, jenomže ve finální moment jistému gólu zabránil jeden z velešínských obránců obětavým skluzem a v těsné návaznosti se hra přesunula na druhou stranu dějiště. Zde si ale hosté pomohli faulem a jejich snaha byla ukončena hvizdem rozhodčího. A protože se už v úvodí pětiminutovce oba brankáři dostali pod tlak, brzy jeden z nich kapituloval. 

Přestože oficiální zápis o utkání uvádí první gólový záznam v jedenácté minutě, ve skutečnosti vše proběhlo podstatně dříve. Když běžela šestá minuta, Cifreund si v nebezpečné vzdálenosti od Buštorovy svatyně chytře řekl o faul a standardní situace znamenala vedení Chvalšin. Vojtěch Decarli svou střelou brankáře hostí nepřekonal, ten ovšem míč dokázal pouze vyrazit a ve správnou chvíli byl na správném místě Lukáš Fučík, který svým čtvrtým gólem v sezóně otevřel skóre.

Pasáž, v níž se Sokol prezentoval nadějnými situacemi, mohl navýšením ozdobit Cifreund. Ten ovšem hrubou chybu Velešína v gól tristně nepřetavil a tak hra pokračovala aktuálně hubeným výsledkem. To byl pro hosty signál k převzetí otěží. Ti se postupně dostávali stále více do hry a začali být na nekvalitním bojišti lepším týmem. Světlou výjimkou byla do ruky chycená malá domů ze strany Velešínských a nepřímý volný kop pro domácí tým. Jeho zahrání nebylo úplně ideální a byť se Chvalšinští dopracovali hned ke dvěma střelám, v obou případech dokázal jejich oponent blokem zasáhnout. Blízko k vymazání manka byl papírový outsider znovu v závěru prvního poločasu.

Na několik střel z dálky Cába s klidem reagoval, zapotit se mohl až při křižném pokusu ve čtyřicáté minutě, ale projektil zprava jen prosvištěl malým vápnem a skončil vedle zadní tyče.. Strážce domácí svatyně ovšem ještě před přestávkou poukázal na svou důležitost, když v poslední běžící minutě reflexivně zasáhnul nohama a zajistil svému týmu vůbec první vyhranou půli v letošním ročníku.

Po změně stran ve zvýšené aktivitě pokračoval Velešín a brzy donutil chvalšinskou dvaadvacítku k obrovsky důležitému zákroku. Po střele Kučery už se sám zmíněný i se spoluhráči začínal radovat z vyrovnání, ale Cábovo natažení se vytěsnilo balon na horní tyč a jestli při domácích v této situaci stála sama Štěstěna, o nedlouho později to byli snad všichni svatí. Hosté vedli útok po pravé straně, z něhož vyprodukovali střelu na přední tyč. Když prudká rána jednoho z velešínských fotbalistů mířila k bližší tyči, brankář Sokola znovu ze svého repertoáru vytáhl naprostou parádu a vyškrábl znovu jistý gól z nebezpečné zóny.

Poslední tým tabulky ovšem zbraně nesložil ani po tomto neúspěchu a o pouhé dvě minuty později úročil z brejku. V klíčový moment, kdy domácí spoléhali na postavení mimo hru, dostal do běhu přesnou přihrávku nejlepší střelec týmu Stanislav Šálek a svůj úprk středem hřiště podtrhl vyrovnávací brankou. Pro něho již sedmou. Domácím hráčům nepomohly ani protesty, odvolávající se na pomezního rozhodčího, jelikož celá situace byla precizně načasovaná a proběhla v souladu s pravidly.

Účastník soutěže, jenž stále na první bodový příděl čeká, už po premiérovém zisku sahal a vypracoval si k tomu několik dalších příležitostí. Ty ale neměly potřebné parametry a pak se o veškeré naděje sám Velešín připravil další hrubou chybou v defenzivě. Toho využil Jakub Cifreund a ve vlastním reparátu dal efektivním zakončením důrazně zapomenout na neúspěch z prvního poločasu. Toto tvrzení navíc sám potrhl, když jen o několik málo vteřin později udeřil znovu. Pohledná kombinace Sokola a nedůslednost velešínské obrany vyslala do finální fáze akce znovu skvěle hrajícího Jakuba Cifreunda  a ten svým druhým zásahem v zápase definitivně rozsoudil veškeré debaty o výsledku.

Když Blumtritt na Cábu nedokázal vyzrát a v závěru utkání Fučík hlavičkoval pouze do míst, kde operoval Buštor, napínavé představení další změnu skóre nezaznamenalo. Chvalšinský tým tak ubránil své domácí prostředí, v němž stále nenašel přemožitele a Velešín si na první bodový zisk bude muset počkat ještě minimálně týden 

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Po neúspěchu ve Zlaté Koruně jsme si chtěl napravit chuť i reputaci a poslední Velešín doma udolat. Chtěli jsme udělat radost sobě i našim fanouškům, ale se zápasem jsme se nevypořádali dobře. Od začátku jsme hráli špatně. V kabině jsme si představili jasný plán, ale v zápase jako by nic z toho neplatilo. Byli jsme bez pohybu, vázla kombinace, byli jsme nedůrazní a slabí v soubojích. Neomlouvá nás, že jsme disponovali pouze jedním hráčem na střídání a do hry jsme museli použít stabilního brankáře, k dispozici jsme měli kvalitní hráče, ale ti asi měli takzvaný den blbec. Velešín nás během zápasu přehrával, ale sám se srážel vlastními chybami a nepřesností v zakončení. O přestávce byla v kabině opět trochu bouřka a naše hra se mírně zvedla, jenže jsme stále nebyli přesní a dost možná nás zužoval strach, že nepřehrajeme poslední tým soutěže, naštěstí jsme ale na vyrovnání rychle zareagovali dvěma slepenými góly a já jsem se uklidňoval, že utkání dohrajeme v klidu v naší režii, jenže opak byl pravdou. Neříkám, že kluci nebojovali, ale téměř veškerá naše snaha byla bez efektu. Přísnější měřítko snese pouze náš brankář Cába, která nás v těžkých situacích podržel a střelci Fučík s Cifreundem. Za tři body doma jsem rád, ale s naší hrou spokojen být nemůžu. Rozhodčí zápas odřídili s přehledem a v klidu, divácká kulisa bavila. Jak z naší strany, tak i ze strany Velešína byla na skvělé úrovni.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] - J. Klíma [-] (89. R. Vosejpka [-] ) , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] , V. Decarli [-] - L. Fučík [-] , J. Cifreund [-] -

FC Velešín
I. Buštor [-] - M. Hronek [-] , D. Biňovský [-] , T. Pomije [-] , J. Smolík [-] (76. J. Mráček [-] ) - F. Zimek [-] , P. Zeman [-] (60. J. Severa [-] ) , M. Blumtritt [-] , P. Krnínský [-] (86. D. Černý [-] ) , M. Kučera [-] - S. Šálek [-] -

ŽK: 51. J. Cifreund , 72. D. Lamač - 25. M. Hronek , 51. M. Kučera , 64. P. Zeman , 80. T. Pomije .
Hráči zápasu: P. Cába , J. Cifreund , L. Fučík .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: HÁŠA Richard - BLAŽEK Václav, ČAREK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Radek Hudec
Tip experta: výhra domácích

Chvalšiny doma vyhrají.

Tip: výhra domácích

Domácí to ubojují.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích