V. Babka 25.
1:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2022 15:00

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

ČTYŘI TYČE, DVA GÓLY. SOKOL SE SE SLAVOJEM ROZEŠEL SMÍRNĚ


Branky


28

Nelehký úkol čekal na chvalšinské fotbalisty v utkání pátého kola krajské 1. B třídy. Ledenice, coby navrátivší novic ve skupině A, zažívají podařený vstup do ročníku, zejména na vlastním hřišti, kde dosud obě svá klání zvládly vítězně. Na druhé straně Chvalšiny z půdy soupeře ještě nepřivezly jediný bod a rády by tyto ledy prolomily. Sám duel nabídl bojovný fotbal z obou stran, hned čtyřnásobné zazvonění brankové konstrukce a jednu trefu na obou stranách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ani jeden ze soupeří k utkání nenastoupil ve stoprocentní formě. Ledenicím chyběl špílmachr a zkušený harcovník Kadlec, k dispozici navíc nebyl ani Volf. Na některé hráče se nemohly spolehnout ani Chvalšinští. Do základní sestavy byl tak nasazen P. Postl s teplotou nebo M. Postl s Zwifelhoferem s nedoléčenými zraněními třísel respektive kotníku. Postu brankáře se poprvé od svého návratu zhostil Cába a vedl si bravurně. 

Utkání jako takové začalo spíše opatrně, kdy ani jeden z účastníků nechtěl natropit zbytečnou chybu. První nebezpečná situace na sebe ovšem nenechala čekat zbytečně dlouho a ta hned zavanula gólem. Lamač v osmé minutě postupoval po levé straně, načež se dostal až do pokutového území a jeho střelu na bližší tyč zastavila branková konstrukce. To sice pro domácí tým zaznělo jako varování, ovšem prozatím ne dostatečně důrazné. Na druhém pólu hrací plochy se míče snadno zmocnil Cába a jeho dlouhý výkop poslal Fučíka do brejku. Ten ovšem skákavý míč nedokázal včas zkrotit a tak úspěšně zasáhl domácí brankář Cempírek.

Ledenice se do první gólové příležitosti dostaly v desáté minutě. Výhodu prvního rohového kopu měli hosté, jenomže při jejich chybném rozestavení nikdo nemohl reagovat na odražený míč a Slavoj vedl protiútok po pravém křídle. Ke štěstí hostů zakončoval těsně vedle tyče pro Cábově pravici.  A když se hra přelévala z jedné strany na druhou a postupně v útoku vyhořely oba tábory, přišel inkriminovaný moment. Lamač ve své defenzivní činnosti nejprve skvěle zasáhl proti Babkovi, později si ale na vlastní polovině pomohl faulem na Maxu a domácí tým tak mohl poukázat na svou nebezpečnost při standartních situacích.

Pytlík načechral centr do šestnáctky Chvalšin a odtud se úspěšně prosadil Václav Babka. Tím v pětadvacáté minutě zápasu otevřel skóre a Chvalšiny tak museli dotahovat manko i v pátém utkání letošního ročníku. Velmi blízko vyrovnání byli chvalšinští ihned záhy, jenomže proti Fučíkově zakončení po pohledné kombinaci skvělým zákrokem zasáhl Cempírek. Následující dalekonosná střela Holase skončila na břevně za jen se ohlížejícím gólmanem Slavoje.

Vyrovnání se Sokol ovšem dočkal ve třicáté minutě. Klíčovou práci odvedl kapitán M. Postl, když míč zavezl do prostoru před domácí svatyní a posunul jej doprava na Lukáše Fučíka. Ten se tak dostal do palebné pozice v pokutovém území a s jistotou rozradostnil celou hostující výpravu.

Zbývající čas v prvním poločase ještě přinesl dvojí pozdvižení a to na obou stranách. Nejprve si Ledeničtí mohli vedení vzít zpět po kontru, přičemž zadáci hostí reklamovali výrazné postavení mimo hru, ale P. Postl byl odměněn pouze žlutým varováním. Jenomže ani tentokrát se jejich střela nevešla do brány a později namísto přihrávky nepřesně pálil Kaprál a ani žlutočervení nevyužili možnost vedení.

Do druhého poločasu nastoupili místní fotbalisté v lepším rozpoložení a byť jej odstartovali hráči Sokola lepší kombinací ve hře,  brzy se karta obrátila a domácí byli do závěrečného hvizdu lepším i nebezpečnějším týmem., Tým Petera Fábiána si situaci značně komplikoval. Naproti fotbalové kráse byl divákům spíše představován fotbal plný osobních soubojů a brankáři museli zasahovat spíše sporadicky. O to více ovšem museli ze svého repertoáru tahat důležité zákroky. 

Více jich potřeboval vytasit Cába. Hned dva z nich s obrovskou důležitostí si schoval na závěrečných pětadvacet minut, kdy likvidoval stoprocentní příležitosti ledenických nájezdníků. Navíc i za ním na poplach zazvonila branková konstrukce.

Pět minut před koncem řádné hrací doby se do jedné z posledních gólovek dopracoval Sokol a Cempírka dokonce zvládl i překonat, jenomže ten si zřejmě postavil své tyče správně, jelikož jej jedna z nich zachránila i potřetí a blížící se radost Chvalšinských byla náhle rozplynuta. Samotný závěr klání, včetně jeho nastavení, už byl spíše o soubojích o míč mezi oběma brankovišti. Týmy se smířily s remízou a bodovou dělbou.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Opět musím přijít s doznáním, že před zápasem u mě panovaly obavy. Ledenice jsou rozjeté, hlavně doma, navíc nás opět sužovala neúčast klíčových hráčů a nasazeni museli být někteří se zdravotní indispozicí. Pavel Postl zápas do střídání odehrál s horečkou a Michal Postl s Petrem Zwifelhoferem stále nejsou fit po svých zraněních. V prvním poločase jsme ale ukázali, že fotbal hrát umíme. Vytvořili jsme si několik šancí, dobrých kombinací a kdybychom k přestávce odcházeli s vedením 3:1, nikdo by se nemohl divit. Druhá půle ale byla z naší strany diametrálně odlišná. Neudrželi jsme míč, tropili jsme zbytečné chyby a soupeře tak dostávali do hry a ten nás brzy začal přehrávat. Zejména díky našemu brankáři Cábovi a jeho důležitým zákrokům jsme již více neinkasovali. I přesto se náš tým dokázal s tlakem Slavoje vypořádat. Ukázal se náš charakter i naše bojovnost. Někdo si může pokládat otázku, zda bod není málo, ale na hřišti Ledenic se body rozdávat nebudou, takže my jsme s uzmutým bodem spokojeni. Remíza je spravedlivým výsledkem, soupeř měl silný a kvalitní tým. Až na pár výjimek byl zápas odřízen dobře, za to děkuji rozhodčím i hráčům. Jak našim, jak domácím. Zápas se odehrál celkem čistě bez zákeřností a těch pár faulů ve hře jistě všichni zkousneme. Dobrý pocit jsem měl i z místních fanoušků, kteří i přes emoce během zápasu po jeho ukončení přišli a podali nám ruce s pochvalou za hru, kéž by takových bylo více. Už se těším na příští domácí zápas. Tentokrát nás čeká Mladé a my bychom rádi samozřejmě navázali na své výkony. Chceme udělat našim fanouškům radost a vybojovat všechny body, byť jsme si vědomi kvalit příštího soka.



Sestavy


TJ Slavoj Ledenice
M. Cempírek [-] - T. Maxa [-] , T. Čouza [-] (75. V. Hinterhölz [-] ) , V. Babka [-] (46. F. Havrda [-] ) , J. Fencl [-] , J. Čermák [-] , M. Pytlík [-] , M. Bednář [-] (66. M. Bicera [-] ) , J. Kubec [-] , M. Dudáček [-] , P. Trnka [-]

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - P. Postl [-] (50. V. Šlejmar [-] ) , T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] - R. Kaprál [-] , V. Aust [-] (88. V. Decarli [-] ) , M. Kravets [-] , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , J. Klíma [-] (79. M. Kamenský [-] ) -

ŽK: 30. T. Maxa , 77. J. Fencl - 42. P. Postl .
Hráči zápasu: V. Babka - P. Cába .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: BARTŮNĚK Pavel - ERNST Martin, FEITL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Slavoj je doma silný. V prvním kole vyprovodil Roudenské, poté se poradil s Frymburkem. Nám se naopak venku zatím nedaří, všechny body jsme uhráli doma a je potřeba už prolomit ledy. Z objektivního hlediska bych si vsadil na domácí, ale věřit budu, že v Ledenicích něco uhrajeme, sestava je pro mě ovšem jedna velká neznámá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Domácí jsou kvalitnější a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Jan Šebelka
Tip experta: výhra domácích

Neznám Ledenice, ale výsledky nemají špatný a proto myslím, že doma vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích