F. Zimek 83.
1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2022 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velešín nebodoval ani v druhém kole


Branky


83. F. Zimek - 38. Z. Kolek , 70. A. Preusler , 86. D. Mokoš , 90. D. Mokoš
29

Stejně jako v loňském ročníku, tak i letos se střetl Velešín s Kaplicí. Po sestupu do B třídy už to však nebylo s prvním týmem Spartakovců, ale s postupující rezervou. V prvním kole Velešínští schytali debakl na půdě favorizované Zlaté Koruny, Kapličtí doma nejtěsnějším poměrem zdolali Mladé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Favorit zápasu se před zápasem určoval jen velice těžko. Velešínští chtěli v domácím prostředí zabodovat, hosté naproti tomu nehodlali prodat svou kůži lacino v tradičním derby zápase. Velešínští před zápasem řešili problémy se sestavou, když zranění do utkání nepustilo zkušeného obránce Pomijeho a chyběl i rovněž zraněný brankář Oškrobany. Jeho musel mezi třemi tyčemi nahradit David Bartizal, povoláním útočník. Bezbrankový stav střetnutí vydržel až do 38 minuty střetnutí. To dostali výhodu přímého kopu Kapličtí. K míči se postavil zkušený Zdeněk Kolek a střelou pod břevno překonal Bartizala v domácí svatyni – 0:1. Tímto výsledkem skončil i celý první poločas. Inkasovaný gól s domácími viditelně zamával, po změně stran i díky tomu hosté hlídali svůj jednobrankový náskok. Velešínským se přestalo dařit, na jejich kopačky se vkrádala nervozita a nepřesností z jejich strany přibývalo. Navíc dvacet minut před koncem Spartakovci své vedení navýšili, když se ve vápně po Bártově sražené střele dostal k balónu Arnošt Preusler a zacílil přesně – 0:2. Domácí se přesto dokázali vrátit do zápasu, když sedm minut před koncem prásknul do balónu z dálky František Zimek a na povedenou ránu byl zkušený gólman Kuchař krátký – 1:2. Kdo by očekával tlak domácích, mýlil by se. Hráčům jako by chyběla síla porvat se o vyrovnání, navíc po chybách Kapličtí dvěma góly tříbodový zisk ztvrdili. V 86 minutě Daniel Mokoš vybojoval ve středu hřiště balón, mezi obránci si to namířil nejkratší cestou k bráně, a svůj nájezd zakončil přesnou trefou – 1:3. Situace se pak opakovala v samotném závěru, kdy Daniel Mokoš se znovu zmocnil míče, znovu ukázal domácím obráncům záda a střelou o tyč zpečetil výhrou kaplické rezervy – 1:4. Tento výsledek určil i zajímavý fakt. Po druhém kole se nováček soutěže vyhřívá na prvním místě tabulky, naproti tomu z A třídy sestoupivší Velešínští se krčí na posledním příčce.



Sestavy


FC Velešín
D. Bartizal [-] - F. Zimek [-] - J. Schmidtmayer [-] (72. P. Život [-] ) , M. Blumtritt [-] (77. L. Kysela [-] ) , O. Jelínek [-] - S. Šálek [-] - J. Mikeš [-] (46. M. Kučera [-] ) , D. Biňovský [-] , M. Hronek [-] , P. Škorvánek [-] , J. Mráček [-] (60. P. Čech [-] )

TJ Spartak Kaplice B
V. Kuchař [-] - I. Presniakov [-] (72. N. Popov [-] ) , F. Bárta [-] (88. J. Říha [-] ) , A. Preusler [-] (77. M. Lhotský [-] ) , Z. Kolek [-] (69. D. Svoboda [-] ) , T. Nowak [-] , T. Vávra [-] , T. Kebl [-] , J. Fejtek [-] , D. Mokoš [-] , J. Doubrava [-]

ŽK: 40. S. Šálek , 51. M. Hronek , 87. F. Zimek - 15. T. Kebl .
Hráči zápasu: D. Mokoš .
Počet diváků: 76. Rozhodčí: Hladík Pavel - KŘÍŽEK Danek, BRT Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Velešínští budou jistě rádi chtít dát zapomenout na blamáž z úvodu nové soutěže, ale na derby se jistě dobře připraví i další novic v B třídě. Rezerva Kaplice pravděpodobně zápas opanuje a vyhraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů