1:1
(0:1)
42. L. Lenk
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2022 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešnice veze bod z Chvalšin


Branky


78. L. Fučík - 42. L. Lenk
30

Fotbalisté Chvalšin se v nově rozběhnuté sezóně poprvé utkali doma. Při této příležitosti vyzvali Olešnici a vzájemný střet dvou Sokolů vítěze nenašel. Po výsledkově smírném, ale emocemi doprovozeném klání se oba tábory rozešly s jednobodovým ziskem do průběžného žebříčku,  ale na své první vítězství stále čekají.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zatímco hosté přijeli minimálně potvrdit svůj předešlý výkon a zisk jednoho bodu z prvního kola, kdy bezbrankově remízovali s Hrdějovicemi, domácí tým měl úkol znatelně obtížnější. Ten totiž na úvod sezóny podlehl Frymburku a rád by si na vlastní půdě připsal vítězství. 

Olešnice vstoupila do vzájemného střetnutí aktivně a zejména po křídlech cílila své útoky ku brance soupeře, ale Chvalšinští se vůči jejich hře rychle adaptovali. Také oni dokázali hrozit a již po dvou minutách se do hry vložil i rozhodčí s nedobře nastaveným metrem, kdy okamžitě tasil žluté varování, načež později reagoval spíše sporadicky a hru často nechával plynout i přes nepřiměřené zákroky. 

Chvalšiny svého soupeře výrazně přestřílely, ale jejich hráči si často vylamovali zuby na vlastní nepřesnosti, protože z celkových šestnácti pokusů se jich mezi tři tyče nevešlo hned třináct. Střelba Olešnice byla naprosto vyrovnaná se shodnými čtyřmi střelami na branku i mimo ní. Po aktivním úvodu fotbalistů v modrých dresech se červenožlutí oklepali po čtvrthodině hry, kdy začali více přebírat iniciativu a brzy z toho bylo první vzrušení, kdy ovšem útočný blok po Ficově prosmýknutí se do střelecké pozice a pokusu na zadní tyč nikdo nezavíral a míč tak skončil v zámezí. Vůbec první důvod k zásahu měl gólman hostí Koprna až pět minut před poločasovým hvizdem, kdy se vytáhl proti Cábovi a jeho projektilu do oblasti bližšího horního rohu.

Jako první se ovšem ze změny skóre radovala Olešnice. Po vzájemném střetu obou soupeřů na polovině domácího týmu rozhodčí nabídl míč do hry hostujícího Sokola a ten nákop do pokutového území zúročil nejlépe, jak mohl. Kapitán Lukáš Lenk totiž věděl přesně, co má dělat a poslal svůj celek do vedení, které mu vydrželo až do konce poločasu.

Trenér Peter Fábián o poločase udělal důležitou změnu a na hřiště poslal rychlonohého Fučíka. Ten útočné tažení celku z Českokrumlovska výrazně oživil a po změně stran se dějiště zápasu odehrávalo zejména na obranné polovině navrátilce v A skupině krajské 1. B třídy. Domácí tým se více dopracovával do snahy o vytoužené vyrovnání a dlouho jim nebylo přáno. Vůbec nejblíže mu byl Kaprál ve dvaasedmdesáté minutě. Ovšem v momentě, kdy už to vypadalo, že jeho střela vymete všechny pavučinky v levé šibenici, zazvonila branková konstrukce a míč se odrazil pravděpodobně od spojnice za již překonaným Koprnou.

S ubývajícím časem se přiostřovala také hra a s ní obranné zákroky hráčů obou zúčastněných a důsledkem toho bylo další sahání do své kapsičky sudího Šťastného. A ačkoliv se hostům při svých brejcích a případných standardních situacích nepodařilo zvýšit vedení na rozdíl dvou gólů, svou šanci využili Chvalšinští.  Dvanáct minut před koncem základní hrací doby totiž ze svého repertoáru vytáhli pohlednou akci na jeden dotek, jejíž finální zakončení zcela neomylně přetavil Lukáš Fučík v radost celého týmu i místního publika.

A byt se domácí nadechovali k závěrečnému náporu, v němž si vytvořili další porci nebezpečných příležitostí, efektivní už nebyli a tak výsledkem 1:1 skončilo druhé kolo včetně krátkého nastavení. Chvalšiny se tak s Olešnicí rozloučily smírně a o první letošní lup všech bodů zabojuje následující sobotu v Boršově.

Zápas z pohledu Olešnice, zaslal Radim Horelica

Olešnice zavítala do Chvalšin bez několika hráčů základní sestavy, do hry museli trenér Brousek i pokladník Jindra. A byl to právě Brousek, který se ve 20. minutě po centru Raaba prosadil k hlavičce, kterou však jen těsně minul branku. O chvíli později vystřelil Olešnický Husa ze 35ti metrů a domácí brankář Kamenský míč vyškrábl ze šibenice. Domácí se hnali do útoku několika nebezpečnými centry ze stran nadělali hostům problémy, ale své situace nedotáhli. Ve 40. minutě prověřil Koprnu v brance hostů Cába. Hra se přenesla na druhou polovinu hřiště, kde nacentroval Raab, Brousek na vápně vyhrál důležitý souboj se stopery, k míči se dostal Lenk a nekompromisní bombou prostřelil vše 0 -1.

 

Do druhé půle vstoupili domácí tlakem, dobře kombinovali a snažili se zvrátit výsledek na svoji stranu. Bohužel pro ně jejich akce končili před vápnem, nebo zdviženým praporkem. Když už se dostali do několika závarů těsně před brankou, tak nedokázali obranný val hostujících hráčů prostřelit. Poté přišla 78. minuta a nejlepší hráč na hřišti Fic využil díry v obraně a vysunul rychlonohého Fučíka, který nedal brankáři Koprnovi šanci zasáhnou a srovnal výsledek. Domácí, jakoby splnili, co potřebovali a nedokázali už Olešnici dorazit, která tak odváží z venku další bodík, tentokrát hodně šťastný.

 

V dalším zápase budeme chtít přivezené body z Hrdějovice a Chvalšin potvrdit doma, kde přivítáme Sedlec.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Proti nováčkovi v naší skupině jsme na domácím hřišti chtěli uspět za všechny body, ale první poločas nám nevyšel podle představ. Hráli jsme ustrašeně, bez nápadu a efektu. Naráželi jsme na dobře organizovanou obranu a tak jsem o poločasové přestávce měl ke klukům hlasitější promluvu. Hra se potom náhle změnila a Olešnici jsme na naší polovinu hřiště téměř nevpustili. Soupeř se zatáhl do vápna a čekal, co se bude dít. Prostřídali jsme hráče, ti nastoupili sice po nemocech a zranění, za což jim děkuji, ale náš tlak se stále stupňoval a bohužel jsme z něho nevykřesali více než jen vyrovnání. Kluky musím opět pochválit a všem jim poděkovat za jejich snahu a bojovnost. Jsem velice rád, že nás přišel podpořit úctyhodný počet fanoušků, ale znovu se musím kriticky vyjádřit v hlavnímu rozhodčímu. Doteď nerozumím některým jeho výrokům a rozhodnutím. Myslel jsem, že má hráče chránit před zraněním a ne nesmyslně pouštět zákroky v rozporu s pravidly a skluzy zezadu netrestat žlutou kartou. Nechal nás okopávat jako brambory a to je velká škoda, protože jinak mohl mít zápas vysokou kvalitu. Pokud to ale neumíš, už se to holt nenaučíš.

TJ Sokol Olešnice
Radim Horelica (hráč):



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , P. Postl [-] , P. Zwifelhofer [-] (86. M. Postl [-] ) - R. Kaprál [-] , V. Aust [-] (80. V. Decarli [-] ) , J. Fic [-] , J. Klíma [-] (46. L. Fučík [-] ) - P. Cába [-] (60. D. Lamač [-] ) , M. Kravets [-] -

TJ Sokol Olešnice
D. Koprna [-] - R. Brousek [-] , R. Jindra [-] , L. Lenk [-] , P. Raab [-] , R. Horelica [-] , A. Ragaň [-] (82. F. Bína [-] ) , P. Lavička [-] , O. Husa [-] , M. Koktavý [-] , T. Matuška [-]

ŽK: 2. M. Kravets , 61. J. Fic - 32. T. Matuška , 61. O. Husa , 67. R. Horelica , 88. L. Lenk .
Hráči zápasu: L. Lenk .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠŤASTNÝ Petr - BLAŽEK Václav, VEČERNÍK Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Po schválení změny termínu se k zápasu postavíme netradičně o páté nedělní hodině a ačkoliv nevím, co od Olešnice čekat, věřím, že se po minulém neúspěchu zahojíme. Snad tentokrát nebudeme muset bojovat se slabou účastí hráčů a trenér jich bude mít k dispozici dostatek. Snad nám i domácí prostředí pomůže, loňský ročník jsme doma uzavírali úspěšně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Miroslav Ješina
Tip experta: remíza

Olešnice je pro mě velká neznámá, ale myslím si, že si minimálně bod z Chvalšin odveze.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů