3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice stylově oslavila 100 let fotbalu, Lhenice se neprosadily


Branky


24

    V rámci oslav 100 let fotbalu v Kaplici odehráli Spartakovci premiérové střetnutí nového ročníku, kdy v domácím prostředí hostili nováčka ze Lhenic. Vedení soupeře patří ještě jednou poděkování, za změnu pořadatelství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Už od pátečního podvečera v Kaplici s malými přestávkami prakticky neustále pršelo. Terén byl tedy pro hráče jistě těžší, ale rozhodně regulérní. Na to, jaké množství vody spadlo z nebes, byl stav hrací plochy výborný. Úvodní desetiminutovka byla taková oťukávací. Hned z první šance se měnilo skóre střetnutí a vedení se ujali před velmi pěknou diváckou návštěvou Kapličtí. V jedenácté minutě na pravé straně zakombinoval Kuchař s Gutheisem, využil volného prostoru a po lajně zatáhl balón do vápna, a následný prudký přízemní centru uklidil za Dvořákova záda skluzující Erik Pastier – 1:0.

 

Zápas tedy začal pro domácí na výbornou, ale záhy přišla velká komplikace. Za dlouhou přihrávkou se vydal Mahák, byl u míče dříve než za šestnáctku vyběhnutý gólman Schneider, který při Mahákově pokusu o obhození zahrál rukou a musel tak po červené kartě hřiště nuceně opustit. Kaplický trenér Ginzel musel sáhnout ke střídání, černý Petr padl na útočníka Daniela, kterého v sestavě nahradil brankář Fabián Bílý. Následnou standardní situaci si Lheničtí rozehráli nakrátko, ale následná střela skončila na zádech hostující hráče. Hosté tedy měli před sebou vidinu dlouhé přesilové hry. Ale než si stačili vypracovat nějakou větší brankovou příležitost, tak podruhé inkasovali. Na levé straně hřiště ve 28 minutě střetnutí si to po autovém vhazování namířil do vápna Pastier, žádný z obránců jej nedokázal zastavit, následovala přesné zpětné přihrávce a Petr Gutheis nedal Dvořákovi šanci – 2:0.

 

I druhou gólovou příležitost dotáhli Spartakovci do gólového vyústění. V dalším průběhu prvního poločasu hosté sice měli opticky míč častěji na svých kopačkách, ale Spartakovci hráli v obranné fázi pozorně, a soupeře do gólových příležitostí prakticky nepouštěli. Až snad na situaci ze 41 minuty, kdy z levé strany centroval Trojan, ale nabíhající Mahák v brankovém prostoru na míč nedosáhl. Do kabin tak odcházeli Kapličtí sice o jednoho muže v sestavě oslabeni, za to ale s dvoubrankovým náskokem v zádech.

Druhý poločas

Průběžný výsledek a zřejmě ani samotná hra svých svěřenců se nepozdával lhenickému kouči Čechovi, který o přestávce sáhl ke dvojnásobnému střídání. Po obrátce možná i díky právě střídáním měli hosté míč častěji na svých kopačkách, ale jejich stereotypní hra proti týmově a obětavě hrajícím Spartakovcům neměla příliš šancí na úspěch. Za celý druhý poločas musel střídající gólman Fabián Bílý vytáhnout prakticky jediný důležitý zákrok. K této situaci došlo v 62 minutě po centrovaném míči z pravé strany, kdy se v gólové pozici ocitl Mahák, ale míč směřující k pravé tyči dokázal kaplický gólman vytěsnit mimo tři své tyče. O několik minut později se Lheničtí už prakticky radovali ze snížení, když se po standardní situaci ze strany hlavou prosadil střídající Tůma, ale radost hostům utnul zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.

 

I v závěrečné desetiminutovce se hosté snažili najít recept na dobře fungující obrannou hru Spartakovců. Lhenickým však chyběl nějaký nápad, prakticky pouze nakopávali míče do šestnáctky, a ty buď odvrátili domácí, nebo skončili v rukavicích gólmana a nejednou také až v zámezí. Pět minut před koncem mohl přidat třetí gól Spartakovců v závaru před brankou Procházka, ale úspěšný nebyl. Přesto si domácí příznivci ještě jednou mohli zakřičet gól. V předposlední minutě Gondek našel přesnou přihrávkou v otevřené obraně hostů nabíhajícího Jana Štrbačku, který povedenou střelou přes brankáře Dvořáka zpečetil výhru Spartaku – 3:0. Ač Kapličtí hráli sedmdesát minut v deseti, dokázali v prvním zápase nováčka ze Lhenic porazit rozdílem tří branek. Domácí fotbalisté předvedli povedený týmový výkon a při oslavách 100 let fotbalu v Kaplici se radovali z povedeného startu do nového soutěžního ročníku. 

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
J. Dvořák [-] - Z. Jedlička [-] (46. D. Jirkovský [-] ) , J. Prenner [-] , M. Janošťák [-] (89. D. Kiš [-] ) , D. Trojan [-] (79. M. Fišer [-] ) - J. Mrkvička [-] (46. T. Tůma [-] ) , M. Rosa [-] , J. Beran [-] (72. P. Vincik [-] ) , J. Máčl [-] - M. Mahák [-] , P. Prenner [-]

SK Lhenice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , M. Procházka [-] (86. J. Smolen [-] ) , E. Pastier [-] (71. J. Štrbačka [-] ) , F. Štěpánek [-] (90. J. Doubrava [-] ) , P. Gutheis [-] , R. Daniel [-] (19. F. Bílý [-] ) , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

ŽK: 48. M. Janošťák , 63. J. Prenner . ČK: 19. F. Schneider .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: TOMAŇ Lukáš - VALEŠ Radek, RYKLÍK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Aleš Prokop
Tip experta: výhra domácích

Těžko říci jak na tom jsou Lhenice. U nich se mi vždy hrálo fakt těžce, ale to samé platí o Kaplici, která hraje doma. Jestli tam zůstal Gutheis, tak 4:2 a hattrick, vamos, čus.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích