2:2
(2:0)
78. J. Decarli (vl.)
86. M. Karfík
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2022 14:00

12.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Okresní derby bez vítěze


Branky


22. L. Fučík , 25. V. Aust - 78. J. Decarli (vl.) , 86. M. Karfík
25

Poslední představení Chvalšin na domácí půdě, které podzim ročníku 2022/2023 přinesl, přineslo okresní derby, kdy se proti Sokolu postavil tým Větřní. Samotný zápas nabídl hned několik zajímavostí, kdy mnoho otázek pokládal nedávný trejd, v němž pod papírenský komín putoval Pavel Sluka a opačným směrem se vydal Jakub Cifreund. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vstupu do utkání předcházel nástup hráčů, ovšem tentokráte se upustilo od jisté tradičnosti. Slovo si během krátkého ceremoniálu vzal kapitán a nejdiplomatičtější řečník chvalšinského mužstva Michal Postl, aby všichni fotbalisté, včetně realizačních týmů, za potlesku fanoušků pogratulovali Josefu Motzovi k významnému životnímu jubileu. Místní rodák totiž následující den oslavil své půlstoletí a byť se s vlastní kariérou oficiálně údajně rozloučil, věřme, že neřekl poslední slovo. K zápasu, do něhož sice nezasáhl, byl přesto připraven.

Ihned po výkopu se iniciativy chopili domácí. Ještě neuběhla ani první minuta a Votýpka byl nucen zasáhnout proti Fučíkovi, který vedl útok po pravé straně a zakončil jej nízkou střelou na bližší tyč. Větřní však druhé housle hrát nehodlalo a tak se o premiérové pozdvižení postaralo o nedlouho později, když centrovanou nabídku zakončoval Kalkuš, ovšem mimo Cábou chráněnou zónu.

Po jedné nadějné příležitosti na obou stranách následovala herní pasáž, jíž doprovodil scénář s dějištěm zejména mezi oběma vápny, avšak bez kloudného zakončení. Měkký těžký terén totiž pozici hráčům neulehčoval a ti lámali zuby na vlastní nepřesnosti.

Skóre se poprvé měnilo na konci poloviny úvodního dějství. Výbornou práci odvedl Vojtěch Decarli na pozici pravého záložníka, když se po souhře dostal až do pokutového území. Tam se efektivním zaseknutím zbavil dotírajícího obránce, načež na zlatém podnose předložil pobídku na nohu Lukáše Fučíka a křižná střela chvalšinské jedenáctky znamenala otevření skóre. Navíc netrvalo dlouho, než Sokol udeřil podruhé. Na jeden ze svých útočných výletů se vydal krajní obránce Lamač a přestože na jeho střelu Votýpka dokázal zareagovat, možnost dorážky do odkryté brány se otevřela před Vladimírem Austem. Jeho důrazné zakončení v pětadvacáté minutě znamenalo domácí vedení 2:0.

Poslední čtvrthodina poločasu ovšem patřila aktivitě mužstva Větřní. Střelou mimo však skončila Churanova velká šance po pohledném postrčení míče od Konečného směrem dopředu a vysoko nad Cábovu bránu později směřoval projektil po další připravené akci hostujícím kapitánem. Vůbec první složitější kontakt s míčem čekal na dvaadvacítku v domácím brankovišti v poslední minutě první půle a když ihned záhy Weinhardovi svěřenci dosáhli gólu, ten nemohl být pro útočný faul uznán.

Větříňští ve své snaze pokračovali i po změně stran, jenomže jejich zakončení hlavou nenašlo cestu mezi tři tyče ani tentokrát. To bylo varovným signálem pro Sokol, který následně svému soku mohl odskočit do vyloženého trháku, avšak Austovo zakončení též hlavou si Votýpka u své levé tyče pohlídal a jistě si hostující brankář počínal i proti dvěma následujícím hrozbám, kdy míč mířil na téhož snaživého hráče. Nejprve si v poklidu sebral Fučíkův vysoký centr, poté Kaprál svým pasem pobídl Austa k zakončení, tentokrát Votýpka balon sice neudržel, jenže ze svého jediného rohu Chvalšiny nezahrozily.

Spoustu nevole vyvolala situace po odehraných sedmdesáti minutách. Fučík už mířil vstříc další dobré příležitosti, když byl nevybíravě sražen svým nedávným spoluhráčem Slukou a ačkoliv se domácí tábor vyžadoval vyloučení, byl hříšník varován žlutou kartou. Ke kuriózní situaci mohlo dojít ihned nato v momentě, kdy Cába musel proti míči vyběhnout mimo své území a jeho odkop byl zvrácen větříňským blokem. Tým Sokola si poté oddychl, když vracející se balon skončil v zámezí.

V závěrečných patnácti minutách se opakoval scénář z předešlého poločasu. Fučík odmítl další možnost gólu vysoko nad a Větříňští proto využili dvou téměř totožných možností. Když domácí nedokázali v nesložité situaci odvrátit hrozící nebezpečí, kontaktního gólu se hosté dočkali díky nešťastnému zásahu Jakuba Decarliho a následné vlastní brance. Obrovská euforie na sebe nechala čekat pouze příštích osm minut. Chvalšinská defenziva si znovu počínala nedůrazně, načež se ke střele dopracoval Michal Karlík a v osmdesáté šesté minutě upravil výsledek na konečné skóre 2:2.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Poslední domácí představení v kalendářním roce 2022 jsme chtěli zvládnout vítězně a s diváky, kteří z jakéhokoliv důvodu nebudou moci dorazit příští týden do Hrdějovic, se rozloučit s co možná nejlepším úspěchem. Zápas s Větřním skončil nerozhodně a to nás, zejména po první půli, mrzí. Remízu ale s hrdostí bereme, na podzim jsme doma nenašli soupeře, který by nás porazil a tímto se rádi uspokojíme. Vstup do utkání se nám vydařil. Hráli jsme aktivně a do brankoviště oponenta jsme se hrnuli už v první minutě. Zpočátku se nám nedařilo kloudně zakončit, ale vše jsme napravili dvěma slepenými góly po dvaceti minutách hry. Výsledkem 2:0 skončilo i naše tažení polovinou utkání a nikdo z nás si nechtěl ani nedokázal připustit, že bychom takový vývoj ztratili. Po změně stran jsme měli několik dalších možností, jak jít doslova do trháku, tentokrát už byl ale dobře chytající Votýpka nad naše možnosti a Větřní jsme do zápasu vpustili sami. Dvakrát jsme v ne úplně složité situaci nedokázali odklidit balon do bezpečí a v prvním případě z toho pramenil nešťastný vlastenec, poté Větřínští vyprodukovali gólovou střelu a naše nadějné vedení bylo tam, kam slunce nedosvítí. Konečné skóre vidím jako zcela zasloužené. Už po zápase jsme se shodli, že první poločas si zasloužíme bod my, za druhý naopak hosté. Všem klukům děkuji za urputnost, bojovnost a byť stále máme na čem pracovat, jejich píle a progres je vidět. Skvělý poločas odehrál Vojta Decarli. Ten svůj výkon navíc ozdobil nádhernou situací, která přinesla otevření skóre a smeknout pomyslný klobouk musím i před Michalem Postlem. I přes již dlouhotrvající zranění patřil mezi naše stěžejní pilíře a nebojím se říci, že také mezi nejlepší hráče zápasu. Kritiku rozhodčích bych v té oboustranné tragédii vytahoval velice nerad, na adresu AR2 Zlocha už jsem si ulevil po zápase, ale je až s podivem, co delegovaná trojice v tomhle zápase předvedla. Otáčená rozhodnutí, arogance a mávané neexistující ofsajdy, podotýkám, že na obou stranách. Všem nám to zkazilo radost z fotbalu. Tímto děkuji celé větřínské výpravě, že jsme zápas všichni dohráli a v rámci emocí se na hřišti nepobili. Zvláště děkuji trenéru hostí Rudovi Weinhardovi, že mě zachránil od disciplinárního trestu a ty „malý“ máš u mě, Rudo, klidně dvě. Vše nyní musíme hodit za hlavu. V sobotu nás v rozlučce s podzimem čeká houževnatý soupeř se svými kvalitami. Loni jsme na jeho půdě po boji padli, ale nepředvedli jsme špatný výkon. Rádi bychom to zopakovali, tentokrát s lepší a šťastnější výsledkovou tečkou. Do Hrdějovic pojedeme s chutí zahrát si kvalitní fotbal, udělat si žízeň na dokopnou a pokud nám to situace dovolí, užít si jedinou venkovní výhru v této půlsezóně.

SK Větřní
Rudolf Weinhard (trenér): Zápas jsme chtěli zvládnout za tři body a navázat na dvě předešlé vítězství, bohužel to se nám nepodařilo a po prvním poločase jsme si ani vyhrát nezasloužili. Domácí byli aktivnější, nebezpečnější a dvakrát potrestali naše chyby na krajích hřiště, kde jsme pozdě dostupovali hráče a ten to dokázal využít. O poločase jsme si řekli, že zápas určitě není ztracený, že kluci mají na to, aby se zápasem něco udělali, ale musí chtít prokázat větší chuť a sílu v soubojích. Druhý poločas jsme postupem času domácí primáčkli na jejich polovinu a šli za kontaktním gólem. Nakonec je z toho remíza a zaslouženě si myslím. Kluky za druhý poločas pochválím, že zápas chtěli zvládnout. Byl to zápas, který měl některé i ostřejší fauly především na rychlé domácí útočníky, ale nebylo tam nic vyloženě zákeřného a hráči z obou stran to zvládli. Kdo ovšem zápas nezvládnul byl pomezní Zloch, naprosto špatně řízené utkání, jak první poločas některé momenty proti nám, tak druhý poločas proti domácím zejména ofsajdové postavení. Akorát zbytečně kvůli takovými arogantnímu pánovi jsou zbytečné emoce na hřišti i mimo něj. Vrcholem všeho je, že po zápase ten pán vyzývá hráče zejména domácích a zve ho na souboj. To je pro mě vrchol arogance. Tím, že má na sobě dres rozhodčího si myslí, že může všechno. Byl jsem v šoku tohle jsem nezažil. Pochopím, že se může stát chyba. Tu udělají i hráči, ale abych jich udělal 8 za zápas. Ale z pozice rozhodčího, aby se chtěl po zápase pomalu rvát a vyzývat na souboj je pro mě absolutně nepřijatelné!! Na fotbal chodí děti sám na to upozorňuju svoje hráče, že musí některé emoce krotit a jít těm dětem příkladem a ukazovat jim fotbal na hřišti a ne to špatný mimo hřiště. A pak přijede tento pán a předvede tohle? Za mě už by se na hřišti neměl objevit.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] - V. Decarli [-] (46. J. Klíma [-] ) , V. Aust [-] , J. Cifreund [-] , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , R. Kaprál [-] -

SK Větřní
M. Votýpka [-] - L. Konečný [-] , T. Hromada [-] (57. A. Didkivský [-] ) , P. Podskalský [-] (36. J. Taher [-] ) , T. Kalkuš [-] (69. M. Karfík [-] ) , S. Churan [-] (46. F. Soukup [-] ) , J. Dušek [-] , P. Vnuk [-] , P. Sluka [-] , A. Krák [-] , M. Ješina [-]

ŽK: 4. M. Postl , 60. D. Lamač , 81. J. Decarli - 40. J. Dušek , 53. M. Ješina , 71. P. Sluka , 78. L. Konečný .
Hráči zápasu: M. Postl - M. Votýpka .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Písek Martin - HAKR Vítek, ZLOCH František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Chvalšiny se zvedají a doma to umí.

Tip: remíza

Miroslav Turek

Expert: Miroslav Tressl
Tip experta: remíza

Zde opravdu nevím kdo by měl vyhrát, vidím to na remízu 0:0.

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů