T. Holas 6. (vl.)
J. Petr 38.
J. Baštýř 56.
3:2
(2:2)
40. J. Novák (vl.)
44. L. Fučík
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2022 14:30

11.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyrovnané utkání pro domácí


Branky


6. T. Holas (vl.) , 38. J. Petr , 56. J. Baštýř - 40. J. Novák (vl.) , 44. L. Fučík
30

Jen menší množství zápasů sehrají Chvalšinští fotbalisté v nedělních termínech. Jeden z nich je ovšem již tradičně posílá na fotbalové hřiště do Slavče, kde se v roli domácího účastníka a vyzyvatele představuje rezervní tým Trhových Svinů. Nynější vzájemný střet přinesl takzvaného vlastence na obou stranách, vyrovnaný duel ovšem rozsekly domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rezervní tým Trhových Svinů nastoupil do zápasu v černých dresech, Chvalšiny ve své tradiční červenožluté kombinaci. A přestože tmavé barvy mohou působit smutným dojmem, zde byl pravdou pravý opak. Místní mužstvo totiž zaznamenalo podporu jednak z dorostu, tak i z hlavního týmu a to bylo na hřišti zcela zřetelně znát. První střela zápasu totiž vyšla z produkce Svinů, jenomže Juráň nemířil přesně a Kamenský nemusel zasahovat.

K odpovědi se chystaly Chvalšiny nedlouho nato, ale na jejich straně k zakončení vůbec nedošlo. Fučíkův náběh bych rychlejší než následný vysoký pas a tak jej zastavil zdvihnutý praporek. Ten signalizoval postavení hostující jedenáctky mimo hru. Skóre se měnilo již o dvě minuty později a radovat se jako první mohl domácí tým. Ve skrumáži před Kamenským se totiž jako poslední míče dotkl Tomáš Holas a po nešťastném dotyku si vsítil vlastní gól. Ten dostal Trhové Sviny ještě více do sedla a místní hráči velmi dobře útočili a to i s podporou krajních obránců. Bránící Sokol důsledkem toho často nevěděl, kde mu hlava stojí a vymanit se z pomyslného kolotoče mu dělali obtíže.

Hosté se k první střele dostali až po deseti minutách. Jeden z bránících mužů v černém nedaleko před svou svatyní zahrál rukou a přímý volný kop na sebe vzal zkušený Holas. Ten sice mířil do vymezeného prostoru, ovšem pouze do míst, kde byl připravený Popovič a ten letící projektil lapil. Ke kuriózní brance mohlo dojít na druhém pólu dějiště, když trestný kop zahrávali domácí a jakmile střílený centr nikdo z nabíhajících hráčů nezasáhl, Kamenský jej pouze kontroloval pohledem. Míč se ovšem otřel o vnější stranu tyče a nechybělo mnoho, aby se Svinenští radovali podruhé.

V sedmnácté minutě se pokusili zaútočit opět chvalšinští fotbalisté, jenže Fučíkova snaha po levé straně zablokována do zámezí. Hosté měli k dispozici po sobě jdoucí dva rohové kopy. První byl zablokován, druhý – přetažený doputoval až ke Šlejmarovi, jenže i jeho střelecký pokus skončil na domácím bloku Po následující hře mezi oběma vápny si v důležitosti o slovo řekla až závěrečná čtvrthodina první půle. Místní hráči nejprve znovu pálili mimo, čtyři minuty nato už ale měli druhý důvod k radosti. Nabídku zprava za Kamenského záda dopravil Jaroslav Petr a manko bylo z pohledu Sokola již dvougólové.

Trhové Sviny mohly jít do klidného trháku, ale namísto toho svého soupeře dostaly do hry, když řada na kuriozitu nakonec přišla. Jan Novák měl v plánu povolit si takzvanou “malou domů“ na brankáře, jenomže v klíčový moment míč přeskočil Popovičovu nohu a zastavil se až v síti. Tato situace navíc vlila do krve hráčů hostí tolik optimismu, že ti se hrnuli za vytouženým vyrovnáním. Fučík tentokrát operoval na pozici pravého křídla a další z jeho úprků byl odměněn gólem. Výběh Popoviče totiž otevřel cestu ke střele Lukáše Fučíka a jeho oblouček zapadl k zadní tyči, čímž měla důvod k radosti celá hostující výprava.

A přestože byli červenožlutí blízko možnému obratu, nebyli gólem odměněni. Úvodní dějství tak skončilo nerozhodně a až druhá polovina klání byla nucena poukázat na další vývoj, který účastník bude mít k tříbodovému zisku blíže.

Další možnost dostat se do vedení měli Fábiánovi svěřenci v úvodní desetiminutovce druhého poločasu, jenže Fučíkova střela našla pouze Popovičovo vyražení a následný rohový kop si domácí brankář v poklidu našel. Protiútok dostál častované frázi “nedáš, dostaneš“! Sviny svého soupeře doslova rozebraly a výsledkem toho vyla branka, která nesla nálepku nejen “vedoucí“, ale zejména “rozhodující“. A zasloužil se o ní Jan Baštýř zkraje šestapadesáté minuty.

V tu chvíli se pozdávalo, jakoby domácí tým byl s výsledkem spokojený a Sokol se dostával více do hry. Jedna z Fučíkových střel ovšem postrádala správný směr, následně se Chvalšiny samy zastavovaly na vlastní nepřesnosti a když létaly centry do pokutového území, vysoký Popovič neměl problém na ně reagovat a bez obtíží si je sbíral. Závěr zápasu poté kouskovalo časté zakopávání míčů za oplocení areálu a byť se hosté snažili domácím chuť z vítězství sebrat z úst, nezadařilo se jim a sami po třech týdnech bodových zisků okusily hořkost porážky.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Zápas se mi hodnotí složitě. Ačkoliv naše hra mohla působit hrozivě, někdy až neomaleně, neřekl bych, že jsme odehráli špatný zápas. Stál proti nám dobrý a kvalitní soupeř, jehož není vhodné nikterak podcenit. Znát určitě byla i podpora z Áčka respektive šikovných dorostenců. První půlhodinu nás Sviny doslova mlely byť jsme si góly dali prakticky sami, do zápasu nás dostala jedna ojedinělá chyba na straně domácího týmu. Dokázali jsme vyrovnat a v tu chvíli jsem jistě nejen já věřil, že minimálně na bod dosáhnout můžeme. To navíc potvrdila i druhá půle, kterou jsme dobře začali a nechybělo mnoho, abychom se dostali do vedení, jenomže soupeř naší nedůslednost potrestal a poté si již dokráčel pro výhru, kterou potřeboval i on. Udělali jsme několik chyb, ale kluci zápas odmakali a za to je chválím. Děkuji jim za to, že se nesložili po vlastním gólu ani po dvojnásobném manku a pořád dřeli. Tentokrát to na body ovšem nestačilo. Mladý Adam Pšenička, tuším, že dvacetiletý, zápas odřídil celkem v klidu bez nutností bez potřeby nějakého otáčení a zákeřností, stejně tak pánové podél lajn. S Lukášem Kotnauerem jsme spokojeni prakticky vždy a klobouk smekám před téměř osmdesátiletým Karlem Horou. Divím se, že to pana Horu stále ještě baví a že to má zapotřebí, namísto aby užíval důchodového věku. Za hru děkuji také soupeři. Osobně se nebojím říci, že by zápasu neslušela remíza, ale jejich zasloužené vítězství tímto nerozporuji. Ať se vám daří, chlapi.



Sestavy


TJ Spartak Trhové Sviny B
M. Popovič [-] - J. Valter [-] (37. J. Baštýř [-] ) , K. Juráň [-] (79. T. Kápar [-] ) , J. Petr [-] (73. V. Brožka [-] ) , J. Novák [-] , M. Kodras [-] , J. Tůma [-] , J. Kostohryz [-] (82. P. Kvasník [-] ) , R. Janoušek [-] , M. Smoleň [-] , L. Tuscher [-]

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - J. Motz [-] , T. Holas [-] , J. Decarli [-] , P. Zwifelhofer [-] - R. Kaprál [-] , V. Aust [-] (61. J. Matoulek [-] ) , P. Postl [-] , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , V. Šlejmar [-] (46. P. Cába [-] ) -

ŽK: 41. J. Kostohryz , 57. J. Tůma - 60. P. Zwifelhofer .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: PŠENIČKA Adam - KOTNAUER Lukáš, HORA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 12:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 12:17

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 09:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 18:07

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 22:49
Miroslav Turek

Expert: Milan Račák
Tip experta: remíza

Tohle vidím na remízový zápas a červenou kartu pro domácího Lukáše Tuschera :-).

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 11:53

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 19:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 17:25
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 17:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 12:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 11:54

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 07:16

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 07:02

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 07:00

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 07:00

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 06:59

Tip: remíza