P. Cába 68.
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2022 15:30

10.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny porazily rezervu Malše Roudné


Branky


68. P. Cába
26

Chvalšinský Sokol hodlal navázat na předešlé výkony a byť jej čekal houževnatý soupeř, s poraženeckou náladou do zápasu rozhodně nevstupoval. Roudenští navíc nedorazili v nejsilnější sestavě, jelikož A-Tým Malšanů hrál ve vzdálených Mirovicích a prioritní výsledek pro ně tkvěl především v tamním duelu. I přesto byli ale hosté po většinu klání lepším týmem a moc na tom nezměnilo ani vyloučení po červené kartě. Vítězství Chvalšin se proto nerodilo vůbec snadno, ovšem stále platí fakt, že půda Sokola je pro soupeře nadále nedobytnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mladý roudenský tým vstoupil do zápasu aktivně a zejména během úvodní půle si vytvářel nadějné situace k zakončení. Jedna taková na sebe nechala čekat pouze do čtvrté minuty, kdy si centr do pokutového území našel Skála, jenomže nezamířil přesně a míč skončil nad horní tyči chvalšinské brány. Prakticky ihned nato vedl protiútok Kaprál, kolmá přihrávka dopředu byla od domácího kapitána příliš prudká na to, aby ji Martin Matolek včas doběhl a pro míč si bez většího tlaku sebral brankář hostí Vacikar.

K velice důležitému momentu došlo po odehraných jedenácti minutách. Sokolu se opět nezdařil pokus o útok a byl nucen znovu zatáhnout hru až k vlastnímu brankáři. Kamenskému však na měkkém terénu odkop vůbec nevyšel a tak po krátkém obloučku dostal Malšany do vyložené šance. V ten moment se ovšem mladý gólman domácího týmu vykoupil, když svou minelu napravil veledůležitým zákrokem a nejinak tomu bylo zhruba o pět minut později. Jedna z dalších ran z produkce hostů  byla nepříjemně tečována a tak byl Kamenský nucen ze svého repertoáru vytasit další zakročení v vysokou důležitostí.

Do vyššího nasazení se zakončením, které mělo gólové parametry se Chvalšinští dopracovali až v závěru poločasu. Nejprve Zwifelhoferův vysoký centr nedokázal mezi tři tyče uklidit Holas v obrovské příležitosti a později mohl jít domácí tým do vedení díky kuriózní situaci. Kaprálův centr zleva se nesl směr brána a kdyby jej Vacikar nevytáhl s vypětím všech sil nevytáhl, mohl se Sokol pět minut před koncem poločasu radovat.

Zbývající čas prvního dějství již více momentů, jež by mohly průběžný výsledek ovlivnit, nenabídl a tak obě mužstva odcházela k poločasové přestávce za nerozhodného stavu 0:0. Během ní trenér Fábián sáhl do sestavy protočil bratrské trio Matoulků, vpustil na hřiště v poli hrajícího brankáře Cábu a předvedený výkon červenožlutých se rázem zvedl.

Hned několik málo vteřin po změně stran byli domácí na polovině hřiště nedovoleně zastavení a dlouze nakopnutý míč Zwifelhoferem dostal do ideální střelecké pozice Kaprála. Jenomže ten ve vyložené situaci netrefil bránu a pohrdnul tak gólovou pobídkou. Zvýšená aktivita Chvalšin ovšem nadále trvala a ještě před uplynutím hodiny hry střílel zkušený harcovník Holas. Chystaná radost na straně domácího celku i jejich fanoušků ovšem zamrzla, když se pokus muže s dvojkou na dresu po křižném zakončení jen těsně nevešla do brány.

Nejspíše rozhodující moment celého duelu přišel pouhou minutu nato. Chvalšiny se zmocnily míče ve středu hrací plochy, Cába poslal dobrým pasem do brejku rychlonohého Fučíka a ačkoliv by ten mířil zcela sám vstříc brankáři hostí, zatáhl Jinšík v pozici posledního hráče za záchrannou brzdu a poslal nejlepšího střelce Sokola k zemi. Nemohl se proto divit okamžitému vyloučení, jenže z následujícího trestného kopu Zwifelhofer branku Vacikara neohrozil a pozdější standardní situace od rohového praporku sice přinesla závar před brankářem Malše, ale i tentokrát bez vyjádření.

A přestože Roudné hrálo velmi dobrý fotbal, vytvářelo si další své šance a mnohdy bylo herně lepší, stále čelilo početní výhodě svého soka. To sice jednu ze svých snah zakončilo vstřeleným gólem, jenomže zdvihnutý praporek pro postavení mimo hru jim nedal čas na to, zaradovat se. To byl ovšem signál pro hráče Sokola a netrvalo dlouho, než se sami místní fotbalisté odměnili vedoucím zásahem.

Snaha a zvýšený výkon Chvalšin přisoudil jejich hráčům další výhodu rohového kopu, tentokrát už se šťastnou tečkou. Nejvýše a nejlépe si na vysoký míč vyskočil Petr Cába a ten odlepen od země hlavou rozvlnil síť za jinak bezchybným Vacikarem. A byť by se mohlo pozdávat, že teď již si Sokol pro důležitou výhru snadno dokráčí, byli všichni tito prognostici uvedeni v omyl.

Roudné se nehodlalo vzdát a od této chvíle byli jeho reprezentanti na míči silnější, vytvářeli si dobré příležitosti, jenomže nebyli schopni je přetavit v úspěch. Jedna taková vzešla pouhé tři minuty po inkasované trefě, ale kapitán Pazourek byl nakonec jedním z těch, kdo balon do brány nevměstnal a stejně neúspěšní byli i jeho spoluhráči. Závěr klání ovšem nebyl pouze o hostech. Čtvrthodinu před koncem řádné hrací doby přečíslení skončilo na Cábovi a pozdější kombinace z Austova zakončení skončila střelou, která jen prosvištěla malým vápnem.

Závěrečnou tečku za zápasem ale mohli udělat Roudenští. Ti měli v šestaosmdesáté minutě vhodnou příležitost rozdělit body díky trestnému kopu v dobré vzdálenosti, ovšem i tentokrát jim nebylo přáno a kroucená střela si našla cestu jen těsně nad břevno Kamenského svatyně. Vítězství Chvalšin se nerodilo lehko, přesto dokázal Sokol svou tvrz znovu uhájit a ani favorit desátého kola zde nedokázal ukořistit výhru.

Tuto šanci v podzimní polovině ročníku dostane již pouze tým Větřní, ale nyní se Fábiánovi svěřenci soustředí na venkovní klání ve Slavči, kde je čeká Béčko Trhových Svinů. Navzdory vší snaze Sokol venku ještě nezvítězil.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Po dobře odehraném zápase v Kaplici jsme chtěli sehrát dobrý a pohledný fotbal i doma, přestože Roudné bylo favoritem a nečekalo nás nic snadného. První poločas z naší strany nebyl ideální. Dělali jsme chyby a do zakončení jsme se dostávali jen těžko, navíc přes dobře bránící soupeře spíše zřídkakdy. Malšané hrozili zejména z brejků. Jen díky štěstíčku a našemu nejlepšímu hráči Kamenskému, který nás držel skvělým výkonem, jsme neinkasovali, čímž jsme ukončili půli bez branek. O poločase jsme sáhl do sestavy a konečně jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Začali jsme lépe kombinovat, zjednodušili hru a to nám přineslo úspěch v podobě Cábova gólu po vyloučení soupeře. Oslabené Roudné jsme poté chtěli dorazit, ale sportovně musím uznat, že i o deseti bylo lepší a snažilo se se zápasem něco udělat. Nám se podařilo hubené vedení uhájit, za což hráče chválím a děkuji jim za píli a bojovnost. Rozhodčí zápas zvládli s přehledem. Práci jsme jim navíc usnadnili my i hosté, když jsme chtěli hrát fotbal a ne se zbytečně pokopat a případně zranit. To se dnes už často nevidí.

TJ Malše Roudné B
Michal Rybák, (trenér): „Bohužel je to stále stejné. První poločas jsme Chvalšiny téměř nepustili na naši polovinu. Bohužel náš tlak byl bezzubý a šanci jsme si vypracovali pouze jedinou. Vlastně ani nevypracovali, ale chybou nám jí daroval domácí brankář, jenže Stieranka ji neproměnil. Pak jsme tam měli spousty náběhů po lajnách, ale nic z toho. Do druhého poločasu jsme vstoupili jako mistři světě, že se soupeř porazí sám. A taky jsme na to doplatili. Prohrávali jsme souboje, tahali a ztráceli balony a vše vygradovalo červenou kartou a gólem z rohu. Dokud si kluci nesrovnají sami ve svých hlavách, jestli je fotbal baví nebo nebaví, zda ho dělají kvůli sobě nebo někomu jinému, tak to lepší nebude. Opět zbytečně ztracené body pouze a jen svým přístupem k utkání.“



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - P. Zwifelhofer [-] , D. Lamač [-] , T. Holas [-] , M. Postl [-] - J. Klíma [-] (46. J. Matoulek [-] ) , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] , J. Cifreund [-] - M. Matoulek [-] (46. P. Cába [-] ) , L. Fučík [-] -

TJ Malše Roudné B
T. Vacikar [-] - D. Horejš [-] , F. Stieranka [-] , R. Jinšík [-] , L. Skála [-] , P. Jusufi [-] , J. Tomášek [-] , D. Budín [-] , F. Pazourek [-] , P. Volák [-] , M. Bartoš [-]

ŽK: 62. P. Zwifelhofer - 73. D. Budín . ČK: 58. R. Jinšík .
Hráči zápasu: M. Postl , T. Holas , P. Cába .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - PETROUŠEK Antonín, ČAREK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 14:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 21:53

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 17:07

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 09:30

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 12:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:14

Tip experta: remíza

Tady to vidím na remízu.

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 08:34

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 07:01

Tip: výhra hostů

18. 10. 2022 12:21
Ty nám dost nepřeješ
Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 06:59

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 06:58

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 06:58

Tip: výhra hostů