Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 16:00

7.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlatá Koruna nedala hostím šanci


Branky


26

V rámci 7. kola oblastní 1.B třídy ve skupině A zajíždělo chvalšinské mužstvo do Zlaté Koruny, kde bylo nuceno poprat se s vizitkou outsidera zápasu. A dle papírových předpokladů všechny prognózy potvrdil i konečný výsledek. Domácí tým, v pozici největšího aspiranta na postup o třídu výše, doslova opanoval duel a svého soupeře vyprovodil naprosto výmluvným půltuctem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zlatokorunští se mohou pyšnit vůbec nejlepší ofenzivou v soutěži, což zcela jasně zdůrazňuje průměr více než šesti vstřelených branek na jediné utkání. A tak, co se konečného skóre týče, drželo se domácí mužstvo svého nastoleného standardu. 

Chvalšiny vstoupily do zápasu zbytečně ustrašeně a nechaly svého soka dotírat na svou bránu už od úvodní rozehry. Hned v prvních dvou minutách si favorit zápasu vytvořil dvě příležitosti s gólovými parametry a brzké kapitulaci Sokola zabránila jen mírná nepřesnost. V obou případech totiž míč minul nejprve pravou, poté levou tyč. Hosté svůj první střelecký pokus vyprodukovali v šesté minutě. Volný přímý kop po faulu na Cábu ale mířil mimo zařízení a Trnka tak neměl nejmenší potřebu zasahovat.

Po uplynutí první desetiminutovky měla k dispozici standardní situace i Zlatá Koruna a to od rohových praporků. Prvotní dva pokusy, ač zaváněly nebezpečím, brankou neskončily, třetí ovšem ano a to díky průbojnosti Jakuba Wagnera. Navýšení vedení viselo ve vzduchu a blízko k tomu domácí měli nedlouho nato, když Chvalšiny samy sebe dostaly do problémů, a ačkoliv tuto příležitost neproměnili, v minutě devatenácté již ano. Lamač v defenzivním souboji propadl, načež se do zakončení dopracoval Dominik Fuciman a tvrdou střelou na bližší tyč zvýšil na 2:0. Vosejpka se natahoval marně.

Dosud největší šanci Sokola měl Cába v polovině úvodního dějství. Namísto dalšího postupu pokutovým územím ale hostující dvaadvacítka volila střelu, ta ovšem postrádala potřebnou razanci a zkušený brankář Trnka neměl problémy zmocnit se balonu. A tentýž chvalšinský hráč byl u dalšího pozdvižení v domácí šestnáctce. Po dobré kombinaci byl ovšem v inkriminované chvíli zastaven a byť se celá hostující výprava důrazně dožadovala penalty, byla vůči jejich nevoli píšťalka sudího Zabilky němá.

Pět minut před odchodem do kabin měla Zlatá Koruna další dvě velké příležitosti, z nichž jedna znamenala další změnu průběžného výsledku. Hosté zcela nepochopitelně kombinovali před vlastní bránou a tento hazard se jim nevyplatil. Dobře dostupující hráči soupeře je donutily chybovat a výsledkem toho všeho byla odkrytá klec před Matějem Králem. Střídající hráč po sedmi minutách na hřišti vyloženou šancí nepohrdl a poslal svůj tým do trháku. Vedení o tři góly mohl místní soubor ještě navýšit krátce před poločasovým hvizdem, ale Vosejpka situaci přečetl a proti kontru včas vyběhl.

Ačkoliv o přestávce trenér Fábián svým svěřencům naordinoval jistý herní plán, na hřišti jeho představa přílišně nezafungovala a ihned po změně stran se aktivity znovu ujali favorité. Na dva centry z levé strany ale nikdo z útočících fotbalistů nedokázal reagovat zakončením a dobře Zlatá Koruna nevyřešila ani následné přečíslení, které defenziva Sokola odklidila do bezpečí.

Prvního rohového kopu se Chvalšinští dočkali až po padesáti herních minutách, nebezpečně s ním ovšem naložit nezvládli a střelou mimo později skončila i kombinace soupeřových hráčů. Poslední promarněná možnost však Zlatokorunské nemusela vůbec mrzet, jelikož pouhé tři minuty nato pobídku svého spoluhráče zužitkoval František Persán.. Ten se dostal až před Vosejpku, navedl si kliku doleva a když na něj zívala zcela prázdná brána, bezchybně a pohodlně zvýšil vedení na 4:0. A o necelou čtvrthodinu později se Františku Persánovi otevřela totožná příležitost. Po dlouze nakopnutém balonu se domácí kanonýr svou rychlostí zbavil Zwifelhofera a populárního bůra dokonal po naprosto stejném zakončení proti brankáři hostí.

K alespoň čestnému zásahu měly Chvalšiny blízko v závěrečné pětiminutovce, kdy se po kombinaci Fučíka s Kaprálem ke střele odhodlal druhý jmenovaný. Jeho zakončení si však našlo cestu pouze výrazně mimo Trnkovu zónu. Poslední slovo a výsledné vyjádření proto přišlo záhy a opět pramenilo z nebezpečného útoku favorita nejen duelu, ale celé soutěže.  Navzdory Štěpánkově práci zprava dobře vystoupil Vosejpka a proti míči také úspěšně zasáhl, jenže poskakující balon ve vlastním pokutovém území nedostihl nikdo ze zadáků a tak si jej našel, poté pohodlně doklepl do prázdné brány též střídající David Bjaček, čímž dokonal nastřílený půltucet Zlatokorunských a výsledek připomínající tenisového kanára. 

Prodlužovat zápas následně postrádalo větší smysl a tak jej půl minuty po dovršení devadesáti minut hlavní rozhodčí Zabilka ukončil. Domácí tým naprosto opanoval své představení, soupeři nedal téměř jedinou šanci a tak pokračuje ve stíhání Hrdějovic v čele průběžné tabulky. 

Sokol padl po třech po sobě jdoucích duelech, v nichž dokázal bodovat a odčinit poslední neúspěch může ihned příští týden, kdy do Chvalšin v rámci 8. kola zavítá Velešín. Tedy nováček v soutěži, jenž na svůj první bodový zisk stále čeká. 

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
Peter Fábián (trenér): V úvodu hodnocení použiji slova našeho kapitána Michala Postla, když se naprosto ztotožňuji s jeho názorem. Když jedeš hrát do Zlatky, musí se sejít spousta aspektů. Třeba je mít k dispozici alespoň patnáct nebo šestnáct hráčů a ne našich třináct, z toho tři brankáře, z nichž dva museli zastoupit pozici hráčů v poli. Potřebovali bychom stoprocentní nasazení, bojovnost a aby se na nás soupeř špatně vyspal. Ničeho z toho jsme se ovšem nedočkali. Za sebe musím uznat, že domácí hráli skvěle od samého začátku a my jsme k zápasu přistoupili opravdu špatně. Jako bychom se ze soupeře podělali, měli jsme v hlavách, že hrajeme s aspirantem na postup a to nás doslova položilo. Možná by byl zbytek utkání zajímavější, kdybychom za stavu 2:0 dostali možnost jasné penalty. Možná by nás to zvedlo, ale to jsou pouze slova možná a kdyby. Naše hra byla opravdu hrozná a prohrát jsme si zasloužili. Dostali jsme lekci, ale věřím, že nás to nepoloží do dalších zápasů. Příští týden hrajeme doma s Velešínem, který je jako jediný bez bodu a měli bychom vyhrát a napravit si chuť. Musíme se vrátit k naší bojovnosti, nasazení a chuti zvítězit, což nás v předchozích duelech zdobilo.




Sestavy


SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - J. Wagner [-] , M. Kroupa [-] , B. Miletić [-] , J. Zajíc [-] - F. Persán [-] (75. D. Bjaček [-] ) , L. Matúš [-] (33. M. Král [-] ) - D. Fuciman [-] , J. Šebelka [-] , V. Beránek [-] (65. M. Rytíř [-] ) , J. Sláma [-] (71. M. Štěpánek [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - J. Decarli [-] , P. Postl [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] - J. Klíma [-] (74. V. Decarli [-] ) , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , P. Cába [-] (66. M. Kamenský [-] ) -

ŽK: 20. D. Lamač .
Hráči zápasu: M. Kroupa , J. Wagner .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Zabilka Luboš - VEJČÍK Vít, LACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Lukáš Winkler
Tip experta: výhra domácích

Jak jsem říkal Zlatá Koruna je adept na 1.A třídu. Výhra domácích jasná .

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

nevěřím na zázraky

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích