Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

CHVALŠINY PŘEHRÁLY SEDLEC A BEROU PRVNÍ VÝHRU V SEZÓNĚ


Branky


26

V předchozích třech kolech dosáhl Sokol na pouhou remízu a zisk jediného bodu. Další domácí představení s sebou proto přineslo vysokou důležitost a papírově slabší soupeř znamenal dobrou příležitost na bodovou injekci. Sedlec se ale nevzdal lacino a byť brzy prohrával, dokázal klání v osmnácti minutách otočit. Jenomže domácí tým se znovu prezentoval vysokou střeleckou aktivitou. Své vedení si vzal zpět a utkání opanoval. Mezi úspěšné zakončovatele se zapsal také novic na jeho soupisce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas z pohledu Chvalšin

Peter Fábián v pozici trenéra Chvalšin byl oproti minulému utkání nucen sáhnout k několika změnám v sestavě. Po červené kartě pykal jednozápasovým trestem Vosjepka, někteří další hráči pro sobotní duel nebyli k dispozici, proto Sokol mohl využít pouze dvou střídání.  Do základní sestavy ovšem rovnou nastoupil nový člen. Sokol z Větřní získal Jakuba Cifreunda a tak jeho služeb rovnou využil. Tento tah se mu navíc náramně vyplatil.

Domácí tým, jenž nastoupil ve své tradiční kombinaci červenožluté barvy byl v počátku klání lepším týmem s vyšší územní převahou. Svůj tlak poté pečetil už v deváté minutě, kdy donutil zadní řady Sedlece v čele s gólmanem Kabelkou chybovat a dobíhající Jan Klíma měl zcela jednouchou práci dopravit míč do brány. Ta na něj zívala zcela odkrytá. Jmenovaná chvalšinská šestnáctka se příležitosti nezalekla a vstřelila svou premiérovou branku v letošní sezóně. Sokol rovněž poprvé v novém ročníku vedl.

Nestalo se tomu ovšem poprvé, kdy vsítěný gól Fábiánův tým uchlácholil a ten následně působil utlumeně a prezentoval se spíše pasivní hrou. Toho Sedlec brzy využil. Na jeho první střelu na bránu z dvanácté minuty Kamenský dokázal zareagovat, ale nezvládl míč dostatečně zkrotit. K němu se tak jako první dostal Martin Šimon a v nesložité pozici vymazal hubené manko svého týmu, čímž zavelel k další zvýšené aktivitě. Té se Sedlec držel a presoval chvalšinskou defenzivu. V inkriminované chvíli po odehrané půlhodině nedokázali domácí odklidit balon do bezpečí. Zmocnili se jej hosté a centrovanou pobídku do pokutového území v první obrat zápasu proměnil Milan Pešek přesným zakončením za bezmocného šestnáctiletého gólmana Sokola.

Dotahovat ztrátu proto museli Chvalšinští i ve čtvrtém kole. Taková role jim není cizí a také  důsledkem toho si s ní věděli rady. Pět minut před koncem úvodního poločasu trenér Fábián sáhl k první změně v sestavě, aby hru oživil a když se do hry zapojil rychlonohý Fučík, měli sedlečtí zadáci o zábavu postaráno. Tah se střídáním se domácím rozhodně vyplatil. V nastaveném čase prvního dějství právě Fučík zavezl míč po pravé straně až do pokutového území a po zpětné přihrávce se přes Klímu do střelecké pozice dopracoval Jakub Cifreund. Ten již před sebou neměl těžkou práci a stačilo mu pouze trefit zařízení. A nemýlil se. Po následné rozehře sudí Novák ukončil poločas a oba týmy odcházely do kabin za nerozhodného stavu. 

Po změně stran se změnil také obraz hry. Chvalšinští měli sice nadále navrch a ačkoliv se jejich soupeř prosadit již nedokázal, jim samotným to trvalo až do závěrečné desetiminutovky. Předtím sami ztroskotávali na vlastní nepřesnosti a ve svých dobrých příležitostech postrádali gólové parametry, či pouhé centimetry. Sedlec Kamenského ohrozil již spíše sporadicky a byť dokázal být nebezpečný, nebyl efektivní.

Celku Chvalšin se vydařilo i druhé střídání. K tomu domácí trenér sáhl v sedmašedesáté minutě a Kaprálův pobyt na hřišti sklidil úspěch už po třinácti minutách a to po vynikající práci Lamače. Ten po obrovské obětavosti udržel na hřišti míč, jenž již mířil do zámezí. Vyhrál i souboj s brankářem Sedlece a do zakončení pobídl právě Radovana Kaprála.  Muž se čtrnáctkou na zádech krásnou ranou zpoza pokutového území mířil neomylně a v jeho týmu propukla obrovská euforie díky dalšímu obratu ve skóre a zároveň vítězné trefě.

Posledních deset minut hry ještě mohlo nabídnout zdatný boj hostů o alespoň bodovou dělbu, jenomže Kamenský již kapitulovat odmítl a namísto toho si připsal asistenci u gólu. Dlouhý výkop směroval na rozběhnutého Lukáše Fučíka a posledně jmenovaný měl namířeno tváří v tvář Kabelkovi. Poskakující míč si přiklepl hlavou do běhu, uprchnul dotírajícímu obránci a nekompromisní střelou  definitivně rozhodl o první výhře pro Sokol, kdežto Sedlec na první bod stále čeká.

 

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/

Zápas z pohledu Sedlece

Úvod zápasu vyšel lépe domácím a v 9. minutě se jim podařilo skórovat. Po nedorozumění mezi brankářem Kabelkou a obráncem Kozlem, který hrál hlavou brankáři, se dostal k balonu Jan Klíma a prázdnou brankou nepohrdl – 1:0. Sedlečtí se srovnání skóre dočkali o 3 minuty později. Střelu Milana Peška nedokázal brankář Kamenský zkrotit a novic Martin Šimon z dorážky poslal míč do sítě – 1:1. Po této brance byli hosté na koni a měli míč častěji na kopačkách. V minutě 30., po krásném centru sedleckého Hudce, z první otočil stav utkání Milan Pešek – 1:2. Když vše spělo k poločasové přestávce, rozehrávali sedlečtí aut na polovině domácích, místo udržení balonu v dostatečné vzdálenosti od branky, přišel rychlý brejk, který sedlecká obrana nezachytila a Jakub Ciefreund brankou do šatny srovnal stav utkání – 2:2.

Po rozehrání druhé půle vydržel Sedlec hrát pět minut, prezentoval se krásnou střelou Hudce, kterou dokázal konečky prstů brankář Kamenský vyrazit. Od hostů to bylo v zápase vše, poté již hráli pouze domácí, po standardní situaci vyrážel hostující stoper Reitinger míč z brankové čáry. V 80. minutě nedokázal sedlecký brankář Kabelka udržet vysoký míč, k němu se dostal střídající Radovan Kaprál a poslal domácí do vedení – 3:2. O dramatický závěr se Sedlec připravil 3 minuty před koncem, když dlouhý výkop brankáře Kamenského přeletěl stopera Reitingera a rychlonohý Fučík střelou na vzdálenější tyč potvrdil domácí vítězství – 4:2. Sedlec je tak i po čtvrtém zápase stále bez bodu..

Zdroj: sksedlec.klubweb.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Po předchozích kolech jsem kluky chválil za předvedenou hru a totéž musím udělat i tentokrát. Předvedli jsme skvělý týmový výkon plný bojovnosti a konečně jsme dokázali být více efektivní. Dali jsme čtyři góly. Uznat musím, že ve hře byly situace, kdy jsme udělali chyby a pramenily z nich góly soupeře, ale hoši se s nimi poprali a herně zápas zvládli. První půle z naší strany nebyla optimální a po vstřelením gólu jsme brzy inkasovali. Na vině byla opět naše pasivita. Hra bez nápadu a efektivity, proto jsem do sestavy sáhl už před přestávkou. To se ukázalo jako dobrý tah. Do hry naskočil Fučík, který se sice ještě necítil stoprocentně připraven, ale hru vepředu dokázal změnit k lepšímu. Druhý poločas už byl spíše v naší režii. Další oživení do hry přinesl nemocný Kaprál a odvedl dobrou práci, kterou korunoval krásným gólem. Pochvalu si zaslouží všichni hráči, zejména ale Postl a Zwifelhofer, kteří nastupují s nedoléčeným zraněním. Děkujeme fanouškům, kteří nás přišli podpořit a povzbudit. Sedlečtí si zaslouží uznání. Byli nám zdatným soupeřem, ačkoliv mají v týmu starší hráče. Jsou to zkušení kluci a odehráli dobrý zápas. Dobře utkání odřídili také rozhodčí, zbytečně do něj nezasahovali a nechali obě mužstva hrát fotbal, což nám vyhovovalo. V dalším kole náš čekají rozjeté Ledenice. Nebude to lehké utkání, ale budeme se snažit navázat do naše výkony. pokusíme se je přehrát a přivézt všechny body i z venku.

SK Sedlec
Milan Pešek (hráč): Ve čtvrtém kole jsme hráli třetí zápas venku, i tak jsme už chtěli urvat body. Ovšem v zápase jsme vydrželi jen poločas. Bohužel dovolíme soupeřům snadno skórovat, což nás provází už druhý rok. Na konci poločasu místo, abychom uhráli autové vhazování u branky soupeře, tak z brejku inkasujeme. V druhé půli jsme na hřišti prakticky nebyli a bylo pouze otázkou času, kdy dají domácí branky. Chvalšinští nás ve druhém poločase herně jednoznačně přehráli. Když jim navíc vstřelení gólu vlastními chybami nabídneme, nemůžeme se divit, že nemáme opět ani bod. Pochválit musím rozhodčí, tentokrát byli opravdu velmi přesní. Příští týden už musíme doma jednoznačně zabrat a nehrát pouze poločas.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] (67. R. Kaprál [-] ) - M. Kravets [-] , V. Aust [-] , J. Cifreund [-] , M. Postl [-] - P. Cába [-] (40. L. Fučík [-] ) , J. Klíma [-] -

SK Sedlec
T. Kabelka [-] - J. Koch [-] , L. Koňarík [-] (75. V. Vávra [-] ) , J. Zíka [-] , M. Pešek [-] (65. I. Cibuzar [-] ) , M. Peterka [-] , M. Pešek [-] , M. Šimon [-] , V. Kozel [-] , V. Reitinger [-] , R. Hudec [-]

ŽK: 44. M. Kravets - 51. J. Koch , 70. V. Kozel .
Hráči zápasu: P. Zwifelhofer , M. Postl .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Novák Roman - PETROUŠEK Antonín, VEČERNÍK Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Věřím domácím.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Nemůžu jinak a musím věřit v naší výhru. Herní koncepce je dobrá, soupeře dokážeme výrazně přehrát a přestřílet, dostáváme ale lekci z produktivity. Ze třech kol, kde jsme byli povětšinu lepší, jsme vykřesali jediný bod a to je sakra málo. Sedlec je na tom ovšem ještě hůř a na tom bychom měli stavět.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích