6:1
(2:1)
13. M. Kaňák (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Meteor rozdrtil Nemanice


Branky


21. L. Neruda , 33. P. Lachout , 47. D. Velek , 54. V. Kollárik , 63. M. Matoušek (vl.) , 91. L. Neruda - 13. M. Kaňák (p.)
15

V prvním kole nové sezóny přivítal Meteor na svém hřišti Nemanice. Soupeř, který loni s Meteorem v Čekanicích padl 1:6 a doma 1:2 přijel na zápas bez pár hráčů, kteří bývali v minulých ročnících tahouny. To bylo vidět i na stylu hry hostujícího celku, který se nepouštěl do žádných složitostí. Opět se ale neubránil porážce. Meteor si po nevydařené přípravě spravil chuť v prvním mistrovském zápase, když dokázal rozstřílet soupeře a zvítězit opět jako loni 6:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Meteor si v první půli zajistil jednogólový náskok

Už od prvních minut bylo zřejmé, jak bude utkání probíhat. Domácí drželi balón a hosté hráli vysoké nákopy na útočníky. Jeden takový nákop se vydařil ve 13. minutě, kdy hostující útočník běžel s míčem do vápna, kde byl faulován Peckou a kopala se penalta. Tu bez potíží proměnil Kaňák - 0:1. Domácí se rychle snažili o vyrovnání, jenomže střela Širokého z vápna skončila nad brankou a střela Lachouta z podobné pozice o kousek vedle. Branky se tak domácí fanoušci dočkali až ve 21. minutě, když se po rohovém kopu dostal s míčem do vápna Velek, který zpětnou nahrávkou pod sebe našel volného Nerudu a ten míč uklidil přesně k tyči. Ve 28. minutě dostal Meteor balón do brány podruhé, ale místo oslav přišla žlutá pro Kollárika, jenž zahrál míč téměř identicky jako Maradona, "boží" rukou. Ve 30. minutě opět zahrozili hosté, jenomže dalekonosná střela ze střední vzdálenosti skončila na břevně domácí brány. Ve 33. minutě měli domácí možnost zahrávat volný přímý kop z 35 metrů, míč si postavil Lachout a trefil se neuvěřitelně. Bomba téměř do šibenice, za kterou se brankář jen ohlédl - opravdu krásný fotbalový moment. V závěru poločasu měla každá strana ještě jednu možnost. Nejprve hosté ohrozili z volného přímého kopu Šedivého, ale ten dobrým zákrokem udržel vedení týmu a poté na druhé straně zbrkle zakončoval Kollárik, který netrefil bránu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1.

Vstup do druhého dějství se vydařil domácím na jedničku. Už po dvou minutách naservíroval Fiala krásnou průnikovou nahrávku Velkovi a ten v klidu obstřelil brankáře - 3:1. V 50. minutě se do vápna probil dobře hrající Lachout, ale z jeho střelou si brankář poradil. O pár chvil později to střelou ze strany zkoušel Velek, jenomže minul cíl. Hned za další minutu měli možnost penalty také domácí, když byl ve vápně sražen Fiala. Pokutový kop si vzal na starost Kollárik a proměnil ho s přehledem. V 63. minutě šel sám na bránu Neruda, ale jeho zpětná přihrávka byla sražena na roh. Ten zahrál Široký a po dvou odrazech od nemanických hráčů skončil míč v síti. Patnáct minut před koncem měl druhý gól na kopačce Neruda, ale z dobré pozice přestřelil. Chvíli před koncem mohl sám na bránu postupovat Gura, který ještě přenechal míč Štrinclovi, ale brankář jeho zakončení chytil. V úplném závěru domácí nabídli divákům ještě dvě možnosti. První možnost byla rohový kop, který však Štumfol trefil do praporku, od kterého kopal. V nastavení se pak krásně trefil z přímého kopu Neruda, který tak k prvnímu gólu v mistrovském zápase přidal hned druhý gól.

Meteor tedy vstoupil do sezóny skvěle, když zvítězil 6:1, z čehož vstřelil pět branek po standardních situacích.

Příští kolo vyrazí Tábor k neoblíbenému soupeři do Bernartic, kde určitě svěřence trenéra Smetany nečeká nic lehkého. Nemanice přivítají na svém hřišti Lokomotivu ČB.

 

Vojta Kollárik



Sestavy


FK METEOR Tábor
J. Šedivý [-] - J. Pípal [-] , D. Velek [-] (64. P. Štumfol [-] ) , V. Kollárik [-] (68. A. Gura [-] ) , F. Štrincl [-] (75. M. Sokol [-] ) , F. Široký [-] , P. Lachout [-] , D. Fiala [-] , V. Sedláček [-] (77. L. Klestil [-] ) , M. Pecka [-] , L. Neruda [-]

SK Nemanice
D. Sedláček [-] - J. Hucek [-] , J. Nováček [-] , F. Záveský [-] , M. Novotný [-] (58. B. Kopa [-] ) , M. Severa [-] , M. Kaňák [-] (51. P. Anýž [-] ) , J. Čermák [-] , M. Matoušek [-] , J. Křiváček [-] , J. Lukáš [-]

ŽK: 22. D. Velek , 28. V. Kollárik , 76. P. Lachout - 44. J. Čermák , 65. J. Nováček .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Dana Bendová

Expert: Libor Pechoč
Tip experta: výhra domácích

Tento zápas skončí jednoznačným vítězstvím domácího Meteoru. Do poločasu bude o výsledku rozhodnuto.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích